עוגת עוקץ הדבורה

טלנועה

New member
עוגת עוקץ הדבורה

אשמח לקבל את המתכון שהיה פעם בתוכנית טעמים תודה

קושוש

New member
אני לא יודעת באיזו עוגה מדובר, אבל

לתכנית ``טעמים`` יש קישור. אולי שם תמצאי את מה שאת מחפשת. להלן

``עקיצת הדבורה``

יש לי מתכון אחר.. לא מהתוכנית ``טעמים``.. אני חושבת שלא פחות מוצלח. לבצק: 4 חלמונים 1/2 כוס חלב 2 שקיות אבקת אפיה 1/4 1 כוסות קמח תופח 2 סוכר וניל 1/2 מרגרינה מומסת את כל החומרים הנ``ל ללוש לעיסה אחידה. להוסיף לעיסה: 4 חלבונים מוקצפים עם 1/2 כוס סוכר. לאפות בחום בינוני בתבנית עגולה קוטר 24 כחצי שעה. 10 דקות לפני שמוציאים את העוגה מהתנור: להרתיח על האש: 1 כף חמאה 2 כפות נס קפה 4 כפות חלב 4 כפות גדושות דבש 100 גר אגוזי מלך להוציא עוגה לרגע מהתנור, לשפוך עליה את התערובת המורתחת לסדר יפה את האגוזים על העוגה ולהחזיר לתנור ל- 10 דקות נוספות. להוציא מהתנור ולקרר. אחרי שמתקררת , לחתוך לחצי את העוגה. למלא בקצפת שעשויה מ: 2 שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 ח` אינסטנט פודינג וניל לכסות בחלק העליון, לקרר במקרר לפחות לילה שלם . שיהיה בתאבון

bali

New member
מנהל
רקדנית, עקיצת הדבורה עושים עם

שקדים פרוסים מולבנים בדרך כלל, ולא עם אגוזים. זה יוצא מעודן יותר ככה. וגם, לפי ידיעתי, מוסיפים את השקדים לתוך הרוטב הקרמלי ואז מורחים על העוגה ומשטחים. ענבל.

צודקת אבל

זה המתכון שיש לי. הבאתי אותו כמו שניתן לי וכמו שעשיתי אותו. ואת האגוזים מבשלים אכן עם הרוטב אבל מסדרים יפה את האגוזים על העוגה כששופכים את הרוטב.

למעלה