עוגת "נכס" תפוחים

pirge

New member
עוגת "נכס" ת פ ו ח י ם ../images/Emo3.gif

עוגת "נכס" תפוחים – "נכס" משפחתי שלי - רוצה לשתף אתכם במתכון מדהים משפחתי. --המתכון לא רשום אפילו, נמסר טלפונית., מאחת הדודות היותר ותיקות של ה"שבט" שלנו. זכור לה פשוט "בראש". הכמויות מדוייקות להפליא. תבנית 24 עגולה משומנת במרגרינה. . לקרוא היטב כדי לא לפספס שום פרט. כל פרט חשוב.......מאד. בצק: 2 כוסות קמח תופח (כוס מידה 200 מ"ל) שקית סוכר וניל 100 גרם מרגרינה רכה 3 כפות שמן רגיל חלמון טרי מביצה מס' 1 2 כפות שמנת חמוצה של פעם 3 כפות סוכר ללוש היטב לבצק פריך ונעים . מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. עוטפים בניילונית ושומרים במקרר--- מינימום-4 שעות או לילה. משמנים תבנית ---- ושוטחים בעזרת היד חצי מכמות הבצק.מיישרים. דוקרים במזלג את פני כל הבצק ואופים 15 דקות------- חצי אפיה. מורחים ריבה ומפזרים 100 גרם שקדים מולבנים – שבורים----- שהוזהבו תוך בחישה----- במחבת יבשה. מערבבים בקערה כ- 2 קילו תפוחים "גרנד" חתוכים לפרוסות דקיקות-----מגולענים ונקיים. כ-8 תפוחים גדולים . מפזרים על התפוחים - כוס סוכר וכף קינמון. מ ע ר ב ב י ם. מפזרים את התפוחים על הריבה והשקדים באופן שווה. מפזרים\מגררים על התפוחים כמות של 75 גרם מרגרינה. מרדדים על שיש מקומח מעט את חצי הבצק השני ------- לעלה דק בגודל התבנית. ומניחים אותו על התפוחים. חותכים את השאריות. מהשאריות אפשר להכין קישוטים על העוגה. בעזרת סכין חדה מסמנים מנות על הבצק. לא לחתוך עד הסוף רק לסמן. לפזר סוכר וקינמון גם מעל לבצק. ולהכניס לאפיה בחום 175 עד לצבע חום כ-35 דקות. מקררים היטב היטב לפני שפורסים. עונג של עוגה. עוגה של פעם.

ערב טוב ../images/Emo65.gif

פירגה, העוגה נשמעת נפלאה. אני עושה סוגים שונים של עוגות תפוחים ותמיד, תמיד מקבלת מחמאות כאשר העוגה מוגשת חמימה עם כדור גלידה בצד... את כותבת לקרר היטב, האם לדעתך זה לא ילך חם?

pirge

New member
בוודאי. העוגה מקומה במקרר ולפני

ההגשה כמובן לחמם ולהגיש עם גלידה\קצפת. אין כמו טעם של עוגת תפוחים חמימה עם גלידת וניל דובדבנים. תודה

clcl

New member
תודה רבה, שמרתי את המתכון doc.

מצורף לנוחיות הגולשות/ים.

liri לירי

New member
וואוו פירגה איזה "נכס" איזו עוגה

ואהבתי מאוד גם את הכלי היא מונחת. עוגה מעניינת ובטוחני כי אנסה אותה.
כל מתכון שלך פירגה הוא מתכון מנצח ומפתיע

effyba

New member
וההודעה "ברחה"לי לפני שהספקתי לרשום

שעוגה כזו עם כדור גלידה בצידה, YYYYYY

דנייאלה

New member
העוגה נראית שיגעון ../images/Emo59.gif פירגה

הועתקה ותנוסה אכן נכס נכס אמיתי

pirge

New member
תודה ובקר טוב בנות. אם מישהי

מכן תכין, אשמח לשמוע חוות דעת.
חן חן לכן

baking mother

New member
וווווווווואאאאאאוווווווווווווווו

פירגה שיחקת אותה איזו עוגה מטריפה. המתכון כמובן נשמר...... ומן הסתם בסוף השבוע ינוסה !!! תודה יקירה

pirge

New member
שושי, יש לי עוד "נכסים" כאן. ולמי

אם לא לכם? ועם כל ה
תודה לכולם על הפירגוניישן.

למעלה