עוגת מוס שוקלד

העצלנית

New member
עוגת מוס שוקלד

טוב אז אומנם עשיתי אותה לפני שבוע אבל עוד לא היה לי כוח לשבת להעתיק. הכנתי אותה כשהחבר שלי החליט שהוא בא אליי ואני באקסטזה להכין לו עוגה מושקעות במינימום חומרים. עוגת מוס שוקלד חומרים לעוגה: 2 ביצים גדולות 1/3 כוס סוכר 50 גרם מרגרינה מומסת (עדיף חמאה כמובן) 1 כף עמילן תירס (קורנפלור) 1/2 כוס קמח רגיל 3 כפות ברנדי 2 כפות מים למוס: 250 גרם שוקלד מריר 100 גרם חמאה 3 ביצים (מופרדות) 1/2 כוס סוכר 2 שמנת מתוקה 1/2 כוס ריבת משמש (או אחרת) לקישוט: 50 גרם אגוזים עגולים חתוכים. תבנית: 30 על 40 הכנה: 1) מקציפים בקערה במהירות מירבית של המערבל כמה דקות ביצים שלמות עם 1/3 כוס סוכר עד שמתקבלת תערובות סמיכה. 2) מוסיפים בבחישה בכף עץ את המרגרינה ואת עמילן התירס והקמח. 3) משמנים את התבנית במרגרינה ויוצקים לתוכה את הבלילה. אופים בחום בינוני כ15 שעה-20 דקות, ומצננים (יוצא בסיס ולכן הוא נמוך לא להבהל) 4) מזלפים על המאפה מעט ברנדי מהול במים ומורחים ריבה. אם הריבה אינה נמרחת בקלות,רצוי לחמם אותה מעט ולמרוח על העוגה. 5) הכנת המוס: ממיסים שוקלד וחמאה בסיר כפול. כשנמס, מורידים מהאש ומוסיפים את החלמונים בהדרגה (תוך כדי בחישה), בוחשים עד שנוצרת תערובות אחידה. 6) מקתיפים בקערה נפרדת את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ורך (זהירות לי הוא נשבר כי לא השגחתי מספיק). מוסיפים את תערובות השוקלד לקצף ומאחדים את השוקלד לקצף בבחישה עדינה. 7) מקציפים את שתי השמנות ומוסיפים חצי צהכמות לתערובות השוקלד. 8) מורחים את הקרם על הריבה ומקשטים בקצפת שנשארה, שומרים במקרר כמה שעות ומקשטים עם אגוזים. בתאבון מקור- עוגות לכל חג של חנה שאלוב

העצלנית

New member
וכמה הערות

א) אפשר לוותר על שכבת הקצפת העליונה. ב) אפשר לצמצפ קצת בכמות השוקלד והחמאה זה ממש לא נורא. ואם כבר אז לוקחים חלק מהשוקלד ומגררים אותו ואז מוסיפים לתערובות מוסיף המון.

דנטל

New member
אז אני יותר עצלנית ממך

העוגה הזו נראית לי הרבה יותר ממה שאני מסוגלת לו.

דנטל

New member
אני כנראה צריכה ללמד אותך מה זה

עצלנות. רק ראיתי את המלה "מוס" ונשבזתי. שלא לדבר על זה שצריך שם להמיס שוקולד ולעשות משהו עם עמילן ועוד המון המון דברים שצריך לעשות. אני בעד מתכונים שרק צריך לערבב ובסוף יוצאת עיסה ומקסימום עושים ממנה כדורים, כמו בקציצות או כדורי שוקולד, שאלה בערך הדברים היחידים שאני עושה, וגם זה פעם בכמה שנים. אני כל כך עצלנית שאין לי כח לנקות סיר בשביל לעשות טורטליני שמחכה לי במקרר ושזה הדבר הכי קל בעולם. נראה לי שאני פשוט אשלוף עוד סיר מהארון, אבל היום לא. היום יש לי אוכל שרק צריך לשים במיקרו. עכשיו אני רק צריכה למצוא את הכוחות לקום מהכסא.

דנטל

New member
תודה, היה נסבל

תכף אולי יהיה לי כח להרים את עצמי מהכסא שוב ואז אני אחסל קופסת שימורים של אננס (כזו שלא צריך פותחן, אלא רק מושכים את האיך שקוראים לדבר הזה שמושכים בשביל לפתוח את הקופסה).

העצלנית

New member
משום מה יש לי בעיה ענקית

עם מוסים על בסיס ביצים תמיד מעדיפה שמנת מתוקה. בתכלס שניהם פשוטים הראשון יותר פשוט כי הבסיס של העוגה הוא גם המילוי שלה ולכן פחות התעסקות ופחות כלים מלוכלכים.

למעלה