עוגת לימון...עזרה...

עוגת לימון...עזרה...

יש דבר כזה נכון?? ...אני דרך הסלולר אז מאמרים וקישורים אני לא יכולה לראות...אשמח אם תתנו לי מתכון לא קשה אבל איכותי לעוגת לימון..תודה מראש!

הנה מתכון, לא ניסיתי אישית אבל זו

עוגה של אפי (בדרך-כלל המתכונים שלה מעולים) מתכון: עוגת לימון משובחת רכיבים: 2 תבניות עוגה אנגלית 8 ביצים מופרדות 350 גרם סוכר מיץ וגרד קליפה משני לימונים 350 גרם קמח תופח 350 גרם חמאה מומסת מעט אבקת סוכר אופן הכנה: 1. להקציף חלבונים לקצף יציב 2. להקציף חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה 3. להוסיף לחלמונים מיץ לימון, קליפת לימון, חמאה מומסת, קמח ולערבל לתערובת אחידה וחלקה 4. לאחד שתי הקציפות 5. לשמן בחמאה 2 תבניות, לפזר סוכר כך שיצפה את כל פנים התבנית, לצקת פנימה התערובת ולאפות בחום בינוני-נמוך, 170° - 160°, '45-'40. לצנן ולהפוך. אם רוצים - לפזר אבקת סוכר דרך מסננת הערות: אפשר להקציף ביצים שלמות בלי להפריד מקור המתכון: כרטיסיה פרטית

אם זה עדיין לא מאוחר, הנה מתכון

לעוד עוגה שהביאה פירגה. הכמויות לפי כוסות. עוגת לימון אורי הבולגרי 2 תבניות ארוכות 5-6 ביצים תלוי בגודל 1 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח מיץ מלימון גדול ועוד קצת גרידה מלימון 1 גדול 1 שמנת מתוקה 1/4 כוס שמן לערבב הכל יחד לשפוך לתבנית 26 25-30 דק' על 180 מעלות, אפשר לשפוך למעלה כף סוכר דק שהומס בכף חלב – לאחר שהעוגה יצאה והיא חמה.

ועוד אחד, עשיתי לך עבודת מחקר ממש:

רק שימי לב-אני לא הכנתי אישית, אבל אנשים המליצו פה בפורום..... בהצלחה עוגת לימון בחושה (קלה קלה) / אהרוני רכיבים: 125 גרם חמאה רכה כף קליפת לימון מגוררת כוס סוכר 1/4 1 כוס שקדים טחונים 4 ביצים כוס קמח תופח 1/3 כוס מיץ לימון 3/4 כוס סוכר (בנוסף) אופן הכנה: במיקסר: חמאה סוכר קליפת לימון. מקציפים חמש דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת. מוסיפים שקדים טחונים וקמח. יוצקים את התערובת לתבנית 26 משומנת ובזוקה בסוכר. אופים בחום 160 מעלות, כ- 50 ,60 דקות. בזמן שהעוגה נאפית, מבשלים מעט את הסוכר ואת הלימון עד שהסוכר נמס. כשהעוגה מוכנה, יוצקים עליה, בעודה חמה, את התערובת, עד שהכל נספג. הערות: תבנית 26. פרווה מקור המתכון: אהרוני

למעלה