עוגת ליומולדת

meravido

New member
עוגת ליומולדת

הי חבר`ה! יום הולדתי ממשמש ובא וכמנהגי בקודש אני מביאה עוגה לעבודה שמפילה את כולם. אבל השנה נותרתי ללא כל רעיון. למישהו/י יש רעיון לעוגה מרשימה אך קלה להכנה (לא משהו עם חומרים שצריך לקנות בסופרים מיוחדים כי אני גרה במקום שכוח אל ואני עם תינוק כך שזה צריך להיות מהיר הכנה). תודה מראש!!! וחג ל``ג בעומר שמח :cool: מרב

y.n

New member
עוגה

יש לי מתכון לפאי פקאן נהדר וקל להכנה: לבצק פריך: 2 כוסות קמח מעט מלח כף סוכר 125 גרם חמאה קרה 1 ביצה 2-3 כפות מים קרים. שמים את הקמח, המלח והסוכר בקערה גדולה. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לקמח. לשים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה ואוספים את התערובת לכדור בצק. אם יש צורך- מוסיפים את המים. שמים במקרר לפחות לשעה. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס``מ, ומניחים בזהירות בתבנית פאי עגולה. מהדקים אל הדפנות והתחתית, וחותכים את השאריות מהשוליים. דוקרים את הבצק במזלג. אופים עד שמזהיב מעט. (רצוי להניח על הבצק נייר אלומניום ועליו שעועית יבשה לכרבע שעה ואז להסיר ולהמשיך לאפות) למלית: כוס וחצי סוכר חצי קופסא שמנת מתוקה 50 גרם חמאה 1 כפית תמצית וניל 300 גרם אגוזי פקאן שלמים ממיסים את הסוכר במחבת (לפזר את הסוכר באופן שווה ולא לערבב עד שנמס אחרת נוצרים גושים) ומערבבים עד שמתקבל קראמל חום בהיר. מוסיפים בזהירות ותוך כדי בחישה את השמנת ואחר-כך את החמאה. מבשלים כשתי דקות תוך בחישה. מוסיפים את תמצית הוניל והאגוזים ומבשלים כדקה נוספת. יוצקים על הבצק ואופים בחום בינוני כ 20-25 דקות. מחכים עד שיתקרר ויתקשה לגמרי.

איריס 100

New member
מתכון מדהים

קבלי מתכון שמדהים בקלות הכנתו ועוד יותר מדהים בטעמו: ההכנה: 2 כוסות סוכר 3 כוסות קמח אסם 1 כוס קקאו רגיל לערבב בקערה להוסיף: 4 ביצים כוס שמן{אפשר גם פחות} 2 כוסות מים רותחים לערבב היטב ולתבנית. לאפות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ציפוי שוקולד: להמיס בסיר 100 גרם שוקולד{מריר או חלב}+6 כפות מימ. לאחר שנמס להוסיף 1/4 מרגרינה רגילה ולערבב שוב עד שהכל נמס זהו - אחרי שהעוגה מוכנה שמים את הציפוי ונותנים לכל החברה לטרוף

למעלה