עוגת השוקולד שזיפים מיובשים

עוגת השוקולד שזיפים מיובשים

נוסתה בהצלחה אתמול. העוגה יוצאת נמוכה ומרוכזת ומאד טעימה. אני קיצרתי את משך האפייה ל-20 דקות ובמחשבה לאחור חושבת שיכולתי לקצר בעוד מספר דקות. לגבי טורבו, לדעתי הוא עלול לגרום לייבוש מוגבר של פני העוגה ולכן אפיתי ללא טורבו. לא יודעת אם החיפוש מכסה את המאגר של פורום מתכונים, אז ליתר בטחון הנה המתכון בשנית מתכון: עוגת שוקולד ושזיפים מיובשים רכיבים: 250 גר´ שזיפים מיובשים ,ללא חרצנים, חצויים 4 כפות ברנדי 25 גר´ אבקת קקאו 100 גר´ שוקולד מריר (לפחות 70% מוצקי קקאו) חתוך לחתיכות 50 גר´ חמאה 175 גר´ סוכר זהוב דק (Golden castor sugar) 4 חלבוני ביצים גדולות 85 גר´ קמח 1 כפית קינמון טחון שמנת מתוקה מוקצפת קלות או קרפ פרש אופן הכנה: 1. להשרות את השזיפים בברנדי למשך 30 דקות עד שרוב הברנדי נספג בהם. 2. לחמם את התנור ל- 190 או 170 אם זה טורבו. לשמן תבנית קפיצית בקוטר 23 סמ´ בסיר, שמים את הקקאו, שוקולד, חמאה ו-140 גר´ סוכר, מוסיפים 100 מל´ של מים חמים ומחממים את התערובת בעדינות עד שהיא חלקה. להניח להתקרר מעט. 3. להקציף את החלבונים לקצף רך אך יציב ואז להוסיף בהדרגה תוך כדי הקצפה את יתרת הסוכר. לנפות את הקמח והקינמון בעדינות מעל ולקפל בעדינות בעזרת כף מתכת, עד שכמעט אחיד. להוסיף את תערובת השוקולד ולקפל עד לקבלת תערובת אחידה. 4. לצקת את התערובת לתבנית ולסדר את השזיפים על פניה (הם ישקעו אל תוך העוגה תוך כדי האפייה). לצקת מעל את שאריות הברנדי, אם יש כאלו, ולאפות כ- 30 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע. אני ממליצה לבדוק את העוגה לאחר כ- 15 דקות ולהמנע מאפיה בטורבו, אם ניתן. להגיש עם קצפת או קרם פרש הערות: 311 קלוריות למנה מקור המתכון: Good Food Magazine ע"י פורטובלה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
פורטובלה
 
למעלה