עוגת הגבינה ...

עוגת הגבינה ...

אחד המאפיינים שלחג השבועות הבעל`ט, הוא במאכלי החלב שמעטרים אותו. אימי שתחי` הינה אלופת העולם , שנבחרה פה אחד, בהכנת עוגת הגבינה המסורתית שבבית ,לכבוד החג או לחילופין , כשבנה הקטן מבקש בלשון רכה ואוהבת , והיא אינה מסרבת . ממתין בדריכות ... ואתם ?

cibamagli

New member
אני מחכה לבשר הכבש...

מאכלי גבינה הם מנהג נחמד אבל צריך לאכול מאכלי בשר... "שָׁלוֹשׁ פְּעָמִים בַּשָּׁנָה יֵרָאֶה כָל-זְכוּרְךָ אֶת-פְּנֵי ה' אֱלֹהֶיךָ, בַּמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחָר--בְּחַג הַמַּצּוֹת וּבְחַג הַשָּׁבֻעוֹת, וּבְחַג הַסֻּכּוֹת..." (דברים ט"ז ט"ז) ואומר הרמב"ן : במקום אשר יבחר ה' לשכן שמו שם - וכן אמר (פסוק טז) שלוש פעמים בשנה יראה כל זכורך וגו' במקום אשר יבחר. ולא ידעתי, אם לומר כי לאחר שיבנה בית המקדש לא נאסף להקריב קרבנות הרגלים אלא במקום ההוא אשר יבחר ה', כטעם שיאמר (פסוק ה) לא תוכל לזבוח את הפסח באחד שעריך, או שיבאר כאן שלא יתחייבו לעלות לרגל עד אשר יבחר השם מקום לשכנו שם. משמע שבחג היו מקריבים קרבנות.מה הקריבו?עוגת גבינה?כבשים! ישנו מנהג בעדת תימן לאכון מאכלים מטוגנים בשמן וכן כתוב בשו"ע המקוצר בהלכות חג השבועות: אין אצלינו המנהג לשטוח עשבים ולהעמיד אילנות בשבועות בבית הכנסת או בבתים. וכן לא נהגו לאכול מאכלי חלב, אלא בשר כשאר ימים טובים. ויש מקומות שנהגו לאכול "זלאביא" שהוא בצק מטוגן בהרבה שמן,וברכתו בורא מיני מזונות אפילו קבע עליו סעודתו, ואפשר שהטעם לזה מפני שהתורה נמשלה לשמן כנזכר במדרשים. עם כל הכבוד למנהגי עדות אחרות אני משאיר את הגבינות והבלינצ'ס לימות החול,מאכלי גבינה הם כאמור מנהג "ושמחת בחגך..." - ואין שמחה אלא בבשר...

קטי30

New member
תחיי הזלביה שקיבלה גושפנקה הילכתית../images/Emo13.gif

ושאר מני בצקים משומנים וטעימים יאמי ....

קטי30

New member
../images/Emo178.gif ברוך שפטרני ../images/Emo13.gif

פעם שבועות היה עונש בשבילי הייתי מתחילה 3 ימים לפני סלטים מאכלים מרקים וכ"ו הלילה שלפני היה כולו קודש קדושים לפשטדות ומני מאפים והעוגות גבינה היא תיפול לא תיפול
לאסי שבה הבייתה ומאז שיצאתי מעבדות לחרות
לא עוגות לא גבינות לא בבית סיפרי
אבל אם הבן שלי יבקש "על העייני על הרוחי"

למעלה