עוגת גלידה?

tamysh1

New member
עוגת גלידה?

אז החבר המתוק שלי ביקש שאכין עוגת גלידה. למישהי יש מתכון מוצלח? אני מעדיפה לא משהו פשוט של פתי בר וגלידה וניל אלא משהו קצת יותר גרנדיוזי. תודה

עוגת גלידה

עוגת גלידה קלה להכנה מאת: ללי שוברת שתיקה עוגת גלידה / הביאה ללי שוברת שתיקה 4 ביצים 1 חבילה מחמאה / מרגרינה / חמאה כוס סוכר 1 גביע גבינה לבנה כ- 400 גר' ביסקוויט פתי בר 200 גר' שוקולד מריר הכנה - מבשלים חצי כוס סוכר + מחמאה + שוקולד. מקררים.מוסיפים את החלמונים והגבינה. מקציפים את החלבונים + חצי כוס סוכר ומקפלים לתערובת המוכנה. טובלים את הביסקוויטים ביין ומסדרים בתבנית בשתי שכבות. שופכים מעל את התערובת. מעבירים להקפאה, לפחות חמש שעות לפני הגשה.

tamysh1

New member
וכל הזמן שומרים אותה בהקפאה?

אני חשבתי יותר על עוגה המורכבת מביסקוויטים, גלידה אמיתית קנויה ושכבת גנאש. לא? רעיון רע?

EB2

New member
עוגת גלידה

אני גרה בחו"ל ולא יודעת אם יש להשיג בארץ גלידת מוקה אבל זה מה שאני אוהבת ויוצאת עוגה מעולה. אם את אוהבת טעם אחר בבקשה. 1 ליטר גלידת מוקה 4 כפות מרגרינה 1 כוס שוקולד ציפס 1/2 כוס אגוזים קצוצים 3 כוסות פיצפוצי אורז אופן ההכנה נותנים לגלידה להפשיר אם אין סבלנות לשים במיקרו עד שהגלידה רכה למגע. לוקחים סיר גדול וממיסים על אש נמוכה את השוקולד והמרגרינה ומערבבים שלא ידבק לתחתית מוסיפים את 3 הכוסות פיצפוצי אורז ומערבבים עד שהכל בצבע חום. מורידים מהאש ומקררים. לוקחים תבנית 26 עגולה מתיזים ספריי שימון שמים בתחתית חצי מהכמות של הפיצפוצי אורז מעליה מורחים חצי מכמות הגלידה מיישרים ומעל זה שוב את הפיצפוצים ושוב את הגלידה מיישרים יפה ואפשר לפזר מה שבא לך לגרד על פומפיה שוקולד או שוקולד נוזלי לשפוך לכל הכיוונים או בעיגולים זה הכל לפי הדמיון לשים בפריזר לכמה שעות עד שהעוגה קפואה לגמרי. להוציא מהמקפיא לחכות כמה דקות לפרוס עם סכין חדה. העוגה יוצאת מהכלל קלה להכנה ונחטפת מהר מאד. בהצלחה

למעלה