עוגת גזר דלת קלוריות של דליה סמית

אביטל666

New member
עוגת גזר דלת קלוריות של דליה סמית

ניסיתי אתמול ויצא נהדר. לא עשיתי את הזיגוג והציפוי, העוגה טעימה מאוד גם ככה. מתוך Delia´s How to Cook Book 3, דליה סמית אני מכינה עוגות גזר כבר שנים, ובכל פעם מנסה לשפר את המתכון פה ושם. לפני כמה שנים ניסיתי לעבוד על גרסה דלת שומן, והאמת, לא חשבתי שזה אפשרי. עכשיו אני חייבת להודות שזה המתכון המועדף עלי. והוא גם מהיר יותר וקל יותר מכל האחרים. חומרים ל-12 מנות (תבנית בגודל 25*15 ס"מ ובעומק 2 1/2 ס"מ): 175 גרם סוכר חום רך, מנופה 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר 120 מ"ל שמן חמניות 200 גרם קמח תופח מאליו (במקור: קמח מלא תופח מאליו) 1 1/2 כפיות אבקת סודה לשתיה 3 כפיות תערובת תבלינים (קינמון, אגוז מוסקט וציפורן) קליפה מגוררת מתפוז 200 גרם גזר מגורר 175 גרם צימוקים לציפוי: 250 גרם גבינה כחושה 20 גרם סוכר 2 כפיות תמצית וניל 1 כפית קינמון טחון ועוד קצת לזריה לזיגוג: מיץ מ1/2- תפוז קטן 1 כפית מיץ לימון 40 גרם סוכר חום מחממים תנור ל-170 מעלות. מתחילים בהקצפת 175 גרם סוכר חום עם ביצים ושמן, כ-3-2 דקות. מנפים יחד את הקמח, אבקת הסודה ותערובת התבלינים לתוך קערה ומפוררים פנימה את הגושים שהצטברו על המסננת. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומקפלים פנימה גם את קליפת התפוז, הגזר והצימוקים. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים במרכז התנור כ-40-35 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע. בזמן האפיה מכינים את הציפוי: מערבבים את כל המרכיבים לקבלת מקרם אוורירי. מכסים בניילון ומקררים כשעה-שעתיים או עד לשימוש. עכשיו צריך להכין את הזיגוג: טורפים יחד מיץ תפוזים ולימון עם סוכר חום. כשהעוגה יוצאת מהתנור טורפים את הרוטב היטב ויוצקים על העוגה באופן שווה. מצננים לחלוטין, משחררים מהתבנית ומורחים את הציפוי. חותכים ל-12 מנות וזורים קינמון. מתוך גליון ספרי הבישול, אוגוסט 2002
 
למעלה