עוגת גבינה

פלובדיב

New member
עוגת גבינה

שלום רב! רציתי לשאול אתכם שאלה טכנית: יש לי מתכון לעוגת גבינה, הכולל 500 גר' גבינה 5% ו250- גר' גבינה 0.5%. מניסיונכם, האם לדעתכם המרקם או הטעם של העוגה ישתבש אם אחליף את כל הגבינה ב-0.5%. כלומר: האם יכול להיות לכך השפעה חזקה על המרקם של העוגה או הנפח...? בנוסף, המתכון מכיל חצי כוס סוכר- לא ברור לי לאיזה כוס הכוונה, האם לכוס כזו גדולה, כמו ששותים תה או לספל ? האם המרת הסוכר בחלקו בסוכרזית עלולה לשבש את המתכון, כי הרי הסוכר הוא גם מרכיב נפח ובלעדיו אולי העוגה לא תתפח... ושאלה אחרונה-לא כ"כ קשורה לדיאטה אלא יותר שאלה טכנית- בפעם שעברה הכנתי את העוגה (המתכון הוצאתי מהאתר של "שומרי משקל"). אבל מה שקרה הוא שהעוגה תפחה מאוד , יצרה מאין בטן כזו בצדדים ואפילו נשרפה ואילו בפנים נשארה לא מבושלת כ"כ...... מה אפשר לעשות כדי למנוע את ההתנפחות הזו של העוגה, אולי חיממתי את התנור יותר מדי? תודה

satr

New member
מנסה לעזור - מניסיוני האישי

תשובות 1. % הגבינה משפיעים כמה שיותר % יותר טעים - הכוונה יותר גבינתי . 2. 1/2 כוס סוכר על איזה גודל - איזו תבנית ( זה לא הרבה לתבנית גדולה , הרי אוכלים רק פרוסה ) 3. לא נתת מספיק הסברים איך את אופה - באיזה חום ? אני מכניסה את העוגה לחום 200 מעלות 10 דקות ואז מורידה ל150 מעלות , כשהעוגה משחימה מורידה ל 100 מעלות . ** מתחילת האפיה מניחים בתחתית התנור קערה מלאה מים רותחים . מקווה שעזרתי .

פלובדיב

New member
ראשית, תודה על העזרה

מרכיבים: 2 גביעי גבינה % 5 שומן (500 גרם) 1 גביע גבינה % 1/2 שומן (250 גרם) 1 כפית תמצית וניל 5 ביצים 4 כפות קורנפלור 1/2 כוס סוכר + 2 כפות סוכר 1 גביע יוגורט % 1/2 1 שומן שנית- אני מצרף את המתכון המדובר, אולי זה יעזור לך לעזור לי
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) 2. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר 3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר, היוגורט והגבינות. מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ומערבבים היטב. מקפלים בעדינות יחד את שתי התערובות. 4. יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת בתרסיס שמן ואופים עד שהעוגה מזהיבה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן עם דלת פתוחה מעט. 5. מגישים אחרי שהעוגה התקררה היטב במקרר מספר שעות.

satr

New member
אני הייתי מקציפה את כל הסוכר

עם החלבונים . ** עם התנור - הסברתי לך תשנה את אופן האפיה ואני חושבת שתרגיש בהבדל. בהצלחה אשמח לשמוע איך יצא לך .

silvey

New member
זו עוגת הגבינה המשגעת שאפיתי ו...

הלקוחה מהמתכון של "שומרי משקל" אבל בשיפורים המתאימים לצרכיי. השתמשתי ב"כמו סוכר" שאמנם יקר יותר אבל = כל גרוש. הכוונה לכוס תה רגילה או לספל רגיל. זה לא כל כך משנה, בעצם. במחשבונים השונים מתכוונים ל-240 גרם סוכר בכוס. את העוגה יש לאפות בחום נמוך כדי שלא תישרף למעלה ולא תיאפה מבפנים. יש לך צילום של העוגה בתוכה וגם צילום שלה מיד בתום האפיה. כמובן שהיא יורדת אחרי האפיה. תשתדל להתאפק ולא לפתוח את דלת התנור עד שהיא תתקרר ותרד לבד באופן טבעי. תנסה שוב ומקווה שיצליח לך בפעם הבאה.

פלובדיב

New member
ואוווו תודה . נראה טעים

אבל ה"כמו סוכר" לא גרם לטעם לוואי חזק או שזה באמת היה כמו סוכר?

silvey

New member
היה ממש כמו סוכר,כשמו כן הוא...

אני מצרפת צילום של הכנסת העוגה לתנור...נפלת לי מהשמיים! הזדמנות לשלוף את כל הצילומים הישנים שטרחתי עליהם...

satr

New member
מדהים ממש מביא חשק לרוץ להכין ו ../images/Emo35.gif

שאלה שלא קשורה לאפיה את מוכנה להסביר לי איך את מקטינה את התמונות , גם לי יש מצלמה אבל התמונות כל כך גדולות שהן לא נכנסות לפורום , יש הגבלה של גודל . אשמח להסבר

silvey

New member
אני מקטינה את התמונות עם ה"צייר"

"PAINT" שיש לי במחשב. נכנסת ל"תמונות שלי" עכבר ימני על התמונה ונפתח חלון עם הכוונה לתוכנת ה"צייר". נפתחת התמונה בגודלה המלא. לוחצת בצד שמאל למעלה על "IMAGE" ו-"STRECTH". נפתח חלון ושם רושמת מידות להקטנת התמונה למשל במקום 100 רושמת 50 ו-OK ואחר כך SAVE. מקווה שזה מובן. במקרה ודרוש עוד הסבר, נעבור למסרים...בהצלחה.

אילנית12

New member
לסילבי ,בפעם הבאה בבקשה תפרסי

פרוסה, ותצלמי.אני "חולה"על עוגת גבינה.ואצלי בבית אף אחד לא אוכל גבינות.

silvey

New member
../images/Emo6.gif בסיידר...בפעם הבאה. בינתיים

אני רוצה להמליץ לך שאם תעברי במקרה ברחוב דיזנגוף בת"א ליד ארלוזורוב, תיכנסי לקונדיטוריה "עוגתי". יש להם שם עוגת גבינה גבוהה, טעימה כמו שלא אכלת מימייך. קני לך חתיכה ותתענגי עליה לבד...זכיתי לפני שנים לאכול ממנה כמעט כל יום ששי-שבת והטעם עוד זכור לעונג...הלוואי ויכולתי לשחזר אותה בדיוק.

yifatushc

New member
וואו, סילבי....

אני תמיד אוהבת לקבל המלצות מניסיון אישי. נכנס לרשימת הדברים שאני צריכה לנסות... בטח חוץ מעוגת גבינה אני אתפתה לקנות גם דברים נוספים... לכשאעבור שם אעדכן כאן.
יפעת

silvey

New member
עוגת גבינה ללא בסיס בצק

ע ו ג ת ג ב י נ ה ל ל א ב ס י ס ב צ ק . 500 גרם גבינה % 1/2 250 גרם גבינה % 3 5 ביצים מופרדות לחלבון / חלמון 2 כפות סוכר 4 כפות מלאות של קורנפלור 3/4 כוס כמו סוכר / סוכר 1 גביע יוגורט % 1/2 1 ( 150 מ"ל ) 1 כף תמצית וניל קליפת לימון מגוררת מלימון אחד אופן ההכנה :- - מחממים תנור לחום של 180 מעלות - מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף יציב - בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים, את תמצית הוניל, הסוכר, היוגורט והגבינות לבלילה חלקה ומוסיפים בהדרגה את הקורנפלור לאחר שעבר סינון במסננת ומערבבים יחד לבלילה אחידה. - מקפלים את שתי התערובות ביחד. - יוצקים את התערובת לתבנית מס' 28 משומנת בתרסיס שמן. - אופים בתנור כ-45 דקות עד שהתערובת מזהיבה. - מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן עם דלת פתוחה מעט. - מגישים לאחר שהעוגה התקררה מספר שעות במקרר

yifatushc

New member
ועוגת הגבינה שלי...

גם אני הכנתי את העוגה של "שומרי משקל", אך השארתי את המתכון כמו שהוא. היא יצאה מצויינת
לא ניסיתי עם "כמו סוכר", אבל כמו שראית סילבי ניסתה ואמרה שזה יוצא נהדר גם כך, ואני סומכת עליה.
כמו כן, לדעתי גם אם תשאיר בכל זאת גבינה אחת 5%, זה באמת לא נורא מבחינה קלורית. כל עוד זה לא גבינת שמנת או גבינה 9%, זה ממש בסדר. בהצלחה!!
יפעת

yifatushc

New member
ופרוסת עוגת גבינה...

בצד יש ריבת חבושים של אימי (שהופכת את העסק לקצת פחות דיאטתי, אבל אם שמים טיפה זה לא נורא). מתכון: ריבת חבושים של אמא של יפעת מצרכים: 1 ק"ג חבושים 1 ק"ג סוכר מים מעט מיץ לימון מעט ציפורן (שלם, לא טחון) אופן ההכנה: 1. קולפים את החבושים, וחותכים לקוביות קטנות. 2. מכניסים לסיר גדול, וממלאים במים עם שמכסים את החבושים, מביאים לרתיחה. 3. מסננים את החבושים מהמים, וממלאים שוב במים, והפעם מוסיפים גם סוכר, קצת מיץ לימון סחוט, וציפורן. 4. מבשלים עד שמתחיל להסמיך, ומורידים מהאש. בהנאה!
יפעת

silvey

New member
יפעת../images/Emo124.gifאנחנו צריכות לחגוג ברית

עוגות תאומות...
הן נראות ממש אותו דבר.

yifatushc

New member
אשכרה!!! כשראיתי את התמונה שלך...

לרגע הייתי קצת בהלם מהדימיון, והחלטתי שאני חייבת להעלות לכאן גם את שלי. שלך יצאה טיפה יותר גבוהה, אני חושבת, אבל השתמשתי בתבנית 28. בכל מקרה, אכן זהות!...
(זה אומר ששתינו דבקות בהוראות...
) יפעת

למעלה