עוגת גבינה הולך?

העצלנית

New member
עוגת גבינה הולך?

כי נשארתי בלי שוקלד בבית ובסופר לא היה. אז היום הכנתי עוגת גבינה משגעתתתתת עם יש קונים אני אשמח לשתף אותכם.

meital G

New member
סבבה. שתפי ../images/Emo13.gif

סוף שבוע נעים לכולם!

העצלנית

New member
אוקיייי העתק הדבק מפורום מתכונים

בכלל אני אייבא משם עוד מעט כל מני דברים שלא יודעת אם היו כבר או לא גבינה פירורים של דרולי. העוגה מצויינת ומוד קלה להכנה, יש להקפיד לקרר לילה לפחות ע"מ שתתיצב. לדעתי היא מאוד מאוד מתוקה ואני ממליצה להפחית ב-1/4 כוס את כמות הסוכר. מתכון: עוגת גבינה פירורים - קטסטרופה רכיבים: בצק: 3/4 1 כוס קמח תופח 1 מרגרינה 2 חלמונים 2 כפות סוכר 1 סוכר וניל אפשרות מומלצת להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים!!! מלית: 2 חלבונים כוס סוכר פחות שתי כפות - שהשתמשנו לבצק (אני מציעה להשתמש רק ב-3/4 כוס) 1 שמנת מתוקה 2 גבינה לבנה אופן הכנה: לערבב את כל חומרי הבצק. לאפות עד הזהבה 2/3 בתבנית אחת, 1/3 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה. אני בד"כ עושה בתבנית אחת הכל ופשוט אחרי אפייה מגרדת קצת עם סכין משונן וכך יש לי בצק לפרורים מעל. לקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה. אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה. למרוח מלית על בסיס, מעל לפזר פרורים שיש מה-1/3 בצק. לקרר במקרר לילה אם הצליחה להחזיק מעמד שם בחושך לבד.... הערות: מקור המתכון: סימונה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

העצלנית

New member
עוגת טריקולד-הפרוייקט הבא שלי

אז אחרי שמצאתי ב-yellow בבוקר החג שמנת מתוקה, ניגשתי למלאכת הכנת עוגת טריקולד לארוחת הערב מחר. מצרפת ראשית את המתכון שאני לא בטוחה מה מקורו- מצאתי אותו המון פעמים במספר פורומים, הופיע פעם תחת שמה של אוליבר, פעם תחת עוגה של קפולסקי ומופיע גם בעל השולחן עלום שם... suit yourself... העוגה מאוד קלה להכנה ומרשימה ביותר, רק צורכת קצת זמן מאחר שיש לחכות עד שכל שכבה תתייצב לפני המעבר לשכבה הבאה כך שכדאי להכין ביום פנוי. על כל מקרה קירור במקפיא מאיץ את התהליך. הכנתי העוגה בדיוק לפי המתכון פרט למוס שוקולד לבן ממתכון שונה (אודטה) מאחר שב-yellow לא מצאתי חלבה (עד כאן!), אקליד אותו למעוניין. מצרפת בהמשך השרשור תמונות של תהליך ההכנה. טריו - עוגת שוקולד רב שכבתית רכיבים: לבסיס האפוי: 200 גרם קוביות שוקולד מריר 4 ביצים, מופרדות ¼ כוס סוכר ½ כוס קפה קורט מלח לגנאש: ½ כוס שמנת מתוקה 100 גרם קוביות שוקולד מריר לקרם חלבה ושוקולד לבן: 1 כוס שמנת מתוקה 80 גרם חלבה, מפוררת 100 גרם קוביות שוקולד לבן למוס שוקולד: 200 גרם קוביות שוקולד מריר 4 ביצים, מופרדות ¼ כוס סוכר ½ כוס קפה קורט מלח כלים: תבנית (טבעתית מתפרקת) בקוטר 24 ס"מ אופן הכנה: 1. מכינים את הבסיס: ממיסים את השוקולד בסיר. בקערה נפרדת מערבלים את החלמונים עם 2 כפות סוכר. כשמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השוקולד המומס תוך כדי ערבול איטי. מוסיפים קפה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה. 2. מחממים תנור ל-190 מעלות. 3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ויתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד ויוצקים לתוך תבנית משומנת. אופים כ-20 דקות, עד שנוצר קרום פריך על פני המוס האפוי. 4. מכינים גנאש: בסיר מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד שימס. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כ-30 דקות. מערבבים היטב ויוצקים על המוס האפוי. מרפדים את דפנות התבנית ביריעת פלסטיק קשיחה או נייר אפייה (לשמירה על מראה השכבות). משאירים במקרר עד שמתקשה (מספר שעות). 5. מכינים קרם חלבה ושוקולד לבן: מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החלבה והשוקולד ומערבבים היטב עד שימסו. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כשעה. אחרי שעה מערבבים היטב, מצננים לגמרי ומקררים למשך הלילה (אפשר להקפיא לכמה שעות). 6. מקציפים את התערובת לקבלת קרם עשיר ומשטחים או מזלפים אותו על שכבת הגנאש. מקררים. 7. מכינים מוס שוקולד: פועלים בדיוק לפי ההנחיות להכנת הבסיס, ויוצקים על קרם החלבה והשוקולד הלבן. מצננים עד להגשה.

העצלנית

New member
עוגת עוגיות מרנג וריבת חלב

מתכון: עוגת עוגיות מרנג וריבת חלב רכיבים: המצרכים לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ: 3 מיכלי שמנת לקצפת 1 מיכל שמנת ריץ' 300 גר' שוקולד מריר 3 כפות ברנדי 2 כפיות קפה נמס ¾ כוס ריבת חלב 200 גר' עוגיות מרנג ("נשיקות") 100 גר' אגוזי מלך, קצוצים דק אופן הכנה: במערבל חשמלי מקציפים 1/2 2 מיכלי שמנת יחד עם מיכל ריץ' לקצפת יציבה מאוד. שוברים את השוקולד לקוביות, יוצקים עליו חצי מיכל שמנת וממיסים במיקרוגל או על להבה במשך דקה. בוחשים עד שאין יותר גושים. מעבירים לקערה גדולה. ממיסים בברנדי את הקפה ומוסיפים לשוקולד. שוברים חצי מנשיקות לחתיכות קטנות (אך לא לפירורים קטנים מדי) ומוסיפים לתוך השוקולד המומס. מוסיפים שליש מהקצפת ומאחדים בתנועות קיפול קלות עד שהכול מתאחד. משמנים קלות את התבנית בחמאה וזורים על התחתית שתי כפות של פירורי הנשיקות וכף של אגוזים קצוצים. מורחים את תערובת השוקולד והקצפת על תחתית התבנית. זורים על השוקולד שתי כפות אגוזים קצוצים ומעבירים למקפיא, עד השלב הבא. שמים שליש נוסף מהקצפת בקערה ומוסיפים אליה את ריבת החלב ואת שאר הנשיקות, לאחר ששוברים אותן לחתיכות קטנות. מקפלים הכל בעדינות לתערובת אחידה. מורחים כשכבה שניה מעל לשכבת השוקולד, זורים עליה עוד 2 כפות אגוזים קצוצים. מתבלים את שארית הקצפת בברנדי או ליקר אחר. מורחים את הקצפת כשכבה שלישית, אם יש שקית זילוף אפשר להשתמש בה ליצירת פרחי קצפת צפופים על פני כל העוגה. זורים למעלה את שאר האגוזים. מכסים בפלסטיק צמיד ומקפיאים לפחות 6 שעות. הערות: חג פסח, מומלץ, עוגה שהוכנה על ידי שושKה למפגש הפורום לקראת פסח 2002. מקור המתכון: http://www.pesto.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.3 http://www.mai.co.il

העצלנית

New member
חבר'ההההההההה עוגה מצויינת

נטרפה גם קלה מאוד להכנה וגם מאוד טעימה

למעלה