עוגנים

אדם99

New member
עוגנים ועגינה, או מדוע נשבר מוביל

העוגן של העליזה. כל אלה שהיו בפגישת הפורום האחרונה ודאי התרשמו כמוני מכמות ועושר המידע שניתנו לנו בנדיבות על ידי אפרים בהרצאה שלו ועל כך אני אומר שוב מעומק ליבי תודה לך אפרים. במהלך ההרצאה ראינו תמונות ממוליך העוגן של העליזה (שהוא מאסיבי מאוד) שנשבר כתוצאה מהתחזקות הים תוך כדי העגינה דבר שגרם לצוות להחליט להרים עוגן ולצאת לים (הסוער). השאלה שלי היא האם ניתן או מה ניתן לעשות כדי למנוע מצב כזה של נזק בעגינה. חשוב לציין שוב למען ההגינות שאני בא כחכם לאחר מעשה ואין להבין ממה שיכתב שזו העברת ביקורת בכל צורה שהיא. ובכן דרכים להקלת העומס בזמן עגינה: 1. להאריך את השרשרת כדי להגדיל את הבטן שלה 2. לקשור חבל על קטע של השרשרת כדי שיפעל כבולם זעזועים 3. לתלות משקולת על השרשרת כדי להגדיל את הבטן שלה 4. להפעיל מנוע בהילוך איטי קדימה למי שיש עוד המלצות אנא הוסיפו

sailorman

New member
לא בדיוק הבנתי איזה חלק במוביל נשבר

אבל אחת השיטות המקובלות להוריד עומסים בעיקר מכננת העוגן אבל גם מהמוביל היא לחבר על ידי שקל או קרבין או אביזר אחר ייעודי למטרה זו, שני חבלים משרשרת העוגן לברווזים בחרטום ואז לשחרר קצת את הלחץ מהכננת וכל הלחץ מהעוגן יורד לברווזים שמיועדים לסבול את הלחץ.

בת ים

New member
בקשה לאפרים../images/Emo124.gif

תוכל בבקשה להעלות לנו כאן את הצילומים של הנזקים לעליזה כתוצאה מהמוליך עוגן השבור?

Efraim

New member
מידע + צילומים על נזקים ותיקונם

הנזק למוביל העוגן (חלק קידמי) ולמחזיק העוגן (חלק אחורי שנקרע מהסיפון) נגרם כתוצאה של עוגן תפוס חזק על סלע אלמוגים בצורה שלא יכולנו להשתחרר ממנו. כמו כל דבר בים, התיזמון של הדברים ופעולות הצוות הם ההבדל הקטן בן קטסטרופה לנזקים שניתנים לתיקון. פעולת הגלים היא שגרמה לנזקים לעליזה. כמו שניכתב פה יחרור של הרבה שרשרת (שיחררנו הכל – 60 מטר אורך ב10 מטר עומק) והוספה של חבל לבלימת זעזועים (לא עשינו כיוון שבשלב זה לא יכולנו לעשות את זה) והפעלת המנוע להורדת הלחץ מהשרשרת (ביצענו מיידית וזה עזר והוריד רמת נזק עבל לא מנע את הנזק.) בסיכום הלימוד קיים כל הזמן ואני משכלל את "ספר הספינה עליזה" שבו אני רושם לי הערות וחוקים טובים למניעת בעיות. (יום יבוא ואפרסם חלקים ממנו...) בנתיים אפשר לראות את הנזקים בתמונות והכללתי גם את התיקונים על מנת שתראו שאפשר לתקן לבד (עם אבא כמו שיש לי.) ואפשר להמשיך בשיוט למרות בעיות שקרו ויקרו לכל שייט. במידה ויש שאלות אשמח לענות, רק להבין שהתשובה תגיע לאט עקב עדיפיות שונות שלי כרגע (חיפוש עבודה והמשפחה קודמים לעניני שייט)

Efraim

New member
מוביל העוגן (החצי שנשאר)

פה רואים שהכוחות החזקים ולחץ השרשרת קרעו את החצי של המוביל.

Efraim

New member
החלק של המוביל מכופף

זה החצי שירד והתכופף, הוא נראה כמו בי'גלה ואכן התכופף ללא יכולת תיקון (חתכנו אותו וריתכנו מחדש לחלק חדש לחלוטין)

Efraim

New member
חלק אחורי של המוביל - נזק לסיפון

כאן רואים את החלק האחורי של המוביל. פה השרשרת נתפסת וכל הכוח של העוגן נבלם על היחידה הזאת. כמו שרואים הלחצים קרעו את הסיפון (6 מ"מ פלדה).

Efraim

New member
התיקונים

משה עובד על מוביל עוגן קידמי והרכבת החלקים שיוצרו בישראל והורכבו בפאפואה ניו ג'יני במפעל של חבר שפגשנו שם (ארני לוהברגר). כל המוביל מורכב על פלטת נירוסטה עבה שתתחבר למשטח שהתכופף על עליזה. (כמובן שישרנו את החלק כמיטב יכולתינו לפני ההרכבה)

Efraim

New member
הרכבת החלקים

משה עובד על מוביל עוגן קידמי והרכבת החלקים למוביל קידמי. אפשר לראות את המוביל האחורי מורכב על פלטה חדשה במקום שבו נקרע הסיפון.

Efraim

New member
מבט צד

מוביל עוגן קידמי מבט מהצד שמראה את כל החלק החדש ומיקומו על החלקים שהתכופפו בסערה.

למעלה