עוגמת נפש

מישהי177

New member
עוגמת נפש

רציתי לשתף בחוויה לא נעימה שעברתי השבוע, לפני מספר ימים.
זה קרה בחנות השוקולד "משוקולדיס" בגן העיר בתל אביב. אני לא ממליצה להתקרב לחנות הזאת, אחרי מה שיצא לי לחוות שם. אני באתי לשם ביום שני לקנות מתנה ובטעות שכחתי שם את המטרייה שלי. חזרתי לשם אחרי יומיים, כי יצא לי לעבור באזור, אז כבר אמרתי שאעבור שם לקחת את המטרייה. זאת שהיתה בחנות חיפשה בכל מקום אפשרי ולא מצאה את המטרייה. בסוף מה מסתבר?? שמנהלת החנות זרקה לי את המטרייה לפח!! היא התקשרה להגיד שבגלל שלא באתי לקחת את המטריה (דבר שאינו נכון כי חזרתי אחרי יומיים לא אחרי שבוע) אז היא העיפה לי אותה כי החנות שלה זה לא מחסן לחפצים אבודים.
הייתי בשוק, לא ידעתי איך לקבל את זה, היא אמרה את זה כאילו זה הדבר הכי טבעי בעולם ולא מובן מה לא בסדר במה שהיא עשתה. אז מה שלא בסדר, זה קודם כל הזלזול ברכוש של לקוחות שבאים אליה לחנות שמראה גם על טיב השירות והיחס ללקוח. חנות שמכבדת את עצמה ואת לקוחותיה לא עושה דברים כאלה. לא זורקים לפח רכוש של בן אדם כאילו זה זבל.
ואם הייתי שוכחת שם משהו קצת יותר רציני ממטרייה?? גם אותו היא היתה זורקת?? אני אחרי אירוע כזה, כבר בטוח שלא אחזור לשם ולא ממליצה לאף אחד לדרוך שם.

dw2322

New member
מצער לשמוע, אבל היא די צודקת

החנות שלה אכן איננה מחסן לחפצים אבודים. לחנויות אין מטראג' מיותר וכל מטר עולה להן המון כסף בשכירות וארנונה.
אם היא שמרה את המטריה שלך למשך יום או יומיים זה סביר ביותר לטעמי, אולם אם לא הגעת בפרק זמן זה אז במקסימום, לדעתי, אפשר רק להצטער על כך שלא שמרה אותה עוד יותר זמן, לפנים משורת הדין, אבל זה הכל.
שוב - חנות בקניון היא באמת לא מחסן למטריות של לקוחות.
&nbsp
הסתייגות - הייתי עונה מעט אחרת לו היה מדובר בסמארטפון, ארנק או תכשיט זהב יקר. בכזה מקרה יש מקום לשמור את הפריט מעט יותר, ואם רוצים להשתדל אז אפילו לחפש את הבעלים.

מישהי177

New member
אז לדעתי

היא ממש לא צודקת. לא זורקים רכוש של בן אדם לפח כאילו כלום!! בוא נגיד שהיא כן יכלה לחכות לפחות שבוע ואז אם לא הייתי מגיעה באמת לא היה לי זכות לבוא אליה בטענות. אבל לזרוק את זה אחרי יום?! זה הגזמה. מה גם שהיה להם מקום בחנות להניח את המטרייה, אז היא הגזימה. אני לא מבינה איך אתה יכול להצדיק דבר כזה. זה לא משנה אם זה מטרייה או דבר יותר יקר ערך, זאת ההתנהגות עצמה שהיא בהמתית לדעתי.

dw2322

New member
אז דעותינו חלוקות

דעתי היא ששמירת חפצים אבודים איננה פרמטר משמעותי בהערכה של חנות שוקולדים.
זאת להבדיל מאיכות השוקולדים, תנאי האיחסון וההצגה שלהם, המחיר וכיו"ב.
&nbsp
באם היית מאבדת את המטריה מחוץ לחנות, בקניון גן העיר, אז אינני בטוח שגם יום יומיים היו שומרים לך אותה ויתכן ופועל הניקיון היה זורק אותה לפח במיידי. מצד שני, אולי יש להם איזה חדרון של אבידות ומציאות?
&nbsp
שוב. כמובן שאני מסכים איתך שלו היו שומרים לך את המטריה בחנות זה היה יותר יפה מצידם, כשאני הייתי מציג זאת כסוג של יחס לבבי במיוחד ללקוח, אבל בסופו של דבר היא לא חברה שלך ולא חייבת לך כלום.
&nbsp
כולנו איבדנו פריטים כאלה ואחרים במהלך החיים. לא צריך לעשות דרמה מכל דבר (בפרט כשמדובר בסה"כ במטריה, להבדיל ממשהו יקר כמו סמארטפון וכו)

מישהי177

New member
אבל מה שאתה לא מבין

זה שזאת ההתנהגות עצמה. זה לא קשור אם זה מטרייה או אייפון, לא זורקים ישר לפח. תאמין לי, שאם היית מאבד דבר שבשבילך הוא יקר ערך ואחרי יומיים היו זורקים לך אותו, לא הייתי מצדיק את המוכרת. הכי קל לשפוט אחרים, עד שהדבר הזה לא קורה לך עצמך.

dw2322

New member
כל אחד איבד משהו

לא באמת משנה מה היה ההליך שעבר החפץ מנקודת האיבוד ועד שהגיע למזבלה.
&nbsp
כאמור לגבי חפץ יקר (כגון סמארטפון) ראוי לנקוט יותר במשנה זהירות.

למעלה