עוגיות שוקו צ'יפס

kill tslil

New member
עוגיות שוקו צ'יפס

קניתי שוקו צ'יפס לבן ובא לי להכין עוגיות גדולות כאלו טעימות כמו שיש בסופרים... למישהו יש מתכון מנצח? ושאלה נוספת מה צריך להוסיף לחומוס גרגרים כדי שיהיה רך?

kill tslil

New member
ושאלה נוספת

כד להכין מאפינס חייב תבנית מיוחדת? כי יש לי רק עטרות נייר... יכול לעזור?

Rebeccan

New member
מאפינס - אפשר בעטרות נייר

אבל צריך שכבה כפולה אחרת התערובת תתפזר לגבי השוקולד צ'יפס - בפורום מסתובבים כמה מתכונים נסי גם את זה שעל השקית

kill tslil

New member
תודה רבה על התשובות

ועוד כמה שאלות.. האם אפשר להחליף קמח תופח בקמח רגיל ואבקת אפייה? ןאם כן מה היחס? והאם ניתן לשים במקום תמצית וניל מקל וניל אמיתי? ואם כן אז איך? גרגירים? או למהול במים?

ronen552

New member
המלצה

הייתי במקום נחמד שהייתי רוצה להמליץ עליו -עדן טבע מרקט מקום עם מזון בריאות ,טבעוני ואורגני לכולם , ויש שם אנשי מקצוע שיכולים לייעץ תהנו

Rebeccan

New member
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס - אופנהיימר

המתכון שעל גבי האריזה 1 חבילה מרגרינה (200 גרם) 200 גרם סוכר לבן (1 כוס) 60 גרם סוכר חום דחוס (1/2 כוס) 2 ביצים 2 כפיות תמציות וניל 325 גרם קמח (2 + 1/4 כוסות) כפית סודה לשתיה קורט מלח שקית אופנהיימר שוקו צ'יפס לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מ"צ לערבב מרגרינה (או חמאה) וסוכר, להוסיף ביצים ותמצית וניל - עד לקבלת תערובת אוורירית. להוסיף קמח, מלח, סודה - לבחוש היטב עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף שקית שוקו צ'יפס - אפשר גם 100 גרם צימוקים, אגוזים או קוקוס לערבב היטב ביד ליצור גבשושיות מדודות בעזרת כפית ובכפית השניה להניח על תבנית אפיה (לא משומנת) מלבנית גדולה במרווחים של 5 ס"מ בין העוגיות לאפות 10 דקות. מכמות זו ניתן לאפות 70 עוגיות

Rebeccan

New member
עוגיות שוקולד צ'יפס / אלינוער רבין / כרמית

יש לי גם אריזה של כרמית - ומתכון שונה: 300 גרם נטיפי שוקולד 125 גרם חמאה מלוחה 4 ביצים 200 גרם סוכר 2 כפיות תמצית וניל 2/3 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפיה 200 גרם נטיפי שוקולד (נוספים) אופן ההכנה על להבה נמוכה מאוד ממיסים 300 גרם שוקולד עם חמאה, מסירים מהאש ומצננים. טורפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את הוניל מקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפיה ואת תערובת השוקולד והחמאה. מוסיפים את הנטיפים הנוספים מצננים 15 דקות במקרר בעזרת כף יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, במרחק 5 ס"מ אחת מהשנייה. אופים 12-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות, עד שהעוגיות מבריקות ובעלות סדקים. מוציאים מהתנור, מצננים ומסירים מהתבנית. שומרים בקופסא אטומה

kill tslil

New member
מצאתי את המתכון הזה

רוני ונציה עוגיות תפוחות ורכות בטעם שוקולד עשיר עם שוקולד צ'יפס. קלות מאוד להכנה. חומרים 2/3 סוכר סוכר 100 גרם חמאה מומסת ומצוננת מעט 2 ביצים 1/4 כוס+2 כפות (35 גרם) אבקת קקאו מריר משובח 1 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפייה קורט מלח 1/2 כוס שוקולד צ'יפס 1/2 כוס אבקת סוכר מנופה אופן ההכנה 1. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה ומקציפים היטב בין ביצה לביצה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות איטית מוסיפים את הקקאו ואת הווניל, ומקציפים עד שהתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס. 2. מכסים את הקערה ביריעת ניילון ומצננים את הבצק שעתיים או לכל הלילה. 3. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). 4. מניחים את הבצק 15-10 דקות במקפיא, רק עד שהתערובת מתקשה מעט, כדי שיהיה יותר נוח לעצב את העוגיות. בעזרת כפית צרים כדורים בגודל של אגוז מלך, ומצפים אותם בנדיבות באבקת סוכר. 5. מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים (5 ס"מ) ביניהם בתבנית עם נייר אפיה. 6. אופים 12-10 דקות או עד שהחלק העליון נסדק, והעוגיות נראות יציבות אך עדיין רכות כשנוגעים בהן (העוגיות מתקשות בצינון). מוציאים ומצננים על רשת. איך הוא נשמע? והאם אפשר להכין אותו גם כמאפין? הוא יתפח?

Rebeccan

New member
המתכון הוא לא של שוקולד צי'פס

אלא של עוגיות שמנמנות ותפוחות הרעיון של העוגיות שאת ביקשת בהודעה הראשונה - הן "יבשות" המתכון שהבאת מתאים גם למאפין

kill tslil

New member
הבנתי תודה רבה לך עזרת לי המון

ומה בקשר לוניל? ושאלה אחרונה חביבה במה חלב תורם לעוגה? האם ניתן להחליף בנוזל אחר? מה ישתנה?

Rebeccan

New member
וניל - תמצית היא מרוכזת

כדאי להשתמש במקל - צריך לפתוח ולהוציא את הגרגרים חלב - לא ראיתי במתכונים חלב. יש לך מתכון מסוים, שיש בו חלב ?

kill tslil

New member
כן

מאפינס שוקולד של איילת לטוביץ' שבו צריך לשים אחד ושליש כוסות חלב ואנחנו בבית כמעט ולא שותים חלב יש לי ממש חשק לאפות אבל בכל מתכון חסר לי משהו ואני משתגעת..

bali

New member
מנהל
נשמע שאפשר להחליף את החלב במים

sher019

New member
קינוח טעים שהכנתי במקום עוגיות,,,

רציתי משהו טעים לקינוח, נותרה בארון המטבח חצי חבילת פריכיות ,והחלטתי לייצר מזה מתכון טעים. ראשית ריסקתי את הפריכיות לפתיתים,במעבד -המזון, המסתי 2 חבילות שוקולד, הוספתי לשוקולד המומס 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים-גס, 4 כפות חלבה , כפית תמצית- רום , ואת פתיתי פריכיות האורז , ערבבתי היטב לקבלת תערובת ויצרתי כדורים קטנים לתוך עטרות- ניר, והקפאתי בפריזר. יצא ממש טעים, מ ע ו ל ה !!! .

למעלה