עוגיות לתינוקת

שוקוקוס

New member
עוגיות לתינוקת

האם יש עוגיות נ"ג שמתאימות לתינוקות? (כאלה שנמסות בקלות) מוכנות ו/או מרשם. איפה אפשר להשיג רשימת מוצרים? במשפחה של בעלי מקרי צליאק רבים, הרופאה אמרה לנו לא לתת גלוטן עד גיל שנה, ובין גיל שנה לשנתיים לתת רק באופן מבוקר, עד בדיקת דם בגיל שנתיים. האם זהו התהליך הנכון? אם לא יהיו סימנים עד גיל שנתיים, האם אפשר לוותר על בדיקת הדם? (הבנתי שהיא לא לחלוטין מדוייקת) תודה רבה.

נטלי22

New member
יש עוגיות בשם "בייבי ביס"

על בסיס אורז, שהן נטולות גלוטן. למיטב ידיעתי הן נמכרות גם בסופרים הרגילים, וכמובן שניתן להשיגן גם בחנויות המתמחות בנושא (למשל ב"גלוטן-פרי"). ההמלצות נכון לעכשיו הן אכן להימנע מגלוטן עד גיל שנה, ולאחר גיל שנה להתחיל לחשוף בהדרגה ולעקוב אחר שינויים. ההמלצה שאני קיבלתי היא לערוך בדיקת דם ראשונה כבר בגיל שנה וחצי, למרות שבדיקות הדם לא מאתרות טוב לפני גיל שנתיים+. אם בדיקת הדם הראשונה שלילית ואין סימפטומים - חוזרים על בדיקת הדם שוב לאחר גיל שנתיים, אבל אם היא חיובית - עדיף לאתר את המחלה כמה שיותר מוקדם. לא כתבת בת כמה התינוקת שלך ואיך היא מוזנת, אבל אם זה רלוונטי עבורכן - המלצה נוספת היא להניק עד גיל מאוחר ככל האפשר (כי הנקה עוזרת בהגנה על המעי בפני התהליך הדלקתי של הצליאק), ואם אפשר - לעשות את החשיפה הראשונה לגלוטן בנוכחות של הנקה בתזונה.

שוקוקוס

New member
תודה רבה

התינוקת שלי בת חצי שנה. לצערי היא אכלה חלב אם רק עד גיל שלושה חודשים וחצי, מאז היא ניזונה מאנפמיל AR (אוכל מיוחד לטיפול בבעיית פליטות קשה) התחלנו עם מוצקים רק עכשיו, אני מנסה ללמוד את הנושא כמה שיותר, כדי להמנע מטעויות עד כמה שאפשר. אני רואה היטב את הנזקים של הצליאק במשפחה, בדור שלנו, שעוד לא היתה מודעות, והמחלה אותרה בגיל מאד מאוחר.

נצר1

New member
גם עדי התחילה עם רסקים השבוע ../images/Emo9.gif

אנחנו מכינים אותם לבד בבית ומקפיאים במגשים של קוביות קרח, ומפשירים כל יום קצת לפי הצורך. אם מחפשים משהו לתת לילד ביד ולהכניס לפה במקום עוגיות, מומלץ מנסיוננו האישי לתת תפוחי עץ יבשים שניתן לקנות ברוב חנויות הטבע (לפחות פה..), המרקם שלהם גומי כזה והוא מאד נוח למציצה לתינוקות בלי פחד שהם יבלעו חתיכות..

שוקוקוס

New member
תפוחי עף יבשים - איזה רעיון נהדר

ובטח גם יותר בריא מעוגייה. הרסקים לא יוצאים קצת ספוגיים אחרי הקפאה? אני נמצאת איתה בבית, כך שאני מכינה לה אוכל טרי כל יום. אני מאד מוטרדת ממה יהיה כשהיא תכנס לפעוטון בגיל שנה. נכנסתי לאתר והבנתי כמה גלוטן קיים בחיינו, בכל פינה אפלה. איך הילדים מסתדרים עם זה? יש לי חברה שהבן שלה אלרגי לחלב (מאבד את ההכרה) זו אלרגיה קשה אבל הילד המתוק בן השנתיים למד לשאול "זה פרווה?" וכולם יודעים לענות. בפעוטון הגננת החליטה, שהיא לא מכניסה מוצרי חלב.עם גלוטן זה יותר בעיתי. מה עושים בגן? הגננות משתפות פעולה?

למעלה