עוגיות גרייבה קינמון וצפורן

b a r b a i m a

New member
ניקי ב איזה בוקר טוב עשית לנו

תודה רבה ושיהיה לך יום מתוק כמו כל העוגות ששמת פה

ניקי ב

New member
עוגת מייפל

עוגת מייפל 3 ביצים 3 שקיות סוכר וניל 1 שמנת חמוצה 1.25 כוס קמח תופח 1.25 כוס סוכר חצי כוס שמן רוטב מייפל לפיזור: קינמון פקאן קצוץ לערבב את כל החומרים לפי סדר כתיבתם. לשפוך התערובת לתבניות משומנות, לפזר מעל קנמון ואגוזי פקאן קצוצים - לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום של 180 מעלות (או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ סבה יוצא יבש). בעודה רותחת לשפוך מעל בנדיבות סירופ מייפל עד שנספג מקור:ayeletba הערות ניקי ב: העוגה הזאת שברה את שיאי התחסלות עוגה אצלי בבית, אפיתי אותה בלילה בבוקר לא היתה עוגה אין מילים עליה לא השתמשתי בפקאן מומלץ לעשות כמות כפולה

Yafau

New member
העוגיות נראות נהדר ועושות חשק לטרוף

אותן
. כל הכבוד
יש לי רק שאלה אחת - מה הכוונה ב- " "סוכר דק מאוד"? אבקת סוכר? המשך יום טוב

ניקי ב

New member
טרמיסו

טרמיסו 2 חבילות בישקוטים(48 במספר) 500 גר` גבינת מסקפורנה 1 שמנת מתוקה 2 ביצים 2 חלמונים 12 כפות סוכר קורט מלח 10-6 כפות יין מתוק 2 כפות קפה נמס מעורבות ב-2 כוסות מים 100 גר` שוקולד מריר מגורר דק או 2 כפות אבקת קקאו מקציפים את הביצים והחלמונים עם 8 כפות סוכר, עד שהופך לקרם בהיר ותפוח, ואם מרימים את המקצף זה לא נוזל(בערך 6-8 דקות הקצפה. מכניסים פנימה את הגבינה וממשיכים להקציף עד שמתאחד. בקערה נפרדת מקציפים את יהשמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר וקורט מלח עד לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת ושתי כפות מהיין לתערובת הגבינה ומקציפים דקה נוספת לאיחוד. בקערית נפרדת שמים את נוזל הקפה ומוסיפים לו 2 כות סוכר ואת יתרת היין ובוחשים קלות. בתבנית בגודל בערך 20/30 מניחים בישקוטים טבולים בקפה(בזריזות שלא יתפרקו) על שכבת הבישקוטים יוצקים מחצית מהמלית ועליה מניחים שכבה נוספת של בישקוטים וגבינה. מכסים בניר אלומיניום ושמים במקרר למשך הלילה או יותר טוב לפחות ל-24 שעות. לפני ההגשה מפזרים את השוקולד המגורר או מפזרים את אבקת הקקאו דרך מסננת. מקור:אמירה

pirge

New member
זה נראה כל כך יפה כמו מתערוכת

גורמה מדהימה. איזה צילומים מרהיבים. העוגיות ממש ממש נראות דמיוניות. תודה רבה .

shanny23

New member
אחח.. אתן הורגות אותי...

בגלל זה אני מתחמקת מהפורום הזה לסירוגין. זה בלתי אפשרי ככה הדברים הטעימים האלו, אני רוצה אותם במקרר שלי. זה חייב להפסק, אני בדיוק בתחילת הריון ובא לי על כל מה שזז ובעיקר כשזה מתוק. (נ.ב- כן, מגיע לי מזל"ט, אני בהריון...) הפורום הכי מוכשר בעולם, בחיי!!!

ניקי ב

New member
חלה מתוקה - לחמניות

חלה מתוקה-לחמניות 1/2 כוס צימוקים-מומלץ-לא חובה 3/4- 1 כוס מים פושרים 2 כפות שמרים יבשים 1/3 כוס + כפית סוכר 1/3 כוס דבש-למי שלא אוהב , ניתן להמיר בסוכר 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן 3 ביצים 2 חלמונים 6-7 כוסות קמח ציפוי 2 כפות מים 2 כפיות סוכר 1 חלמון אני מכינה בקערת המיקסר, כמעט את כל התהליך, אבל ניתן כמובן ללוש ידנית…. בקערה גדולה לשים את המים, השמרים וכפית סוכר. לתת לתסוס 5 דקות, ואז להוסיף את הסוכר, הדבש והמלח ולערבב, להוסיף הביצים, החלמונים השמן ו-5 כוסות קמח, לערבב היטב. ולתת לנוח רבע שעה.(העיסה צריכה להיות דביקה.) להמשיך ללוש תוך הוספת הקמח בהדרגה עד שהבצק, ררך ואלסטי. לתת לנוח 10 דקות. להעביר למשטח מקומח קלות, לשטח מעט, לפזר את הצימוקים, וללחוץ אותם לתוך הבצק. תוך כדי לישה. להניח הבצק בקערה משומנת, מכוסה בנילון נצמד. להתפיח בין שעה לשעה וחצי./ או למשך הלילה במקרר(ואז לתת לנוח שעה לפני שממשיכים). לעצב לחלה, להתפיח לפחות 40 דקות, על תבנית מצופה בניר אפיה מכוסה במגבת, למרוח בחלמון הטרוף. לחמם תנור ל-220 מעלות להכניס החלות, לאפות במשך רבע שעה, להנמיך ל-180 מעלות, ולאפות עוד 25 דקות. או עד שמזהיב חום. מספיק ל-2 חלות גדולות. ניתן להקפיא לא אפוי, אחרי העיצוב(לפני ההתפחה), לתת לנוח במקרר לילה לפני, ולהביא לטמפרטורת החדר לפני האפיה. וכמובן ניתן להקפיא אפוי. מקור:אמירה הערות ניקי ב: טעימה מאוד.עשיתי 16 לחמניות קלועות חשוב חום תנור: 15-20 על חום 190 להשגיח כל הזמן!!! גם לגבי חלות

נונה1

New member
ניקי שאלה לגבי הסוכר והדבש

רשום שם שליש כוס סוכר + כפית סוכר ועוד רשום גם שליש כוס דבש ואפשר להמיר האם זה לא מתוק מדי או שזה בסדר? איך את עשית? עשית לי חשק ונראה לי שאאפה קצת לחמניות היום תודה נונה1

ניקי ב

New member
אני ויתרתי על הדבש

הוספתי במקום 1/3 כוס סובר בנוסף לסוכר שמופיע. זה ענין של טעם. לטעמי בכלל לא מתוק מידי. טעים ומתקתק.

נונה1

New member
טוב אני אעשה כמו במתכון ונראה איך

יצאו מה כבר יכול להיות? רק טוב והרבה קלוריות חחחחח

למעלה