עוגות תפוחים, בגידות, והקשבה.

ליידילי

New member
עוגות תפוחים, בגידות, והקשבה.

כל אלו ורבים אחרים הוזכרו בהודעות האחרונות, (אפשר אגב מתכון לעוגת התפוחים? אני מתה על עוגות תפוחים...) אז הזוגיות במשבר לא בגלל העוגות, (כמובן) ולא בגלל נעלי הבית, או הנעלים הנוחות, לא בגלל הגיהוץ או הקמט בחולצה [בחיי שלא האמנתי למשמע עיני... עוד יש מי שחושבים ומדברים כך? במאה העשרים ואחת? מה?!?!? אתם לא יודעים {סליחה - יודעות} לקנות חולצות "כבס ולבש"? ] אוי , כמה הרבה יש לי עוד ל´גיד על זה... אבל אמרו את זה קודם... ולא בשביל זה אני מטריחה אתכם, אלא להזכירכם, שאיפה מרכזית ונסתרת שבליבנו: שבן/בת הזוג "הוא/היא י/תקבל אותי כמו שאני"... אידאל בן/בת הזוג המקופל במשפט אחד. שיאהבו אותי כמות שאני... שיקבלו אותי כמו שאני, שאוכל להיות אני עצמי... שאיפה אנושית, מובנת ונפוצה, בלב כל. גם בלב בן/בת הזוג. וכעת, בשם האידאל הזה, אנחנו מוותרים, (בסדר, לא כולם - רובנו) על נימוס בחברת בן הזוג... מצפים שיקבל אותנו במאור פנים גם כאשר אנו לובשים פנים חמוצות, שיהא סובלני למצבי הרוח שלנו, שיכיל את כאבינו, שינחם, שתתן גב, שתתמוך... שתאזין לדברינו, שילטף את גופינו, שתהא סובלנית לקריזות שלנו, שיעודד במקרי אכזבה וכו´ וכו´ וכו´ הכל טוב ויפה... אך בן/בת הזוג אינו חבר בתנועת הצופים, הוא/היא לא נשבעו "הצופה נכון תמיד" גם לו/לה יש אותם צרכים בדיוק... והתזמון... נו מה לעשות לא תמיד מסונכרן.. וזה בלי להזכיר בכלל שאנחנו מראש לא נפלאים כאלה... אפילו בעיני עצמנו... (וכאן רלוונטי מה שאתם חוזרים ואומרים בדבר לאהוב את עצמנו...)... אז יש חיכוכים. הציפיה שבן הזוג יהיה מסוגל להכיל/לקבל/לתמוך וכו´ וכו´ בכל עת במאה אחוז, הינה ציפיה מופרכת מעיקרה. אז מן הראוי אולי להסיק... שבן הזוג מקבל אותנו בכל רגע נתון כמיטב יכלתו, וגם אנו כך... ואולי גם... בכל זאת... להזכיר ולזכור שבן/בת הזוג, הינם לא רק זה, אלא גם אדם בפני עצמו... ואולי צריך לשמור על איזו מידה של סבר פנים... קצת להתאמץ בכל זאת... (והרי סה"כ גם אנחנו לא ממש מסוגלים להתבונן בפרצוף של עצמנו בבוקר לפני שאנחנו שוטפים פנים ומדיחים את הפה...) {ובמחשבה מהוללת זו שמתי לב שהשעה הזו [זו של שטיפת הפנים וכו´] התקרבה מאד ברבע השעה האחרונה... אי לכך הריני פורשת, -לילה טוב לישנים -בוקר טוב למתעוררים}

האלי

New member
"שיאהב אותי כמו שאני"

היה לי פעם ספר "אני בסדר אתה בסדר" נדמה לי שנתתי אותו לחותנת שלי, אבל גם אם כן, היום כבר לא אוכל לבקש שתחזיר לי... בספר הזה מועלה רעיון גאוני: "אמץ לך עמדה בסיסית שאתה בסדר" (כמו נשים מנוגה וגברים ממאדים, לפעמים מספיק לקרוא את שם הספר). עכשיו, למה אני מספר לך את זה? כי אם את במבנה הפנימי שלך לא מאמינה שאת אהובה ושזה בסדר לגמרי להיות אהובה, לא משנה כמה ישתדל בנזוגך את לעולם לא תרגישי שהוא מקבל אותך כמו שאת. מה לעשות שהעולם במהותו אדיש אלינו לגמרי. ורק אנחנו בתיווך חושינו ועמדותינו נותנים לו "משמעות". וברגיל היה בא כאן סיום אופייני של האלי שאומר נסי להרגיש שזה בסדר להיות אהובה. וחתימה. אלא שבמקרה הזה צריך קצת להרחיב. שהרי על פניו, מה זותומרת? בטח שמגיע לי להיות אהובה. ואת מאמינה בזה בכל ליבך. אלא שבמוחך עדיין נעוץ בחוזקה הלקח שלמדת כשהיית עוד קטנה ורכה בשנים, כששמעת אין ספור פעמים את ההוראה "תהיי ילדה טובה" שלא לדבר על כל מיני מסרים מגמדים אחרים. (מומלץ לחזור ולקרוא על מנגנון החטיפה הרגשית בספר "אינטלגנציה רגשית) שלא ברצונך הפנמת את המסרים האלו כולם.והיום את יודעת שאת ילדה רעה/טפשה/מכוערת (מחק את המיותר והוסף את החסר) ומכאן הקושי שלך להאמין שמישהו בכלל יאהב אחת כזו. וכשאת לא מאמינה, לא יעזור באילו אותות ומופתים ינקוט בנזוגך, את לא מאמינה! מילכוד 22. ליידילי יקרה, את עצמך יודעת איך שוברים את המילכוד הזה. יש לך את הכלים. עכשיו זה רק עניין של החלטה. את רוצה? את מעיזה? לעשות את הדרך אל האושר שלך? שלך בידידות, האלי. *) אף שהכתוב מופנה לליידילי אני מאמין שהוא נכון לכל אחד אחר. **) את הכתוב בלשון נקבה אפשר וכדאי לקרוא בלשון זכר במקרה המתאים.

dor50

New member
שיואהבו אותי כמו שאני....

בראאבו אמרת בכמה מילים את מה שדנים פה חודשים, ובהצלחה. אגב? זה המתכון לעוגות? או לחיים מאושרים?

ליידילי

New member
Comming from U

בחיי ששיפשתי ת´עיניים... זו מחמאה כזו בערך? אתה לא מתווכח איתי כזה? זה ברצינות? למה שאם אתה מתבדח ומותח אותי - אז וואלה הצליח לך יופי. אבל אני, בהשראתו של האלי, אקח את זה בפרשנות החיובית. תודה לך... שמחה שמצאת ענין.

ליידילי

New member
על מה אתה מדבר?

זוכר את הילדון הכושי הקטנטון בסדרה בה איש לבן אימץ שני ילדים כושים? זוכר איך הוא היה אומר את זה? בלחיים נפוחות:"?what r u talking about Vilis?" או משו כזה... אז על מ´ת´מדבר האלי? כלומר נגיד שאני יש לי כלים, (כלים של מניקור נחשב?) ונגיד אני יש לי החלטה, והעזה, (נגיד... באשר אין לי מושג על מה ת´מדבר- כאמור), אז החליטוטתי והעיזותי ... ולדבריך הדרך פרושה לפני (ארוכה ומתפתלת) אז יש איזה סיכוי שאתה תקבל על עצמך את תפקיד מדריך התיירים? ליידי מתכננת טיול. (ב29/3/02 בא בחשבונך?)

האלי

New member
ובאווירת העמים הזו אצטט

פתגם סיני האומר: מורים פותחים דלת, אך עליך לעבור בה בעצמך. ואוסיף סיפור: יום אחד מעד ג´או-ג´ו בשלג וקרא: עזרו לי, עזרו לי לקום!" נזיר אחד בא אליו ושכב לצידו. ג´או-ג´ו קם והלך לדרכו. אבל נדמה לי שאת זה כבר סיפרתי לך, לא? שלך, האלי. ולשאלתך, בוודאי! כל הזמן אני מדריך אותם. רוצה לבוא?

ליידילי

New member
ציטטין

ציטטין... (המצאתי מילה מדגדגת/מדקדקת...) על פי הציטטין - אתה מורה. מורה מה? מורה דרך? אהה - כן אז יופי. והתשובה "כן, בטח, רוצה לבוא". רק שאלה אחת נוספת: מי זה אותם?

האלי

New member
זו הצרה ליידילי

שאת צועקת עזרו לי לקום אבל לא מאפשרת לאף אחד לשכב לצידך.

למעלה