עוגות לסוף השבוע

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגת משמשים מהופכת דנית סלומון

עוגת משמשים מהופכת דנית סלומון מתוך הספר קלי קלות עמ' 136. תבנית 24 קפיצית, 180 מעלות המצרכים 125 ג' חמאה מרוככת 2/3 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים 1/2 1 כוסות קמח תופח 3 כפות סירופ משמש 2 כפות קוקוס 4 כפות ריבת משמש 16 חצאי משמש משומרים או טריים 22 שקדים מולבנים (לא הוספתי) ההכנה: מקציפים חמאה עם סוכר ווניל לתערובת אורירית. מוסיפים ביצים אחת אחת ומקציפים לאחר כל הוספה. מנפים קמח פנימה, כף קוקוס וסירופ ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מפזרים כף קוקוס על נחתית, מורחים על התחתית ריבה, מסדרים המשמשים עם הצד הפתוח לתחתית ומצפים בבצק. אופים 40-45 דקות. מצננים 20 דק'. מזיזים את העוגה מצד לצד לשחרור, פותחים הקפיץ והופכים. אני ראיתי שלמטה קצת לא היה אפוי והכנסתי אותה הפוכה לרבע שעה ב- 180 מעלות. בתמונה בספר זה נראה לא אפוי למעלה. עניין של בחירה.

ak5

New member
עוגת גבינה רוסית רות סירקיס. מצויינת

עוגת גבינה רוסית רות סירקיס מתוך עוגות גבינה עמ' 20 חומרים: 3/4 כוס קמח 3 כפות אבקת סוכר 75 ג' חמאה מרוככת 1 חלמון מלית: 250 ג' שמנה למריחה קליפת לימון ומיץ וחצי לימון 6 כפות שקדים טחונים 3 ביצים מופרדות 1 חלבון 1/2 כוס סוכר 1 גביע שמנת חמוצה ציפוי: 100 ג' אבקת סוכר 2 כפות שמנת חמוצה 1/2 כפית קינמון אפיה במשך שעה ורבע- שעה וחצי בחום 160 מעלות. תבנית 22 קפיצית. הכנה: מנפים הקמח ואבקת הסוכר, מוסיפים חמאה וחלמון ומעבדים לבצק. משטחים על תחתית משומנת. מקציפים חלבונים עם רבע כוס סוכר. טורפים את יתר החומרים בקערה נפרדת ומקפלים את הקצף לתערובת. שופכים על התחתית. אופים ומשאירים שעה בתנור עם דלת פתוחה. ציפוי: מערבבים אבקת סוכר ושמנת חמוצה. מצפים את העוגה. מפזרים קינמון עם רוצים

ak5

New member
העוגה קצת יבשה לטעמי אך טעם המשמש מצויין

אכן מתוק במלוא מובן המילה../images/Emo214.gifמאחלת לך

יקירי
שבת יפה
ומתוקה

ak5

New member
תודה לדוכסית, פירגה, אילנית, יוכי ודוכסית

pirge

New member
ak כרגיל מרשים וטעים../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif

AK העוגה המהופכת נראית יפה חבל"ז וטעימה../images/Emo3.gif

גם העוגת גבינה נראית נפלאה אבל נראה לי קצת דחוסה. אני אוהבת עוגות גבינה רכות כאלו שנבלעות בקלות

ak5

New member
נראת דחוסה אך ממש נימוחה. נהנה מכל ביס

effyba

New member
../images/Emo121.gifהביאה את הריח הנפלא ישר לפתח ביתי...

כרגיל אופה מצטיין!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה