עוגות וקמח לבן

עוגות וקמח לבן

שלום הייתי רוצה לדעת האם כאשר אוכלים עוגת שוקולד או כל סוג אחר של שוקולד באותה כמות קלוריות כמו משהו אחר שבריא(כמו לחם קל) ,האם משמינים יותר והאם זה משמין יותר בירכיים ובבטן ומשנה את מבנה הגוף יותר משאוכלים אוכל בריא . וכאשר אוכלים לחם מקמח לבן זה יותר משמין מלחם מלא או משמין יותר את הבטן והיריכיים והאם אומרים שעוגה "משמינה"כי היא באמת משמינה יותר או כיוון שפשוט יש בה יותר קלוריות שאני יכולה לאזן במהלך היום כדי לא לחרוג מכמות הקלוריות הרצויה.

תשובה

שלום רב, מבחינת קמח מלא או לבן - כעקרון אין הבדל בערך הקלורי מבחינת עוגה - הבעיה עם עוגה בעיקר זה שזה ערך קלורי גבוה לנפח קטן ולא משביע אם אתה מקזז זה לא ממש יהיה יותר משמין ממשהו אחר פרט לעובדה שלמתוקים יש השפעה גם מטבולית שעשויה לעכב במידה ירידת משקל בברכה נטלי

דבר שני..

קודם כל תודה רבה ודבר שני אולי זה בראש אבל כאשר אני אוכלת שוקולד בכמות ותדירות גדולה יותר וכמובן מקזזת עם התפריט אני מרגישה כאילו יותר שמנה באיזור הבטן והיריכיים למרות שהמשקל לא באמת עלה אז אני יכולה לאכול יותר נכון? זה פשוט בראש?אני ממש מרגישה אחרת זה לא הופך לשומן ומשתקע ביריכיים?יותר מאוכל אחר?

למעלה