עוגות השבת

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
פאי שוקולד טופי

פאי שוקולד טופי-בננה מאת קרין גורן, צילום: דניאל לילה מתכון גולן אסולין מתוך גיליון 189 של "על השולחן" חומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ: לקלתית קקאו: 11/2 כוסות (200 גרם) קמח 2 כפות (20 גרם) קקאו 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר קמצוץ מלח וקמצוץ קינמון 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 1 ביצה למלית: 1 כוס פחות כף (180 גרם) סוכר 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה 60 גרם חמאה 150 גרם שוקולד מריר קצוץ 2 ביצים 3 בננות פרוסות לטבעות לקישוט: אבקת קקאו + מכינים את הקלתית: מעבדים קמח, קקאו אבקת סוכר, מלח, קינמון וקוביות חמאה במעבד מזון עם להב מתכת לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. + מחממים תנור ל-180 מעלות. + מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח ומרפדים תבנית פאי (דפנות ותחתית). אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק מתחיל להזהיב. + מכינים את המלית: ממיסים סוכר לקרמל זהוב בסיר בינוני. + במקביל מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל לסף רתיחה ומוסיפים לקרמל החם (זהירות זה מבעבע!). מערבבים לתערובת חלקה ומסירים מהאש. + במקביל ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל. יוצקים את תערובת הטופי לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה. + מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. + מסדרים את הבננות לכיסוי הקלתית ויוצקים מעל את תערובת הטופי-שוקולד. אופים 20 דקות בדיוק. + מצננים, מפזרים אבקת קקאו ומגישים. שומרים במקרר. מי מפחד מקרמל? הכנת הפאי דורשת בישול סוכר לקרמל. אין איך לברוח מזה ואין גם מה לפחד. פשוט מפזרים את הסוכר על מחבת יבשה ומחממים על אש גבוהה, עד שהסוכר נמס והופך לנוזל ענברי. זה הכל. אם אתם עדיין בסטרס, ערבבו את הסוכר עם כמה כפות מים לפני ההמסה, חממו לקבלת סירופ סמיך ותנו לו לרתוח עד שהמים מתאדים לחלוטין והוא מזהיב. התהליך יהיה ארוך יותר, אבל התוצאה זהה.

ak5

New member
סינרולים קרין גורן

סינרול פטנט קרין גורן לבצק: 4 כוסות קמח 560 ג' 1/2 שקית שמרית 25 ג' (השתמשי ב- 12 ג' שמרים יבשים) 1 חב' אינסטנט וניל 2 כפות סוכר 25 ג' 1/4 1 כוסות חלב פושר 300 מ"ל 1 ביצה 50 ג' חמאה מומסת, פושרת 1/2 כפית מלח למלית קינמון: 1 כוס דחוסה סוכר חום 240 ג' כף קינמון 100 ג' חמאה מומסת, פושרת לזיגוג: ביצה טרופה עם כף מים לציפוי גבינת שמנת: 250 ג' שמנת (אני משתמש בסימפוניה 5%) 100 ג' חמאה רכה 2/3 1 כוסות אבקת סוכר 200 ג' 1 כפית תמצית וניל 12 נאפים. לי יצאו 18. מכינים בצק ומתפיחים: 1. בקערה עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים ואינסטנט פודינג 2. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, מחאה, מלח ומעבדים 5 דק עד לקבלת בצק רך, חלק, מבריק 3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח מכינים מלית קינמון: 4. מערבבים יחד קינמון וסוכר ממלאים את הבצק, מתפיחים ואופים 5. מוציאים הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ. 6. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים המילוי. מגלגלים לגלילה ארוכה וחותכים פרוסות 7. משכיבים אותן בתבנית להתפחה עד הכפלה, מורחים בביצה ואופים בחום 190 מעלות. צריכים להישאר רכים כך שלא לאפות יותר מדי. צריכים להיות זהובים גם בתחתית מצפים: 8. טורפים גבינת שמנת, חמאה , אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת חלקה. 9. מורחים עם כף כל סינרול. מצננים כעד להתייצבות ומגישים

AK לא הבנתי כלום מאופן הכנת הסינרול

קראתי ושוב קראתי את המתכון לא ברור לי כלום נראה לי שיש בעיה במתכון. לפי מה שהבנתי - הכנת, מילאת, אפית, שוב פתחת את הסינרול ושוב אופים
אם לא קשה לך אז תקן את המתכון (אם צריך), וגם את אופן ההכנה איך שאתה הכנת. תודה וסליחה על הטירחה

ak5

New member
זה הניסוח שכתוב בספר של

קרין - סודות מתוקים. אסביר במילים שלי את ההכנה הכללית: 1. מכינים בצק שמרים מהחומרים ומתפיחים עד להכפלת נפח 2. מכינים מילוי: ערבוב של סוכר חום וקינמון 3. מרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ, מורחים בחמאה מומסת ומפזרים המילוי. 4. מגלגלים לרולדה. עד כאן זה כמו כל עוגת שמרים. 5. חותכים את הרולדה לפרוסות (כמו שעושים עוגת שושנים). מניחים כל חתיכה בנפרד (בעוגת שושנים מצמידים את החתיכות) 6. שוב מתפיחים להכפלה , מורחים בביצה ואופים 7. מכינים את הציפוי ומצפים. שוש, האם יותר מובן? מצרף תמונה של החתיכות לפני אפיה

AK בטח שברור עם ההסברים שלך../images/Emo45.gif

אצלה המתכון ממש לא היה ברור , אני חושבת שאני מבינה קצת בשמרים , ממש מצחיקה, ככה כותבים מתכון? מה , כולם הבינו , ורק לי
המתכון לא היה ברור
?

ak5

New member
עוגת פירות הפוכה בני סיידא

פחות מוצלחת עוגת פירות הפוכה בני סיידא חומרים: 1/4 1ק"ג משמשים טריים (השתמשי בשימורי אפרסקים) 1 כפית קינמון 200 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר 6 ביצים 2 כוסות קמח תופח 1 כפית תמצית וניל תבנית 26 משומנת ומרופדת בניר אפיה משומן. הכנה: 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מסדרים המשמשים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מעלה וזורים עליהם קינמון 2. שמים בקערת מערבל חמאה וסוכר ומקציפים, מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה. מוסיפים קמח ווניל וממשיכים להקציף עוד 3 דקות. 3. יוצקים הבלילה על הפירות ואופים כ- 45 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. 4. מצננים והופכים כנראה כיוון שהשתמשתי בשימורים (רטיבות יתר) העוגה למטה לא נאפתה מספיק ולכן הפכתי אותה ואפיתי גם מצד שני.

AK העוגה ניראית משו משו../images/Emo3.gif

צריך לסנן את הפירות (אני מסננת שעתיים) חוצמיזה הצעה לפעם הבאה - לפזר כמות של אגוזים קצוצים דק מאוד מעל הפירות ורק אז לצקת את תערובת הבצק העוגה נראית מעולה

למעלה