עוגות בחושות פרווה עם שמן?

lala182

New member
עוגות בחושות פרווה עם שמן?

בנדוד שלי חוגג בר מצווה ובשבת יש עליה לתורה, הבטחתי לדודה שלי שאני אעזור לה עם העוגות ואכין כמה עוגות בחושות. אני באופן קבוע עושה עוגות כאלו כל שבת אבל קצת בא לי לגוון ולהכין משהו אולי קצת יותר מושקע... יש רעיונות (מוכנה כמובן גם משהו קצת יותר מסובך מסתם עוגה בחושה...)? צריך שיהיה פרווה ומאחר ואני לא משתמשת במרגרינה אז רק עם שמן... חיפשתי כמובן במאמרים אבל רוב מה שמצאתי היה עם חמאה/מרגרינה או כלל שמנת חמוצה, בד"כ אני ממירה אבל כמובן שעוגה שמתוכננת להיות עם 200 גרם חמאה ושמנת חמוצה/מתוקה תהיה יותר טעימה מעוגה עם שמן ומיץ תפוזים...)
אני בטוחה שלפורום הנפלא יהיו רעיונות, אולי גם ככה נעשיר עוד יותר את המאמרים השימושיים ביותר!! (נירה ואילנית יש לי הצעה- יש אולי אפשרות שבמאמרים תהיה הפרדה בין עוגות בחושות עם שמן לבין עוגות עם חמאה למשל? גם למי שמחפש פרווה וגם למי שנמנע ממרגרינה מטעמי בריאות? כמובן רק הצעה....) תודה רבה מראש... ואולי אני לא כותבת הרבה אבל בהחלט מציצה מתי שרק יש לי זמן

clcl

New member
מתכון: עוגת תפוחים בחושה (עם שמן)

מתכון: עוגת תפוחים בחושה 1 רכיבים: 3 ביצים טרופות ¼1 כוסות סוכר ½1 כוסות שמן תירס 4 כפות קלבדוס, או ברנדי 1 כפית תמצית וניל ¼2 כוסות קמח 1 כפית קינמון ½ כפית אבקת אפייה ½ כפית סודה לשתייה 5 תפוחים מזן גראנד סמיט, חתוכים לקוביות ½1 ס"מ ½ כוס דבלים קצוצות 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס אופן הכנה: 1. שמים את הביצים והסוכר במיקסר ומקציפים במשך 5 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את השמן, הקלבדוס ותמצית הוניל. 2. מנפים את הקמח לתוך קערה נפרדת, מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה והקינמון ומערבבים. מוסיפים את הקמח המעורבב אל תוך תערובת הביצים, בהדרגה ותוך הקצפה במהירות איטית. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה. 3. מוסיפים את התפוחים, הדבלים והאגוזים, מערבבים בעדינות. 4. משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ ויוצקים פנימה את התערובת. 5. אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעולת צלזיוס במשך 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. הערות: תבנית 26. פרווה. טעימה מקור המתכון: רוני ונציה

clcl

New member
עוגת דבש לשוחרי בריאות (עם שמן)

עוגת דבש לשוחרי בריאות תבנית 24, נייר אפיה ומעט מרגרינה המצרכים: ½ כוס סוכר חום דמררה 3 ביצים ⅓ כוס שמן ¼ כוס תה חזק 1 כפית קנמון 1 כפית צפורן 1 כפית פלפל אנגלי (לא חייב אבל מומלץ - קצת חריפות...) קורט מלח 2 כוסות קמח מלא ½ כפית סודה לשתיה 1 שקית אבקת אפיה צימוקים ואגוזים לפי הטעם אופן ההכנה: להקציף ½ כוס סוכר חום דמררה עם 3 ביצים ולהוסיף ⅓ כוס שמן. בכלי נפרד לערבב ¼ כוס תה חזק עם 1 כוס דבש. בכלי נפרד לערבב 2 כוסות קמח מלא, 1 כפית קינמון, 1 כפית ציפורן, 1 כפית פלפל אנגלי, קורט מלח, 1 שקית אבקת אפיה ו- ½ כפית סודה לשתיה. להוסיף לתוך תערובת הביצים לסרוגין מתערובת הדבש ומתערובת הקמח (שליש שליש שליש). להוסיף פנימה אגוזים וצימוקים לפי הטעם. למרוח על התבנית מעט מרגרינה ולצפות בנייר אפיה ועליו עוד שכבה דקה של מרגרינה. להכניס לתנור מחומם בחום נמוך ל- 50 – 60 דקות. פותחים את התנור ל- 10 דקות השהיה לפני שמוציאים את העוגה. מקור: עידן הדלי

clcl

New member
עוגת-777 - עוגת עם מרנג שוקולד-קוקוס/אגוזים

עוגת-777 - עוגת עם מרנג שוקולד-קוקוס/אגוזים מבוקשת מאוד בארועים משפחתיים עם מנז'טים. יעלה: אני מכינה את הגירסא המקורית שמכילה גם שכבת ריבה. הנה המתכון המפורט עם אופן הכנה : בסיס: 7 כפות סוכר 7 חלמונים 7 כפות שמן רגיל 7 כפות קמח תופח 1 כף מיץ לימון 1 כפית ווניל איכותי שכבה עליונה - מקצפת : 7 חלבונים 5 כפות סוכר + 2 שקיות סוכר ווניל 1 כף מיץ לימון 100 גר' קוקוס טחון (מומלץ לשים 100 גרם אגוזי מלך או פקאן במקום) 100 גר' שוקולד מריר מגורר (אפשר לרסק את האגוזים והשוקולד יחד במעבד) שכבת אמצעית (לא חובה) : כמה כפות ריבה אדומה רצוי דובדבנים, בלי פירות, מחוממת-דלילה. לחמם את התנור לחום בינוני, ללא טורבו כ-170 מעלות. אופן ההכנה: בסיס: להקציף חלמונים + סוכר עד שנוצרת קציפה לבנה. להוסיף לימון ואח"כ לאט-לאט את השמן, הווניל ובסוף את הקמח. הכל האיטיות. למרוח את הבצק-בלילה על תבנית מנויירת או משומנת של תבנית גדולה (27 על 38). מחממים את הריבה, מטפטפים עם כפית על פני "הבצק" הזה, באופן לא אחיד. (יש שמוותרים על זה וגם יוצא טעים). שכבה עליונה: להקציף חלבונים וסוכרים לקצף חזק, להוסיף את הלימון ולהמשיך להקציף. להוסיף בתנועות קיפול את הקוקוס + שוקולד. למרוח את הקצף על הבצק באופן אחיד. לאפות בחום בינוני כ-40-50 דקות. עד שמזהיב ומקבל גוון מוקה. להשאיר את תנור בתנור מעט פתוח לכמה שעות. היא מתייצבת ואז מומלץ לחתוך לריבועים קטנים ולשים במנז'טים. יעלה /YNET

נירהמ1

New member
חנה'לה - לא בטוחה - אבל נראה לי שחלק

מהמתכונים נמצאים במאמרים. האם תוכלי לכתוב לי מה יש ומה אין במאמרים? - אשמח מאוד זה יחסוך לי הרבה עבודה. בקטגוריה "עוגות" יש תת-קטגוריה חדשה שנקראת "עוגות פרווה ללא מרגרינה", לא מדברת רק על העוגות ששרשרת כאן עכשיו, אלא גם להבא - אם את יכולה, בבקשה כתבי לי גם אם המתכון נמצא במאמרים. המאמרים שלנו תופחים מיום ליום ואי אפשר יהיה למנוע כפילויות אם לא נכתוב מה יש, ומה אין. זה יחסוך כפילויות.
רבה.
בעוגות פרווה פתחתי כמה קטגוריות - תציצי גם בהן.

נירהמ1

New member
תיקון לשורה האחרונה - בקטגוריה "עוגות"

פתחתי כמה תתי-קטגוריות לעוגות פרווה - עשיתי הפרדה, "עוגות פרווה ללא מרגרינה", "עוגות פרווה טורט", ועוד...

lala182

New member
נירה תודה רבה!!! ולכולם בכלל תודה

נעלמתי ליומיים בגלל לחץ בעבודה, חזרתי והופתעתי... עכשיו נשאר רק לבחור!

clcl

New member
עוגת סולת וקוקוס (עם שמן)

עוגת סולת וקוקוס / הילה&נופר/"הלול" החומרים: 1 כוס סוכר 1 כוס קוקוס 1 כוס קמח 1/2 1 כוסות סולת 2 כפות שקדים טחונים 2 שקיות אבקת אפיה 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים 1 כוס שמן 5 ביצים לסירופ: 1/2 1 כוסות מים 1/2 1 כוסות סוכר אופן ההכנה להקציף חלבונים עם כוס סוכר, ולהניח בצד. להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר להוסיף שמן ומיץ תפוזים , סולת ,אפיה,קמח,קוקוס, להמשיך בהקצפה עד לתערובת אחידה. את הקצף של החלבונים להוסיף לתערובת בתנועת קיפול לשים בתבנית 26 ולתנור לשעה. לערבב את חומרי הסירופ ולהרתיח על האש עד שהסוכר נמס. להוציא מהתנור את העוגה ולשפוך את הסירופ על העוגה.

אילנית12

New member
יש במאמרים עוגות על בסיס שמן

עוגת גזר,עוגת טחינה,עוגת שיש,עוגת בננות,ועוד.

נון5

New member
ממליצה בחום רב על עוגת התמרים של דרומית

הכנתי אותה עם שמן במקום מרגרינה ויצא מעולה... אחת הבחושות היותר טעימות שאכלתי!משתבחת יום אחרי עוגת תמרים מהירה/דרומית1 ד ר ו מ י ת 1 ו ו תאריך הוספה: 05/02/2007 ו עדכון: 05/02/2007 הדפס מאמר מקור המתכון: מתכון מוצלח שקיבלתי פעם מחברה הוכן וצולם ע``י: דרומית1 החומרים: 1 מרגרינה נמסה 4 ביצים 1 כוס סוכר 2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 1 ממרח תמרים 1 כף מי ורדים (לא חובה) 1/2 כוס יין מתוק הכנה: לערבב במיקסר. לאפות עשרים דקות בחום 150 מעלות ולאחר מכן עוד 20 דקות בחום בינוני. הערות שלי (נון): את הביצים הקצפתי בהתחלה עם הסוכר שמתי 4\3 כוס שמן במקום המרגרינה שמתי חצי כוס סוכר חום בהיר וחצי לבן השתמשתי בחצי כוס מיץ תפוזים טבעי במקום היין במקום מי ורדים הוספתי תמצית וניל אמיתית לעוגה המוכנה הוספתי חופן תמרים מסוג מגהולים וחופן אגוזי מלך שקצצתי מראש וערבבתי עם קינמון. יצא טעים ביותר,גבוה ומרשים. פעם הבאה אכין עם פחות מעט פחות סוכר (נראה לי ש4\3 כוס בהחלט יספיקו)

נירהמ1

New member
נועלה'לה - העוגה נראית ../images/Emo59.gif - היא נמצאת כבר

כבר במאמרים, דווקא בתת-קטגוריה של "עוגות פרווה ללא מרגרינה" - יכול להיות שדרומית עשתה את השינוי? (לא יודעת). אוסיף למתכון שבמאמרים גם את התמונה היפהפיה שלך.
כל טוב ויום נעים,

עוגת גזר מעולה../images/Emo212.gif

אחת העוגות הבודדות שאני לא יכולה לעמוד בפניהן. את העוגה עיטרתי בגזרים קטנים שהכנתי ממרציפן. מתכון: עוגת גזר של פיליס גלזר רכיבים: 5 גזרים בינוניים מקורצפים 11/4 כוסות שמן 1 כוס סוכר חום 1 כסו סוכר דמררה 4 ביצים 1 כוס קמח מלא 1 כסו קמח לבן 2 כפיות קינמון 2 כפיות מחוקות אבקת אפיה 1 כפית מחוקה סודה לשתיה אופן הכנה: 1. לגרור את הגזר בדיסקת הגרור במעבד מזון ולהעביר לקערה. 2. לעבד במעבד מזון את השמן, שני סוגי הסוכר והביצים, עד לקבלת מרקם חלק. 3. בקערה נפרדת, לנפות את שני סוגי הקמח, הקינמון, אבקת האפיה והסודה לשתיה. להוסיף את החומרים היבשים לתוך עיסת השמן, הסוכר והביצים ולערבל. 4. להוסיף את הגזר המגורר ולערבל לעוד שניות אחדות. 5. לאפות בתבנית קפיצית מס' 26 משומנת, ולאפות בחום בינוני כ-45 דקות.

למעלה