עוגה פשוטה

עוגה פשוטה

בא לי להכין היום עוגה - אבל פשוטה כזאת בלי הרבה חומרים ומהירה. אין לי מיקסר ויש לי שמנת מתוקה שנשארה לי אההה ויש לי גם עוגיות שוקלד ציפס שאף אחד לא מתלהב מהן חוץ ממני... אשמח לשמוע אם יש לכן איזה רעיון למשהו מהיר. תודה!!!

effyba

New member
מתכון לעוגה מהירה של פירגה

מתוך המאמרים עוגה בחושה ב-3 דקות 03/09/2005 pirge ו מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק pirge וטעים.טעים 3 ביצים כף מיץ לימון כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח אוסם 1 מרגרינה או חמאה ו שמנת לערבב סוכר ומרגרינה עד להקצפה להוסיף זו אחר זו את הביצים, להוסיף לסירוגין קמח ושמנת. כמות ל-2 תבניות קייק ארוכות משומנות.זהו. שווה לנסות.

effyba

New member
עוגת 2 שמנת עם קנמון-זושי

מתוך המאמרים עוגת 2 שמנת...עם קינמון / זושי1 16/04/05 המצרכים: 4 ביצים 500 סמ"ק שמנת מתוקה ועוד 50 סמ"ק חלב. 1/2 1 כוסות סוכר 3 כוסות קמח + כפית וחצי אבקת אפייה תמצית וניל טובה. לקינמון: 3 כפות סוכר חום, וכף קינמון טחון. לבחוש את המרכיבים הייטב, ולצקת לתבנית קוגלהוף או תבנית 26 חצי מהבלילה, ואז עם כף , בעדינות לפזר את הקינמון וכשסיימת לצקת מעל בעדינות את הבלילה שנשארה. לאפות בחום בינוני , כ 40 דקות.... בהנה היא עוגה זהה שנאפתה ממש ביום ה´...לקבלת חשק לאפות משהו דומה....

אוריתבג

New member
אפשרות אחת, טורט קפה פירורים

פשוט מאוד, ככה בכח ההמצאה. תאפי טורט (לבן או שוקולד מה שבא לך), חלקי לשניים או שלוש. תרטיבי כל "קומה" בסירופ סוכר ורום, או כל סירופ אחר שאת אוהבת, את יכולה גם להוסיף כפית נס קפה כדי לשמור על הטעם של הקפה תקציפי השמנת המתוקה עם סוכר, בסוף הוסיפים כפי נס קפה. תמלאים בפנים ותצפי מבחוץ, תשברי את העוגיות לפירורים ותקשטי מלמעלה ומסביב (אם את רוצה את יכולה לפזר על המילוי בפנים). זהו, עוגה מקורית, קלה וטעימה. למקרה שאין לך הנה מרשם לטורט/תופין בסיסי בתבנית 26: 5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים 1 כוס סוכר 1 כף שמן 1 כוס קמח תופח קליפה מגוררת מלימון אחד (לא חייב - אני לרוב לא מוסיפה) הוראות הכנה: מחממים תנור לחום נמוך 150 צ' מקציפים החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשים להקציב לקצף יציב. טורפים את החלמונים עם השמן וקליפת הלימון ומקפלים את התערובת אל הקצף. זורים את הקמח על הבלילה ומקפלים בעדינות בכף עץ. מעבירים לתבנית בקוטר 26 משומנת ואופים כ-50 דקות. בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה. מוציאים ומקררים. רק כשהעוגה קרה לגמרי מחלקים אותה לרוחבה, אחרת היא תתפורר. הערה: המתכון נלקח מספר עוגות ועוגיות של חנה שאולוב בהצלחה

pirge

New member
שחור לבן-שיש-בחושה../images/Emo3.gif

עוגת שיש שחור לבן עוגת שיש שלי עם הערות למטה של נחמדה מאד תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת. או 2 אינגליש קייק או תבנית חד פעמית 29X23X5 חבילה מרגרינה מזולה רכה 2 כוסות סוכר 4 ביצים שלמות כוס מים רותחים כוס קמח קראנצ'י מלא של סוגת כוס וחצי קמח רגיל אפשר לשים 2\1 2 כוסות קמח רגיל ולוותר על המלא. שקית אבקת אפיה 3 כפות קקאו לבחוש חוץ מהקקאו את הכל - בקערה. הבלילה צריכה לצאת דלילה. אם יותר מדי דלילה , אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח. לחלק את הבלילה ל-2 לחצי להוסיף את הקקאו ולבחוש. ליצוק לתבנית 24 משומנת . את 2 הבלילות אחת על השניה. קודם את הכהה, ומעליה הבהירה.לא צריך לערבב. לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם אם מוכן. מקור:פירגה אל תשימו סוכר חום, אחרת העוגה תהיה כולה חומה.ללא שיש. ניתן להוסיף לבלילה הלבנה צימוקים וחתיכות שוקולד שבור-או צ'יפס--- מעורבבים בכף קמח. הערות: אני מכינה עם כוס שמן במקום המרגרינה ובשתי תבניות מוארכות, יוצא מדהים! כל שבוע אני מכינה את זה. הצורה יוצאת כמו עוגת הבית של אוסם, כולם כאשר רואים את זה חושבים שקניתי את זה- אבל הטעם יותר טעים...

נעמקה19

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

הייתי צריכה את זה, מחר יש לאמא שלי יומולדת ורק עכשיו נזכרתי
|קוברת'צמי|

pirge

New member
שיש בחושה בשוקולדצ'יפס לבן../images/Emo41.gif

עוגת שיש בחושה בשוקולד לבן מאת: pirgeו 20/04/06 | 15:20 בחושה שיש בשוקולדצ'יפס לבן נהדרת. מענגת. אפיתי בתבנית עם חור . ניילתי את התבנית בשקית "קוקי" -פתוחה. שימנתי גם את התבנית ומעט את הניילונית. יצקתי את הבלילה לתוך הניילון שבתבנית. אחרי האפיה, בקלי קלות,תפסתי את הניילון מהצדדים---הפכתי את העוגה. הניילון לפח. מקור: פירגה שמים בקערה: חבילה מרגרינה מזולה רכה 2\1 1 כוסות סוכר מערבבים היטב. מוסיפים 5 ביצים—כשאחרי כל ביצה בוחשים טוב טוב. מוסיפים: 4\1 1 כוסות קוקוס 4\1 1 כוסות קמח תופח כוס מיץ תפוזים----- או מיכל ביו----- או שמנת חמוצה מערבבים למירקם של עוגה בחושה. מוסיפים: 2\1 1 כוסות שוקולד צ'יפס לבן שעורבב תחילה עם כף קמח. לבחוש. הבחישה צריכה להיות ללא מאמץ-המירקם קליל. אפשר להוסיף כמה כפות של חלב או מיץ. 3\2 מהכמות לצקת לתבנית . ליתר להוסיף כף גדושה קקאו ושלוש כפות חלב. להוסיף גם סוכר 3-5 כפות. לבחוש ולצקת על הבלילה הלבנה שבתבנית. לא לבחוש. לא לגעת. ולהכניס לאפיה של שעה בדיוק בחום 175 מעלות. משחררים את הדפנות בעזרת סכין. תהנו. מצורף קובץ jpg

למעלה