עוגה עוגה!!

עוגה עוגה!!

אני צריכה מתכון לעוגת יומולדת פשוטה וטעימה! עוגת שוקולד עם קרם שוקולד מעל. מישהו יכול לעזור לי עם זה? זה חייב להיות משהו פשוט להכנה כי אני מאלה שמשתגעים משהייה ממושכת במטבח. גלית

יש לי!

אני לא אוהבת עוגות שוקולד וכשהייתי צריכה להכין עוגה כזאת ליום הולדת של סהר בגן הייתי ממש מתוסכלת.ניסיתי כמה מתכונים ושום דבר לא יצא לי טעים . עד שמצאתי את המתכון הזה. ההכנה מהירה.אני אפיתי 2 עוגות והנחתי אחת על השנייה והדבקתי עם ריבת תות.יצא כל כך טעים שגם אני,ששונאת עוגות שוקולד,נהנתי מכל ביס
וזה מה שיצא לי

ואגב,היא מאוד יציבה.

ככה שאפשר להשתמש בה ליצירת עוגות שונות. כאן הכנתי ממנה עוגת רכבת (לא היה לי זמן לחכות עד שתתקרר ככה שהציפוי קצת נמס
)

איך מכינים את הקרם הצבעוני ../images/Emo35.gif

העוגה ממש יפה, אני גם בהכנות ליום הולדת ורציתי לדעת איך מכינים את הקרם הצבעוני ? אני מניחה שזה לא קרם רגיל של שמנת מתוקה+אינסטנט ווניל שפשוט מוסיפים לו צבע מאכל.... נכון ?

נכון

הקרם מורכב מ200 גר' חמאה+ 100 ג"ר .אחר כך מוסיפים את הצבע.אני משתמשת בצבעים מקצועיים ,הם באים בצורת ג'לי ויותר נוח לעבוד איתם. חייבים לחכות עד שקרם יתקרר וככה גם העוגה,כי אחרת הוא לא ימרח טוב (זה מה שקרה לי עם העוגה).

100 ג"ר....מה ? סוכר ?

ואיפה קונים צבעי מאכל? יש בסופר ? לכמה מספיקה הכמות הזו של הקרם ? יש לך רעיונות לגבי צורה של עוגה ? אני הכי לא מוכשרת שיש בענייני עוגות, לכן חשבתי פשוט על הספרה 2 ולקשט יפה, אבל אפילו רעיונות לקישוט אין לי...

../images/Emo6.gif אבקת סוכר

זה מה שקורה כשכותבים עם ילד על הידיים
תראי,אני הכנתי 2 עוגות.אחת לגן-רכבת,ואת השנייה לחגיגה בבית.העוגה השנייה (התמונה הראשונה)-היא כביכול כדורן פורח.בתמונה את רואה את ה"סל" של הכדור הפורח. ההכנה מאוד פשוטה.אופים 2 עוגות באותו גודל.באחת העוגות מוציאים את האמצע (פשוט מניחים צלחת בקוטר יותר קטן מהעוגה וחותכים עם הסכין).מורחים ריבה כלשהי (עם ריבתת תות הכי טעים לדעתי) על העוגה השלמה ומניחים מעל את העוגה השנייה בלי האמצע. מורחים את הקרם (כאן הוא דווקא בלי צבע מאכל,הוספתי קצת קקאו) הקר על העוגה ועם המזלג מציירים קווים לאורך ולרוחב כדי ליצור מראה של הסל.את האמצע ממלאים בשוקולדים או סוכריות גומי או כל דבר מתוק אחר,אפשר גם להוסיף דמויות וכו'. בשוליים של ה"סל" שמים 3 שיפודי עץ ומחברים אליהם בלון.זהו. בנוסף אפשר לעשות ,"חווה " שגם היא מאוד קלה.שוב לאפות עוגה,מסביב למרוח בקרם (אפשר גם בצבע חום).מעל העוגה לפזר קוקוס צבוע בירוק (שקית קוקוס מעורבב כם קצת צבע מאכל)=דשא.ועל דשא לשים דמויות של כל מיני חיות,אפשר לקנות בכל חנות צעצעוים בכלום כסף.

אה,ועוד תשובות

קרם מספיק בדיוק לעוגה בקוטר 24 ס"מ . לעוגת רכבת הכנתי כמות כפולה. בסופרים יש צבע מאכל נוזלי והוא פחות נוח לעבודה.ובחנויות מקצועיות (כמו מר' קייק,דרך האוכל וכו') יש את הצבעים המקצועים שהם בצורת ג'לי.אני קניתי קופסאות הכי קטנות והן מספיקות להמווון.בואי נגיד שלקרם כזה אני הוספתי לא יותר מרבע כפית.

perah11

New member
תסלחי על הבורות...../images/Emo9.gif

פשוט עוגות זה ממני והלאה... שאלה קצת יותר בסיסית... איך את עושה את הקרם??
ואז לקרם מוסיפים את הצבע?

למה בורות?אנחנו לומדים כל החיים.ככה שתמיד יש

את הפעם הראשונה
את החמאה מקציפים יחד עם אבקת הסוכר עד שנוצר לך קרם מאוד יציב ואוורירי.הבדיקה הכי פשוטה לקרם יציב-להפוך את הקערה.הקרם לא יזוז. אחר כך מוסיפים את הצבע,מקציפים עוד קצת ולמקרר לכמה שעות.

איזו עוגה מקסימה !!! אהבתי גם את רעיון החווה

הקרם של ה"סל" הוא קרם חמאה ? חשבתי שזה שמנת מתוקה ואינסטנט שוקולד - זו גם אפשרות, לא ?

תודה../images/Emo13.gif

הקרם חייב להיות מאוד יציב כי אחרת ינזל.לדעתי,אם תחליפי את האינסטנט שוקולד בשוקולד מריר או שוקולד חלב זה יהיה יותר מוצלח.אבל גם אז צריך לחכות עד שיתקרר ויהפוך לממרח.

mAmA MiSiSiPi

New member
זאת העוגה שאני אכין ליום הולדת

בסוף חודש הבא !!! תודה על הרעיון זה אדיר.

למעלה