עוגה עגולה

רותינה

New member
עוגה עגולה

אני משתתפת פסיבית בפורום ונהנית מכל היצירות שלכן. רציתי לשאול איך אתן עושות את העוגה בצורת חצי כדור (ז"א בלי משטח למעלה, אלא מקומרת...), אתן חותכות עוגה נוספת ומפסלות? שאלה נוספת- בעזרת הרויאל, אפשר לעשות שערות עם שקית זילוף או שהוא לא מספיק יציב וייזול? תודה מראש!

עוגה עגולה

אפשר לאפות במיקרוגל בתוך קערה (אני מניחה בעצם שאפשר גם בתנור בתוך קערת פיירקס, אבל לא ניסיתי.

net the jet

New member
יש לקנות קערות עגולות מנירוסטה

ואני מניחה שגם בפיירקס עגול לא תהיה בעיה. רק חשוב לשמן היטב, ואני מצפה את התבנית בניילון לאפפיה, על מנת שהיא תצא בקלות. לגבי זילוף ברויאל-אין בעיה, כל עוד הוא קשה\סמיך מספיק ועם צנטר מתאים לא תהיה בעיה. ( לחלק מהדמויות בספרים שלה דבי בראון מזליפה את השיערות מרויאל )

אורליגא

New member
בעיה של הדבקות עוגות לתבנית

לאור בעיה של הדבקות עוגות לתבנית, חרף שימון מאסיבי, דבר שכמובן מאוד פוגע בפיסול אח"כ חשבתי לשים נייר אפיה, אבל הוא יוצר קמטים שמקשים גם הם על העיצוב, ועכשיו קראתי אצל נטע שהיא משתמשת בניילון לאפיה? מה זה , איפה רוכשים? האם יוצר קמטים בעוגה?

אני אומנם משמנת עם מחמאה מומסת

אבל מיד אחר כך לפדר עם ממש מעט קמח והוציא את השאררית תוך כדי דפיקה של התבנית בשיש כך שכל שארית הקמח תיפול ומיד אחרי תם האפיה תהפכי את התבנית העוגה משתחררת בקלות רבה

אורליגא

New member
האם להוציא את העוגה מיד בסיום האפיה

או להניח לה להצטנן במקצת? מדוע חמאה מומסת ולא חמאה רגילה רכה? ולמוסמוסית- תודה על התשובה.

carmits

New member
מצטרפת לשאלה - האם להוציא מיד

עם סיום האפיה כשהעוגה חמה, או להמתין לצינון?

net the jet

New member
נילון לאפיה נמכר בסופרמרקט ( נדמה

לי שקוראים לזה אפי-לי, ואם אין אז אני חותכת שקית של קוקי לעיגול ומצמידה.

sweetie pie

New member
נצל"ש. איזו תבנית חצי-כדור עדיפה?

סיליקון(אם קיים בכלל) או נירוסטה או חומר אחר. איך התבנית לא מתגלגלת בתנור? יש לה תמיכה? איזו גודל תבנית הכי שימושית לחצי כדור?

Nיכל

New member
שמים את התבנית על איזה רינג או משו

והן מנירוסטה. אפילו הקערות של המיקסרים טובות ולהן יש כבר בסיס יציב ולא צריך לחפש על מה להעמיד אותן יציב וישר...

בענין עוגות החצי כדור הללו

התבניות הגדולות והעמוקות יוצרות בעיה באפיה. לא תמיד העוגות מספיק אפויות בפנים. האם למישהי יש מתכון לעוגה שהיא גם נאפית היטב וגם טעימה?

Nיכל

New member
עוגת שוקולד עשירה של לידיה מ-YNET

אחרי שעה ומשו כששיפוד יוצא רק קצת רטוב אני לפעמים הופכת את העוגה על תבנית (לא מוציאה מהקערה) וממשיכה לאפות.

Nיכל

New member
עוגת שוקולד עשירה של לידיה- מתכון

עוגת שוקולד עשירה רכיבים: 200 גר' חמאה 1 כוס ו-3/4 (350 גר') סוכר 3 ביצים 1 כוס ו-1/4 (300 מ"ל) חלב 2 כפות ברנדי 6 כפות (60 גר') קקאו כהה 3 כוסות (360 גר') קמח 1 כפית סודה לשתיה ½ כפית אבקת אפיה אופן הכנה: מחממים תנור ל-180 מע'. מעבדים יחד את החמאה, הסוכר ומעט מהביצים עד למרקם בהיר ותפוח. יש להקפיד ולגרד את שולי הקערה מידי פעם. מוסיפים את יתרת הביצים, בהדרגה, כל פעם עד שעיסה הופכת אחידה. מנפים את כל החומרים היבשים יחד ומוסיפים לעיסה לסירוגין עם החלב והברנדי, בכל פעם מחכים עד שהעיסה הופכת לאחידה. אופים כ-45 דק' או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה. הערות: מתאימה כבסיס ל-RFM (רויטל - את העוגה חציתי, הרטבתי בסירופ סוכר עם שרי ברנדי, וציפיתי בגאנאש (שמנת מתוקה + 200 גר' שוקולד) באמצע ומסביב). מקור המתכון: לידיה נוה-Yנט

nush1

New member
אני הכנתי השבוע את העוגה של דלית3

לקחתי מהמאמרים עוגת שוקולד פשוטה להכנה יוצאת גבוהה ורטובה לדעתי מתכון מנצח!!!

למעלה