שרלוט - עוגה אריסטוקרטית../images/Emo8.gif
מה צריך בשביל העוגה: 1 ח' בישקוטים נס קפה מים, חלב 2 שמנת מתקוה 2-3 כפות גדושות ריבת חלב 1 גבינת מסקרפונה 50 גר' שוקולד לבן 1 שקית ג'לטין (14 גרם) קערה גדולה. ניילון נצמד איך מכינים...: הכל מתחיל בהצמדת ניילון נצמד לקערה (כדי שיהיה קל לשלוף את העוגה משם אח"כ) אח"כ לטבול בישקוטים בנוזל שמכינים מכף נס קפה , מים וחלב (כמו שמכינים לביסקויטים של עוגת ביסקויטים) המהדרין יכולים לטבול במשהו עם ליקר או בקפה שחור- אני הכנתי כך כי יש ילדים קטנים בעסק ולא הייתי בטוחה שיאהבו/מתאים להם. את הבישקוטים הרטובים להניח אנכית בערה, אחד ליד השני כדי ליצור את המסגרת. למטה להניח 2 חצאים או יותר כדי לכסות את התחתית. לא נורא אם נשארים רווחים. 1 "מוס" ריבת חלב- להקציף 1 שמנת מתוקה לקצף קשה. להוסיף 2-3 כפות גדושות ריבת חלב (כדי לרכף את הריבה עדיף קודם לבחוש נמרצות עם 2 כפות מהקצפת עד שהיא מקבלת נפח ורק אז להוסיף בתנועות עטיפה לשאר הקצפת. זה מקל) להוסיף 1/2 שקית של ג'לטין מומס לפי ההוראות. את ה"מוס" הזה לשים בקערה. זו השכבה החומה. אם המוס הזה רך מדי, אז לחכות עם השכבה השניה. לי זה יצא די יציב אז יכולתי לשפוך עליו מייד את המוס השני. 2. "מוס" מסקרפונה ושוקולד לבן- דיללתי את המסקרפונה במעט שמנת מתוקה. הוספתי בתנועות עטיפה 1 שמנת מתוקה מוקצפת. ומצאתי בערך 10 מטבעות של שוקולד לבן אז המסתי אותם והוספתי. (נראה לי כ-50 גרם). לזה הוספתי את הג'לטין שנשאר (1/2 שקית). ושפכתי על מוס ריבת החלב. (הערה: אפשר עם גבינה רגילה אבל אז להוסיף מעט סוכר, כיוון שהמסקרפונה מטבעה מתקתקה וגבינה רגילה לא) 3. סיימתי את הקונסטרוקציה הזאת בבישקוטים "יבשים" שהנחתי מעל הכל . כיסיתי היטב בניילון נצמד ולמקרר לפחות 4 שעות. 4. הוצאתי מהמקרר, הג'לטין גיבש וייצב את הכל. הפכתי בקלות (בגלל הניילון הנצמד) על צלחת הגשה גדולה וקישטתי בסירופ שוקולד (זה מה שהכי אוהבים אצלנו) ואם הייתה לי קצפת, הייתי מקשטת בשושני קצפת מסביב בתחתית כדי להפוך את העוגה ל"ליידי אמיתית"
ח-ש-ו-ב- מ-א-ו-ד-: אפשר להכין עם כל מוס שבעולם, ואפשר בכלל להכין אותה עם גלידה שמרככים קצת(אבל לא מפשירים לגמרי!!) כדי שיהיה אפשר למרוח ואז מקפיאים חזרה.. ויוצאת עוגת גלידה מדהימה במגוון טעמים שרוצים. ואפשר בין השכבות לשים אגוזים או פצפוצי שוקולד או פירות.. ובכלל, השמיים הם הגבול. תתפרעו