עובש במזרון

עובש במזרון

עזרתכם/ן בבקשה
הייתי בטיול חודש - סגרתי את כל החלונות והתריסים לפני שנסעתי (דירה בקומה ראשונה)
חזרתי הביתה, - והיה פשוט ריח מטורף של משהו נרקב
אחרי הרבה נקיונות של הרבה חלקים- הפכתי את המזרון- והוא מלא בעובש.
זה מזרון זוגי של סילי (אם זה משנה משהו)
זו דירה שכורה - ככה שזה לא מזרון שלי (ואין לי גם כסף לקניית מזרון חדש כרגע)

איך מורידים את העובש?

תודה
מעדיפה לנסות שיטות ביתיות קודם

יש חברות מקצועיות להורדת עובש ממזרונים?

מניסיוני.

דבר ראשון שמש ישירה על המזרון בנוסף:
בשוק ישנם תרסיסים לניקוי עובש. לנקות לפי הכיתוב . יתכן שפעם אחת לא תעזור תחזרי על הפעולה מספר פעמים.
אם יש באפשרותך להוציא את המזרון לשמש לולהבריש עם חומץ ואבקת סודה לשתיה .אם אין לך אפשרות לשמש בצעי פעולה זו מספר פעמים
לגהץ אץ אזור העובש במגהץ חם . להזהר משרפת המזרון ע"י גיהוץ על מגבת או סדין .
זה יקח כמה ימים אבל העובש ירד. והריח יעלם.

עובש לא בריא לנשום

ומזרון זה מוצר שיכול להחביא את העובש בפנים.
הייתי מאוד ממליצה למרות הקושי לנסות להשיג מזרון אחר (אולי ביד 2 או אגורה) או לקנות משהו זול (אולי באיקיאה?) ולאחסן את המזרון אם אי אפשר לזרוק אותו.

אבל בכל מקרה

אי אפשר לזרוק את המזרון וצריך לטפל בעובש.
אם אני לא אצליח, כנראה שבאמת לא תהיה ברירה...:(

danakama10

New member
זו סכנה בריאותית רצינית

אסור לישון על מזרן עם עובש, ואת חייבת להעיף אותו מיד! עכשיו. אל תשני עליו לילה אחד נוסף, וגם מסוכן לאחסן אותו בדירה כי עדיין תנשמי את העובש.מעולה שהמזרן שייך לדירה, צרי קשר עם הבעלים ותודיעי להם שהמזרון אינו שמיש ומסוכן בריאותית, ועליהם לספק לך במיידי מזרון חלופי תקין. בינתיים קני על חשבונך מזרון כלשהו והעבירי להם את הקבלה. אני לא רואה במה זה שונה אם משכירים לך דירה עם מזגן והמזגן שובק חיים או עם מקרר והמקרר מםסיק לקרר. אי אפשר ״לתקן״ מזרון עם עובש, הפתרון היחיד הוא לזרוק אותו כמה שיותר מהר.

מה זו אשמת בעלי הדירה שיש עובש במזרן? מדובר בתחזוקה לקויה

עובש לא נוצר סתם כך-הוא נוצר אם משאירים מזרן רטוב למשל מזיעה מבלי לאוורר ועוד חודש שלם
בעל הדירה ממש אבל ממש לא צריך לקנות מזרן חדש להיפך-היא זו שצריכה לרכוש היות והנזק נגרם בגללה
זה כמו שאני לא מצפה מבעל הידרה לתקן סתימה שנוצרה כי אני לא הרמתי שערות מהביוב
או כל דבר אחר שנוצר בגלל תחזוקה לקויה!

danakama10

New member
איזו תחזוקה לקויה?

לא צריך ״לאוורר מזרון מזיעה״. מזרון הוא חפץ ללא תחזוקה. היא אומרת שהעובש הוא בחלק התחתון של המזרון, כך נשמע שהמזרון הזה היה במים. לכי תדעי, אולי אפילו בעל הדירה מצא את המזרון בחוץ ולקח לדירה השכורה. דעי לך, בבית שאנחנו משכירים, כשהדיירים מודיעים לנו שהביוב סתום אנחנו משלמים לשרברב שיבוא לפתוח את הסתימה, כי שורשים של עצים חודרים לביוב וגורמים לסתימה. כך שלא תמיד סתימה היא באשמת הדיירים.

למעלה