עוברת למונופור

עוברת למונופור

היי,
אחרי חודש לא מוצלח של גונל (ההורמונים לא הגיעו לרמות שהרופא רצה) אני עוברת החודש למונופור.
אשמח לשמוע ממי שמכירה את הזריקה מה ההבדל בין מונופור לגונל? היא יותר אפקטיבית מגונל? כואבת?
תודה מראש

בלונד23

New member
הבדלים

מנופור נחשבת לזריקה שיותר מתאימה למבוגרות כי היא מבשילה ביציות יותר. היא חזקה יותר מגונל.
היא מכילה 2 חומרים בניגוד לגונל שזה רק חומר אחד.
היא באה עם צורך בערבוב (אבקה+מים=תמיסה) ולכן ההזרקה יותר מסובכת. אני אישית לא רציתי אפילו להתחיל לערבב כי אני לא יודעת לשבור אמךפולה ביד (זכוכית) מבלי להיחתך. ישנה ערכה אצל האחיות של מנופור ובה אביזרים שיעזרו.
שימי לב שאריזת המנופור באה ללא מחטים - תקני בנפרד!
בנוסף היא יותר שורפת וכואבת בהזרקה. בעיקר במינונים גבוהים (4 עד 6 אמפולות לזריקה למשל, זה כבר שורף).
אבל אבל אבל - היא עובדת!!! כשעברתי למנופור הצלחתי! עם הגונל לא הצלחתי. זה בעיקר ההבדל.
אני נעזרתי באחות פרטית שבאה, ערבבה והזריקה לי בבית.

היי, אשמח להסבר לגבי האחות הפרטית

היי לך :)
אני גם צריכה להזריק מונופור מולטידוז ובדרך כלל בעלי מזריק לי. רק שבסבב שיהיה הוא יהיה בחו"ל לכמה ימים...
חשבתי ללכת כל יום למרכז של קופת חולים שאחות תזריק לי אבל כיוון שהמונופר הוא טיפה מורכב (ואני צריכה להזריק אותו עם דקפפטיל) אשמח לשמוע על האופציה הזו

בלונד23

New member
באיזה אזור את?

יש לי אחות בת"א שעובדת אצלה בבית ויש לי עוד אחת באזור בקעת אונו. מסררי לי אם מתאים לך האזור.

עוד כמה שאלות

תודה על התשובה.
כרגע אני צריכה להזריק רק אמפולה אחת כל פעם. זה גם המינון שהיה לי בגונל (75 מ"ג).
אגב, אם בגונל המינון גרם לי לבייץ, זה אומר משהו לגבי המינון במונופור או שאין קשר?
ועוד משהו - כמה הזריקה כואבת? שורפת? אני מתה מפחד מזריקות ואת הגונל הצלחתי לעבור בשלום... עכשיו הפחד חזר...
תודה

בלונד23

New member
לא הבנתי משהו

מה הכוונה המינון גרם לי לבייץ. את בייצת לפני הזמן הרצוי? או שגידלת זקיקים כמו שצריך? למה את מתכוונת?
אם יש לך אמפולה אחת זה שטויות ואני מניחה שלא ישרוף לך.
אל תשכחי לרכוש מחטים.

תשובה

היי,
התכוונתי שעם גונל 75 הגעתי למצב של זקיק גדול ויפה (21 מ"מ) והיה ביוץ אחרי זריקת אוביטרל.
לצערי זה היה ביוץ מעפן כי שאר ההורמונים לא היו מספיק גבוהים והמחזור הגיע אחרי 10 ימים.
לכן הרופא העביר אותי למונופור.
אני תוהה אם ההשפעה של מונופור דומה לזו של גונל וזה אומר שהמינון של 75 יספיק לי או שנמשיך בניסוי עד שנמצא את המינון המתאים...

בלונד23

New member
פשוט המינון שניתן לך אינו מספיק

את מן הסתם רוצה יותר מזקיק אחד, לא? אחרת בשביל מה להזריק? זקיק אחד יש טבעי.
75 הפיק זקיק אחד, אז מינון גבוה יותר יפיק כנראה שניים או יותר.

לא בדיוק

דווקא אני רוצה זקיק אחד. זה מספיק לי

אני פוליציסטית אז אני לא מבייצת באופן טבעי ובגלל זה קיבלתי את הגונל.
הבעיה הייתה בערכים של ה E2 והפרוגסטרון ולכן הרופא העביר אותי למונופור.
מקווה שהחודש יהיה החודש שלי.

אני מזריקה מונופור מוטלידוז 1200

ורק מנסה להבין אולי מזריקה משהו אחר?!?!
אצלי הגיעה ערכה מוכנה
פלקון קטן ובו אבקה ושני מזרקים עם מים להזרקה שאותם אני צריכה לשים בתוך האבקה...
ואז כשאני מזריקה אני שואבת מהתערבות בפלקון שהכנתי...
בנוסף אצלי הערכה הגיעה עם משהו כמו 20 מחטים ועוד 20 פדים של אלכוהול...
&nbsp

Cuenquitta

New member
מנופור מגיע בשתי צורות- רגיל ומולטידוז

הרגיל הוא זה שצריך לערבב כל יום, בכל אמפולה מינון קבוע של 75. הוא לא מגיע עם מזרקים מוכנים וצריך להשיגם בנפרד.
המולטידוז הוא זה שמערבבים פעם אחת בתחילת השימוש ולאחר מכן שואבים בכל פעם את כמות היחידות הנדרשת עם המזרק המוכן.
החומר הוא אותו חומר, ההבדל הוא רק בהכנה וניתן בהתאם למינון הנדרש.

tammi1111

New member
הי

המנופור הוא ממקור אנושי ויש בו עוד מרכיב עוד סוג של הורמון שאני לא זוכרת איזה הוא

בלונד23

New member
המנופור אינו ממקור אנושי. זה היה המנוגון.

המנופור מסונתז במעבדה בדיוק כמו גונל.

Cuenquitta

New member
גם המנופור ממקור אנושי

אבל זה באמת לא כל כך משנה עם תהליכי הניקוי וזיקוק המתקדמים היום

חשוב לציין שיש נשים, שמגיבות יותר טוב להורמונים "מלוכלכים"

סובלות את תופעות הלוואי המעצבנות של הגירוי והאודם, וכו' - אבל גם נכנסות להריון
לא צריך לפחד גם מההורמונים הישנים דוגמת המנוגון...

למעלה