עוברת לברלין....

edipusa

New member
עוברת לברלין....

שלום ברלינאים יקרים! אני מבקשת את עזרתכם. אני בת 26 אוטוטו, לאחר תואר ראשון במדעי הרוח (שומדבר שיכול לתת עבודה או מקצוע, כמסתבר...) ולאחר שביקרתי בברלין לפני כמה חודשים לתקופה של חודש, גמלה בי ההחלטנה לעבור לשם ולנסות לחיות שם. יש לי אזרחות+דרכון פולני. אני לא יודעת גרמנית. התכנון המקורי היה לעזוב בסביבות אוגוסט. האם אתם יודעים אם מגיע לי קורס אינטגרציה (לימודי שפה) כחלק מהיותי אזרחית האיחוד האירופאי? אני צריכה לעבוד שם כדי לממן את הקיום- ואני מבינה מחברים שניסו שללא שפה זה די בלתי אפשרי. בכלל אשמח לכל טיפ בנושא.... המון תודה מראש!

Salem

New member
אז למה לא פשוט ללמוד בארץ את השפה../images/Emo35.gif

לפני שמגיעים לשם... זה לא הרבה יותר פשוט? (סתם שאלה תמימה משהו)

edipusa

New member
כי

כי זה עולה המון כסף, ולרוב, אם לא מתרגלים את זה יום יום ברמה מאוד אינטנסיבית, זה לא מופנם. ואני עובדת כל יום כל היום, אז אין לי ממש זמן להשקיע בזה. מאוד ביצה והתרנגולת- אני מסכימה- לכן אני מנסה למצוא את הפתרון האפקטיבי ביותר...

Salem

New member
הבנתי

זה סתם נראה לי תמיד מוזר שאנשים מחפשים בכוח את הפתרונות חינם. עלות של מעבר לחו"ל היא כל כך גדולה גם כספית וגם מנטלית... אז אני באמת לא מבין אנשים שלא יכולים להשקיע 3000 ש"ח (וגם זה בהפרזה) בקורס שפה לפני שהם עוברים... אני לא מבין איך לא מוצאים לזה את הזמן וכסף... אבל לעבור לחו"ל אפשר
אני לא תוקף אותך, אני סתם אומר משהו באופן כללי... כי ראיתי כל מיני אנשים שואלים על זה. אם שפה היא המחסום של כל כך הרבה אנשים, למה כולם מצפים שהמדינה שהם עוברים אליה תיתן להם את זה בחינם?

edipusa

New member
ובכן

תראה,אף אחד לא עובר לאירופה, לדעתי, כי יותר מדי טוב לו פה: לא מבחינה כלכלית ולא מבחינה תרבותית ובטח שלא מבחינה ביטחונית. לכן, זה לא מפתיע שאנשים שלא מצליחים להשתכר פה כמו בני אדם ולחיות ברווחה מינימלית, מתקשים לממן קורס שפה בארץ. אני לא איזו בטלנית שיושבת כל היום בבית של ההורים שלה- אני כמו רוב בני גילי עובדת מסביב לשעון כמו מטורפת ועדין לא מצליחה לחיות כמו שאנשים אמורים ומגיע להם לחיות. לכן אני רוצה מלכתחילה לעוף מפה. זה הכל...

Salem

New member
../images/Emo140.gif

לא תקפתי, ולא שפטתי אותך. סתם הבעתי את דעתי

Nobilis

New member
שאלה רצינית

אם את לא יכולה לממן קורס שפה בארץ (בלי קשר לזה שאני חושב שעדיף ללמוד את השפה בגרמניה), איך תוכלי לממן מעבר? בין ההוצאות: א) כרטיס טיסה. ב) משלוח של ציוד לגרמניה, או רכישה של ציוד מחדש שם. ג) מגורים במלון עד למציאת דירה. ד) תשלום על דירה, ללא הכנסות, במשך החודשים (הארוכים) שתעבירי בלימודי גרמנית (גם הם בתשלום). זה ככה על קצה המזלג. אני לא בא לדכא אותך, אבל אולי כדאי שתתכנני את המעבר באורח קצת יותר רציני? לדוגמא, תחסכי מספיק כסף בישראל בשביל להרשות לעצמך מעבר כזה. או, לחילופין, תלמדי גרמנית בארץ, תלמדי מקצוע, ותמצאי עבודה בגרמניה עוד לפני המעבר עצמו? וכו'.

edipusa

New member
בוודאי

ראשית כל- תודה על התגובה. זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות- ולכן אני שואלת את כל השאלות הללו עכשיו ולא כאשר אני על מטוס אחרי שאיתרתי איזה דיל... אני מחפשת אפשרות לקבל מילגה. יש לי כבר תואר ראשון, ויש לי נסיון בהרבה עבודות. אני חרוצה ואין לי בעיה לעבוד קשה. אני מסתדרת עם אנשים מאוד מהר, והדבר היחיד שמהווה מכשלה כרגע היא השפה, שגם אני חושבת שעדיף ללמוד כבר במקום. אני לא מתכוונת לגור במלון עד למציאת דירה-יש לי שם מכרים שיכולים לסייע לי מראש למצוא חדר, ולו רק זמני, לחודש הראשון. אבל כן, אני בעיקר בונה על האפשרות לאתר איזו מילגה שתאפשר לי להתקיים בחודשיים שלושה הראשונים של לימודי השפה.

למעלה