עוברים

עוברים ../images/Emo82.gif

אנחנו עוד מעט עוברים כנראה להורים שלי לתקופה של בערך 6 חודשים , עד שהבית שלנו יהיה מוכן, רציתי לשאול איך אני צריכה להכין את שני למעבר דירה ועוד להורים שלי (שני בת שנתיים ושלושה חודשים)? ובאופציה השניה אולי נעבור לדירה קטנה מאוד, שעכשיו שני רגילה לבית גדול (2 קומות) נראה לי שיהיה לה קשה פתאום להיות בבית כ"כ קטן , (לי כנראה יהיה יותר קשה
) לסיכום : איך מכינים אותה למעבר?

חני ב

New member
בהצלחה חגית

לא נתקלתי בבעיה הזו כי כשאני עברתי דירה, גל כבר היה בן 4 והכל הלך חלק. מצרפת לך קישור לאתר "לול", שם מצאתי תשובות לשאלתך.

נעה גל

New member
חגית, מנייסיון ארוך וכואב, אני

חושבת שאת ההכנה לא צריך להעביר לשני אלא להורים שלך. אני משערת שאם החלטתם לעבור להורים שלך אז היחסים שלכם איתם טובים. כדי לשמור עליהם כאלה, כדאי לשבת עם ההורים ולהכין חוזה בעל פה לגבי הציפיות שלכם האחד מהשני. מה אתם מסכימים שהם יעשו עם שני ומה לא. זה נראה כרגע מופרך, אני יודעת. אבל, כשגרים ביחד כל הקלפים נטרפים מחדש. ההורים הכי לא מתערבים בעולם לא יכולים להשאר מהצד והם מתערבים בחינוך, במקומות הכי רגישים מבלי בכלל להיות מודעים שהם עברו את הגבול. אני אספר לך את הסיפור שלנו. כשדני ואני התחתנו והייתי בתחילת ההריון עם אורן (היום בת 6+) גרנו כחצי שנה אצל ההורים של דני. הכל היה מצוין. ההורים של דני הם מהסוג הלא מתערב. עשינו מה שרצינו, באנו יצאנו. הכל היה בסדר. חוויה טובה בסה"כ. אחרי כמה שנים, שבועיים אחרי שילדתי את איתמר (היום, בן שנתיים וחצי) וחזרנו מהמגורים בצפון, למרכז הארץ, נאלצנו שוב להשתמש בשירותי המגורים של ההורים של דני, כי הבית שלנו היה שיפוץ. גרנו שם 3 חודשים. עם יד על הלב - אלה היו שלושת החודשים הגרועים ביותר בחיים שלי. ואני מאוד אוהבת את ההורים של דני, וכאמור הם מהסוג הלא מתערב. אבל (ותדמייני שהוא כתוב בגדול ובאדום) כשחוזרים לגור עם ההורים ועם ילדים בבית דברים משתנים. פתאום מגלים שההרגל הלא מפריע של הילדים לצרוח/לספר סיפור בקול רם בשעה שמונה בערב, בדיוק בשעת החדשות, מפריע מאוד להורים. פתאום מתברר שההורים שומעים טלביזיה בווליום אדיר כזמן שאת מנסה להרדים את הילדה. פתאום מתברר שיש להם דיעה מוצקה בענין האוכל שהילדה מכניסה לפה, הנימוסין שלה ועוד ועוד. תוסיפי על זה לחץ של בית שנבנה/קבלנים שלא עומדים בזמנים ועוד ועוד והרי לך חגיגה מופלאה למשפחה. בסוף התקופה הזו, חשבתי שאני צריכה אישפוז בבית חולים לחולי נפש. לא רציתי לראות את ההורים של דני יותר בחיים (זה עבר לי כמובן
). כעסתי עליהם. והכל, בסופו של דבר - באשמתנו. אם רק היינו יושבים קודם ומדברים על הדברים - על איפה אסור להם להתערב ואיפה מותר. מה הם מצפים שנעשה בשעות מסוימות ומה אנחנו מצפים מהם, סביר להניח שחלק מעוגמת הנפש היה נמנע. פשוט לא חשבנו שזה יקרה לנו - אנחנו הרי ביחסים מצוינים. היום, אחרי שהכל עבר ואני שוב ביחסים מעולים איתם, אני יודעת, שבחיים אני לא אעשה את הטעות הזאת ואחזור לגור עם ההורים (שלי או שלו). יש שלב חיים שזה לא מתאים יותר (למרות שזה מתאים מאוד מבחינת הכיס). אני הייתי הולכת על בית בנפרד למרות שהוא אולי קטן ולא נוח. הבריאות הנפשית חשובה יותר. ולגבי שני - פשוט תספרי לה. אחרי שתחליטו איפה תגורו תקחי אותה לשם לפני המעבר. תראי לה איפה יהיה החדר שלה. תשתדלי לסדר את החדר פחות או יותר עם דברים מוכרים לה מהבית. המעבר יהיה לה קל הרבה יותר ממה שאת מדמיינת. בצלחה.

ענבל30

New member
../images/Emo32.gif נעה, התחברתי למה שכתבת...

וגם בפני עמדה האפשרות לחזור לגור אצל הורי, ואני העדפתי להמשיך לחרוק שיניים, להלחם בביורוקרטיה ובנושים ולהתמודד עם הלחץ הנפשי שנגרם ממצוקה כלכלית מתמשכת - רק לא לחזור לגור איתם. מה שתיארת נראה לי בדיוק מה שיקרה אם רומי ואני נעבור לגור איתם, ואפילו גרוע יותר, כי הם מאוד מעורבים בגידול ובחינוך של רומי, וכבר עכשיו מרשים לעצמם להעיר ולהעביר ביקורת פה ושם. וואו, קראתי את מה שכתבתי ונשמע כאילו חיי הם גהנום
אז לשם האיזון: אני מאוד אוהבת את ההורים שלי וקשורה אליהם, ושמחה על שהם מעורבים בחיינו. עם הצרות הכלכליות אני אמנם נאבקת, אבל אופטימית
ואם עוד לא ניתקו לי את קו הטלפון של בזק ואני יכולה לגלוש כאן, אז המצב לא כל כך נורא

לאה_מ

New member
אני חושבת שזה קשה יותר לנו מאשר

לילדים. לא כתבת אם אתם נשארים באותה סביבה, האם שני ממשיכה לבקר באותו גן, האם תמשיכו להתראות עם אותם חברים - כי אם כן - המצב הרבה יותר פשוט. אני מניחה ששני יודעת שאתם בהליכים של בניה/שיפוץ של בית חדש, בטח לקחתם אותה לבקר שם - אני בעד להסביר לה שכשלב ביניים אתם עוברים לסבא וסבתא / לדירה אחרת, ועוד מעט הבית החדש יהיה מוכן, ותוכלו לעבור אליו. אם יהיה לה חדר משלה בבית של סבא וסבתא או בדירת הביניים שלכם, אני מציעה פשוט להשתדל לארגן לה אותו עם הדברים המוכרים לה (מיטה, שטיח, צעצועים וכו´). מנסיוני, המעברים האלה לא קשים לילדים. הם קשים לנו, והילדים עלולים לקלוט את התחושות המבולבלות שלנו ולהגיב אליהן. אני מצרפת לך קישורים לדיונים שהיו כאן בקשר למעבר דירה עם ילדים. בהצלחה. מעבר דירה 1 מעבר דירה 2

אני אנסה לעשות קצת סדר

1. שני למזלי נשארת באותה סביבה שהיא רגילה אליה אותו גן, אותם חברים . 2. בבית של ההורים יהיה לה חדר לבד ואני מתכוונת לקחת לה את כל הצעצועים שלה ולא להחסיר כלום. את מיטת התינוק שלה אני לא מעבירה לה בגלל שהיא כבר גדולה ולא יהיה לי מקום איפה לשים אותה. אני כ"כ מזדהה עם מה שרשמתם לגבי ההורים , ההורים שלי באמת עוזרים ותומכים אבל זה לא יהיה פשוט כמו שאמרתם להיות יום יום שם ותמיד הם אוהבים לתת "ממתקים" (קצת יותר מדיי לטעמי) ומוותרים יותר, ככה שאני די מפחדת שעניין ה"חינוך" שלנו יפגע. זהו הימים האלה נתונים להתלבטות גדולה לגור עם ההורים או בחדר קטן... תודה על כת התשובות.

חגית

דווקא המיטה יכולה להיות הדבר הכי חשוב בחדר שלה, למרות שהיא כבר גדולה. הפרידה מהמיטה עלולה להיות קשה לה יותר מפרידה מצעצוע כזה או אחר, בעיקר כי הקושי - אם יהיה - יווצר לפני השינה, שזה זמן קשה בין כה וכה אצל משפחות רבות (פוטנציאל קושי גבוה
). ולגבי המגורים עם ההורים - זה תלוי גם במבנה של הבית ואני מצטרפת להמלצה לשוחח על כל מה שנראה כאילו הוא עלול לעורר קשיים (וגם על מה שלא נראה כאילו ש..). אנחנו גרים בצמוד להורים שלי (בעבר זה היה בית אחד גדול של ההורים שלי, ולפני שעברנו סגרנו את המסדרון בדלת ועכשיו יש כניסות נפרדות עם דלת אחת שמחברת את שתי הדירות). כשעברנו לפה אימא שלי היתה זו שאמרה: "אנחנו שתי משפחות נפרדות - את זקוקים לפרטיות שלכם ואנחנו לשלנו". לגבי היחס לאייל - אין לי ספק שאם היינו גרים במקום אחר הם היו מפנקים אותו יותר מבחינה קולינרית (כלומר - מרשים לעצמם לתת לו יותר ממתקים ולהיענות יותר לדרישות מזון שאני לא אוהבת שהוא אוכל), וזו נקודה שחייבים לדבר עליה - כל עוד המגורים משותפים הכללים לגבי מזון צריכים להיות ברורים (כשתעברו הם יוכלו לשוב לסורם ולהאכיל אותה בכל ג´אנק שהוא..), ולדעתי מי שקובע את הכללים הם ההורים של הילדה ולא הסבים.

נעה גל

New member
כל הדברים הקטנים האלה, שקצת

מפריעים עכשיו, אבל, הם נסבלים כי מדובר על פגישה, במקרה הטוב, של פעם פעמיים בשבוע - מקבלים עוצמות חדשות כשגרים יחד. זה נכון גם ההפך - כל מיני התנהגויות של שני שההורים שלך אולי מרימים עליהם גבה, אבל לא אומרים דבר, בגלל שהיחסים הם לא אינטנסיביים עלולים להפוך פתאום למוקד הקשר.

החלטנו לעבור לדירה הקטנה

בשביל שתהייה לנו פרטיות , ולגבי המיטה חשבתי על זה שבאמת יהיה לה קשה להיפרד ממנה ולכן החלטתי להשאיר לה בנתיים את המיטה. שוב תודה , התחלנו היום לארוז די מעייף אבל יהיה בסדר עוד יומיים ונסיים עם זה,

נאוה ר

New member
מעבר דירה

כל הכבוד על ההחלטה נראה לי שזאת ההחלטה הנכונה. כאשר אנחנו עברנו דירה ישבתי וכתבתי לבת שלי, בערך באותו גיל, ספר. בספר תארתי את המעבר במילים פשוטות. משהו כמו יום אחד החליטה המשפחה לעבור לבית חדש. הם הכניסו את כל הבגדים לקופסאות. הם הכניסו את כל הצעצועים לקופסאות. הם ארזו את המיטה. וקראו למשאית גדולה שלקחה את כל הדברים שלהם לבית החדש. וככה הסיפור המשיך כמו ספר ילדים. בכל דף שורה ותמונה שציירתי.(אני לא ציירת דגולה). גם הילדים הגדולים נהנו מהספר וגם היא נהנתה ממנו. כאשר הגענו לחוויה הממשית נעשה בנפשה הקשר בין המילים למעשים וכך המשכנו לספר את הסיפור גם אחרי שעברנו לבית החדש עד שהחוויה עובדה מספיק והספר נשכח. בספר שלך אם תחליטי חשוב לציין גם את הדברים שנשארים אותו דבר כמו הגן. בהצלחה

דליה.ד

New member
אפשר להכין "טבלת יאוש" מצוירת

(ניתן להוריד תמונות יפות מהרשת) וכך לראות איך הימים עוברים עד שתגיעו לבית החדש ויתן תחושת זמן לילדונת. בכתה שלי שני ילדים עברו ניתוחים עם אשפוז ושיקום די ארוכים. הצוות שלי ואני הכנו לילדים (בכתה א´) טבלת יאוש עםתמונות ובכל יום הכנו הפתעה קטנה שההורים נתנו (בלון, מדבקה יפה וכו´) לילד והוא היה מסמן x באותו יום. זה היה טוב ונתן להם תחושה שהזמן הלא נעים בבית החולים עובר ועוד מעט יחזרו לשגרה. נכון שהילדים בכתה א´, אבל בכל זאת מדובר בילדי cp עם איחור התפתחותי ניכר, ומכיוון שזה עבד איתם מצויין, יכול להיות שגם עם ילדה כל כך צעירה ה"טריק" יפעל.

למעלה