עוברים צפונה

מליוט

New member
עוברים צפונה

אנחנו עוברים לפינלנד ללימודים למספר חודשים. אני עם אזרחות אירופאית. בשגרירות אמרו לי שאישתי צריכה להוציא אישור שהייה (residence permit) בפינלנד עצמה ולא מהארץ. השאלות שלי- האם אישתי נכנסת לפינלנד בויזת תייר רגילה שניתנת בשדה התעופה לשלושה חודשים? כרטיס הטיסה חזרה לארץ הוא לשישה חודשים- האם בגלל זה יהיו לה בעיות בשדה התעופה (ויזה לשלושה חודשים אך כרטיס טיסה לשישה חודשים)? האם הם מסתכלים על כרטיס החזרה? האם היא יכולה לעבור יחד איתי במסלול של האזרחים האירופאים בשדה התעופה? האם צריך להציג מסמך שאנו נשואים בשדה התעופה כדי שהיא תוכל לעבור איתי? תודה

Nobilis

New member
תשובות

מקום טוב להתחיל לחפש הוא כאן, באתר הרשמי של שירות ההגירה הפיני: http://www.migri.fi/netcomm/content.asp?path=8,2664,2668 בגדול: א) היא נכנסת לפינלנד על ויזת תייר, ומבקשת אישור שהייה ארוך יותר שם. היא יכולה להזכיר את זה אם יגידו משהו על אורך כרטיס הטיסה. ב) היא יכולה לעבור איתך במסלול של האזרחים האירופיים (הכי גרוע, ישלחו אותה לתור השני כשתגיעו לפקיד). ג) כדאי להביא תעודת נישואים מתורגמת, על מנת להוכיח שאתם זוג בעת בקשת אשרת השהייה, ולמקרה שיבקשו לראות אותה בשדה התעופה. אבל - כנס ללינק למעלה וקרא. בהצלחה.

suomi

New member
עוד דבר

אני מאמין שהטיסה שלכם היא דרך מדינת איחוד כלשהי (כי אין כמעט טיסות ישירות לפינלנד). אם אכן כך, בדיקת הדרכונים תתבצע בנמל התעופה של הקונקשן ולא בפינלנד.

gesus

New member
סמכו על זה שיבדקו בקונקשן

אני חזרתי לשבדיה ובקונקשן בשוויץ שאלו אותי אם אני גר בשבדיה. לדעתי הצגת כרטיס טיסה לעוד חצי שנה זו לא ההוכחה שכדאי לכם להראות. בהנחה שצריך לבקש את האישור מתוך פינלנד אני הייתי מצטייד בכל המסמכים שמוכיחים שאתם באים לשם לצורך לימודים לתקופה קצובה בזמן. הצגת כרטיס טיסה עלולה להתפס כאילו אתם מנסים ליצור עובדות בשטח.

מליוט

New member
תודה על העצות

יש לי מכתב הזמנה לאוניברסיטה שבו מופיעה התקופה בה נשהה בפינלנד. בכל מקרה שאלתי אתמול בשגרירות הפינית בישראל ואמרו לי שלא יהיו לנו בעיות בשדה התעופה היות ויש לי אזרחות אירופאית. שוב תודה

gesus

New member
נשבע לך

זה היה בביקורת דרכונים. הוא שאל אותי בשביל מה הגעתי לשוויץ אז אמרתי לו שאני בדרך לשבדיה ואז הוא פשפש בדרכון שלי וראה את אשרת הסטודנט שלי, אז הוא שאל אותי אם אני גר בשבדיה.

אצל הבריטים

אני נשלחתי תמיד לתור של הזרים גם אם נכנסתי עם רדגאסטה ורדגאסטון ולמרות שהיתה לי אשרת קבע.

Nobilis

New member
וואלה?

לא רק שזה לא קרה במקרה שלנו, אלא שמספר פעמים אפילו גערו בנו (בתור של הזרים) וביקשו שנעמוד ביחד בתור השני. כל פקיד ממציא לעצמו את הכללים. כאמור, במקרה הכי גרוע - שולחים לתור השני.

Dot Cotton

New member
אותי תמיד שולחים לתור של הזרים באנגליה

בפעם האחרונה הם אמרו לי שלא מעניין אותם בעלי אנגלי ויש לי ויזה של תושב קבע, כששאלתי למה זה כל כך מפריע להם הסדרנית דיברה אלי לאט כדי שאני יבין והודיעה לי שבתור של האירופאים אין חותמת בשביל הדרכון שלי.

Solsikke

New member
אני הייתי

מוסיפה מראש חותמת אפוסטיל על תעודת הנישואים כדי לחסוך טרטור אח"כ

מליוט

New member
שאלה נוספת

בנוגע לביטוח בריאות. אני לא אצטרך היות ואני מבוטח ע"י האוניברסיטה. מה לגבי אשתי והילדה? ביטוח נסיעות רגיל לחו"ל מספיק? תודה

למעלה