עוברים ללונדון

drunky

New member
עוברים ללונדון

שלום לכולם,
אני התקבלתי לתפקיד של ע. קב"ט אלעל בלונדון ואני צפוי להגיע בערך ביוני לתחנה, כאשר בשבוע הראשון ינתן לי זמן למציאת דירה ולסידורים ראשונים כמו פתיחת חשבון בנק וכו'..
התחלתי להסתכל על דירות, כדי לנסות להכיר את האזורים השונים, מה מציע השוק וחשבתי למעט עזרה וטיפים מכם.
אז קודם כל הייתי בלונדון כ-3 שבועות בדצמבר-ינואר, כך שיצא לי להסתובב כמובן בכל מרכז לונדון וצפון מערב (גולדרס גרין, אג'וואר) וגם באזור המזרחי יותר (canada water).
התקציב שלי הוא לכל היותר 500 פאונד, וברור לי שזה מספיק לדירה עם שותפים.
אני חשבתי על שותף אחד או שניים לכל היותר, כי ראיתי גם דירות שונות שהסידור הוא יותר מזה וזה לא מצא חן בעיניי, גם הסידור של חדרים נפרדים וכל שאר החדרים הם משותפים לכולם לא נראה לי, עם 6-7 אנשים.
בנוסף, מאחר ואני הולך לעבוד בשדה התעופה בהית'רו (אני הולך לעבוד במחלקת המטען), אני צריך לקחת את זה גם בחשבון, כלומר איך לא לבלות את כל היום בנסיעה הלוך וחזור לשדה. מאחר ויש מגבלות של תחבורה מבחינת אלעל (בשעות מוקדמות מידי/מאוחרות אין לנסוע בתחבורה ציבורית ויש להשתמש במונית) אני מניח שזה גם מגביל אותי בבחירת המיקום.

אז הייתי רוצה לומר לכם מה הרצון שלי, ואשמח אם תוכלו לעזור לי ובנוסף לומר לי אם אני ריאלי, קרוב או רחוק מהמציאות חח
תקציב: עד 500 פאונד בחודש (100-130 לשבוע)
מיקום: מרחק סביר מהית'רו, יחד עם זאת לא בשכונות המאוד מרוחקות מהמרכז. עדיפות לגישה מהירה לקו פיקדילי שמגיע להית'רו.
חדר: חצי מרוהט, כלומר בעיקר עם מיטה, שותף או שנתיים.

הפנטזיה שלי היא כמובן שהדירה תהיה מרחק הליכה מהייד פארק או מהנהר! :)

אז מה אתם אומרים? מציאות או חלום?
בנוסף הייתי שמח לשמוע טיפים מכם על המעבר, חיפוש דירה ובכלל, אני די בערפל ורציתי לכתוב פה כבר מזמן אבל אין לי באמת מה לשאול עדיין....

forglemmigej

New member
תשאל אנשים שעובדים באל על שמה

הם יוכלו ליעץ לך הכי טוב.
נשמע כמו טירונות בהד 4 לגור 7 בדירה
, אבל מה אני יודעת

drunky

New member
כמובן שאשאל... אבל עד אז

מי שיוכל לתת מהניסיון שלו...
הדירות בלונדון מאוד יקרות אם אתה גר לבד (כלומר לא עם בן זוג)
ואם אתה לא מרוויח מספיק...
יש כאלה שיכולים להרשות לעצמם או מעדיפים את החדרים הפרטיים אבל בבית עם הרבה חדרי שינה ומטבח אחד.
זה לא 7 בחדר, אלא 7 בדירה מאוד גדולה של כמה קומות, בד"כ 3.
בכל אופן כמו שציינתי אני ממש לא חותר לשם, אלא לשותף או שניים.

hadasa81

New member
זה ממש לא נכון

אני לא מכירה אף אחד שגר ככה
תקציב של 500 בדירת שותפים זה לגמרי ריאלי, מקסימום 540 ככה ולא 500

hadasa81

New member
היי

היי
עד כמה שזכור לי הדרך להיתרו דיי רחוקה כך שתצטרך לבחור מה חשוב לך יותר: נסיעה קצרה לעבודה או לגור במרכז
לפי מה שאתה רושם אין לך ממש ברירה אלא להתחשב קודם כל במרחק לעבודה אבל בעיניי זה לא כזה משנה
לונדון זה לא כמו תל אביב אין כזאת חשיבות אם אתה קרוב למרכז או לא כי יש מלא אזורים מגניבים
דווקא באזור של היהודים יש את המפסטד הי'ת שהרבה הרבה יותר יפה מהייד פארק

התקציב שלך ריאלי לגמרי

אם יש לך עוד שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשאול

drunky

New member
אין לי מושג, מה הולך שם?

זה קרוב יותר להית'רו?

גוזליה

New member
למה שיגור בקינגסטון?

זה כמו שמישהו יבוא לגור בארץ ותציעי לו לגור בבניימינה או משהו בסגנון

לא מקום רע, לא אנשים לא נחמדים, אבל מה יש לבחור צעיר לחפש שם למען השם?!

גוזליה

New member
היי רועי

ראשית, ממלייצה לך למען תפקידך העתידי לא לפרט מעל דפי פורום פתוח באינטרנט את תפקידך המדוייק (בעיקר אם הוא בכיר)- אני משערת שתתודרך על זה יותר בפירוט כשתתחיל את התפקיד. אל תשכח שזה לא פורום סגור.

שנית, התקציב שהגדרת אכן מאוד הגיוני ובלי שום בעיה תוכל לגור בלא מעט שכונות חביבות עם שותף אחד או שניים.
רצוי שכן תדבר עם מישהו מאל-על כי יש הסעות כל יום מכלמיני שכונות בלונדון (מכירה אנשים שעובדים שם) אז אולי רצוי לגור בשכנות או בקרבה יחסית לאותן שכונות.
להיתרו אפשר להגיע בקלות עם הפיקדילי ליין אז תכלס כל השכונות שאיכשהו קרובות אליו טובות לך.

ווסט המפסטד ואילינג הן שתי שכונות שבהן עוברת ההסעה של אלעל (ולכן חביבות על עובדי אלעל), מה שכן- ווסט המפסטד לדעתי יותר תתאים לך- המון מקומות בילוי, אנשים צעירים, לא המונית, לדעתי כיפית, ואני יודעת בוודאות שהסכום הזה ריאלי לדירת שותפים שם.
מה שכן, הייד פארק הוא לא הפארק היחידי בלונדון (ולדעתי לא הכי יפה שבהם
) ותכלס להגיע ממקום למקום בסופי שבוע זו לא כזו בעיה, בעיקר משכונה מרושתת היטב תחצ כמו ווסט המפסטד (כי יש שם גם טיוב וגם אוברגראונד).

טיפים לחיפוש דירה- בזהירות רבה
אפשר בקלות ליפול על מישהו/משהו/איפושהו לא סימפטי בלשון המעטה, לבדוק היטב את התנאים של החוזה לפני שנכנסים, וכמובן לבחור את השותפים בקפידה.

בהצלחה!

בתור מישהי שגרה עד לפני יומיים באילינג,

אני יכולה להגיד שאילינג לא נופלת מווסט המפסטד. יש שם המון מקומות לצאת לצעירים, המון חנויות ומסעדות ובעיקרון זה מקום נהדר.
אני לא בטוחה בנוגע להסעות, ידיד שלי עובד אל-על שנים והוא אומר שיש לו סבסוד ל-Heathrow Connect אבל אין לו הסעה, אז אולי זה תלוי בתפקיד?
בכל מקרה, מה שחשוב בשכונה היא הנגישות שלה להית'רו. הית'רו למרכז לונדון זה בערך 50 ד' על הפיקדילי, זה גם משהו שצריך לשקול. מערב לונדון יהיה נוח יותר מהמרכז, ומערב לונדון הוא לא איזור רע או שכוח אל.

למעלה