עוברים לטיוואן

• פותח הנושא 1ori
  • פורסם בתאריך

1ori

New member
עוברים לטיוואן

עברתי כבר על כל הפורומים... קראתי כבר את כל הבלוגים... חרשתי את גוגל... ולא מצאתי זכר לקהילה ישראלית בטיוואן. האם המצב עד כדי כך קשה? קיבלתי הצעה לעבוד בטיוואן ורציתי לשמוע קצת מניסיונם של אחרים. שבוע הבא אני נוסע לראות את המקום. מחכה ומקווה לתגובות...

izzy g

New member
אין ממש קהילה ישראלית

יש כאן מעט מאוד ישראלים וקשה לומר שיש כאן קהילה ישראלית, יש יותר קבוצות של אנשים עם מכנה משותף (סטודנטים מסתובבים עם סטודנטים וכו'). אם יש לך שאלות ספציפיות על החיים בטאיוואן אני אשמח לענות.

1ori

New member
כמה שאלות...

היי, כל כך הרבה שאלות, אבל נתחיל עם כמה... אני יעבוד ב HSINCHU (כנראה, עוד לא סגור), הבנתי כבר שזו עיר די אפרורית. האם כדאי לגור שם או במקום אחר? מה עם עלות המחייה? אני נשוי+1 בת שנתיים, הערכה גסה מספיק טוב אבל של הדברים הבסיסיים כמו אוכל, גז, חשמל, טלפון נייד, אינטרנט, שכירות, דלק, וכו'. לגבי הישראלים, איך מוצאים את אותם קבוצות? אין איזה בית חבד או בית קפה עם לוח מודעות
זהו (בינתיים)

ממליצה לך לכתוב בפורום בפורטל

וויינט. יש שם בחורה שעזרה לי מאוד בזמנו כשדברו איתנו על מגורים בטאייוואן (בסופו של דבר הוצבנו בסין). בטאייפיי יש לא מעט משפחות ישראליות עם קשרים טובים. לא מכירה את המקום עליו אתה מדבר... שיהיה בהצלחה

izzy g

New member
כמה תשובות

אני גר בטאיפיי כך שאני לא מכיר את סינז'ו לעומק.סינז'ו היא פארק המדע והתעשייה הגדול בטאיוואן ובה מרוכזת רוב תעשיית ההיי-טק הטאיוואנית. מבחינה זו לגור בסינז'ו זה יתרון - מדובר באחת הערים העשירות והמתקדמות בטאיוואן ויש בה ריכוז לא מבוטל של זרים, כולל זרים עם משפחות כך שלא נראה לי שתהיה לך בעיה בתחומים כמו קניה של מוצרים מערביים, מסעדות מערביות או חינוך (בסינז'ו יש שני בתי ספר בינלאומיים שמלמדים באנגלית). אני לא יודע מה מצב חיי התרבות והבידור בסינז'ו - יש בתי קולנוע ומסעדות אבל לא מדובר בבירת התרבות והבילויים של טאיוואן. סינזו' ממוקמת כשעה עד שעה וחצי נסיעה מטאיפיי כך שנסיעה יומיומית יכולה להיות עניין די מעייף, אם אתה מעוניין לגור באמצע הדרך בין טאיפיי לסינז'ו יש עוד עיר בשם טאו-יואן שנמצאת בערך באמצע הדרך, 40 דקות מטאיפיי וחצי שעה מסינז'ו. עם זאת אני חייב להסתייג מהאופציה של טאו-יואן, ממה שאני מכיר אין שם יותר מדי מה לעשות. מכיוון שמדובר בעיר שבנויה סביב תעשיית ההייטק יאני מאמין שלמי שלא מתעסק בתחום יכול להיות משעמם מכאן ההגדרה של המקום כעיר אפרורית. ישראלים - אם תירשם בנציגות הישראלית הם ישמחו להוסיף אותך לדף הקשר של הנציגות, מדי פעם הם שולחים לנו הודעות על ארועים שקשורים לישראל וזו אפשרות אחת לפגוש ישראלים. יש ישראלים שחיים בסינז'ו אבל אני לא יודע אם הם מקיימים מסגרת חברתית משלהם. חוץ מזה יש מעין בית כנסת שפעיל בחגים ובסופי שבוע (למעשה מדובר באולם שכור באחד מהמלונות של טאיפיי, לא ממש מבנה קבע) שגם בו אפשר לפגוש ישראלים (הרוב באים בעיקר בחגים). מבחינת עלויות מחיה לצערי אני לא יכול לסייע לך יותר מדי (אני רווק וסטודנט, כך שהתקציב שלי והצרכים שלי שונים משל משפחה עם ילד) . מצאתי לך את הפוסט הבא בפורום אחר של זרים בטאיוואן שבו בין השאר נדונות עלויות מחיה למשפחה בסינז'ו. שם מציינים בערך 2500 דולר אמריקאי בחודש: http://www.forumosa.com/taiwan/viewtopic.php?p=703564&highlight=hsinchu#703564 הפורום הזה www.forumosa.com מאוד שימושי ואני בטוח שתוכל למצוא בו הרבה מידע לגבי החיים בסינז'ו. תריץ חיפוש בתת-פורום LIVING IN TAIWAN אם יש עוד שאלות אשמח לענות

1ori

New member
תודה ועוד כמה שאלות

תודה איזי, המידע שנתת בהחלט חשוב. את האמת, כל שבריר מידע הוא רלוונטי. אומנם "חרשתי" את הפורומים וגם את הלינק הספציפי על HSINCHU כבר ראיתי אבל עדיין אין לי תמונה מדוייקת על עלות המחייה. למרות שאתה סטודנט והצרכים שלנו שונים, הייתי מעונין לדעת מחירים של דברים בסיסים כמו עלות של מוצרי מזון, דלק, אינטרנט וכו'. האם עלות מחיה של מערבי בטיוואן יקרה יותר מעלות המחיה בישראל? לגבי מה שרשמת על דף הקשר של הנציגות הישראלית, זה משהו שקיים ברשת או שצריך להירשם פיזית? ושוב תודה.

izzy g

New member
עלויות מחיה בטאיוואן

לגבי דף הקשר - ישראלים שחיים בחול מעל 45 יום צריכים להירשם בנציגות בכל מקרה. אבל אפשר להרשם באינטרנט, פשוט לשלוח מייל למחלקה הקונסולרית של הנציגות הישראלית ולבקש שיוסיפו אותך. עלות המחיה של מערבי בטאיוואן יכולה להיות יקרה יותר מאשר בישראל, שכירות של דירה בסטנדרט מערבי יכולה להיות מאוד יקרה, מוצרי מזון מערביים מסוימים מאוד יקרים וכו'. חשבונות הם יחסית במחיר סביר. אם אני משווה את עלויות המחיה שלי בארץ וכאן יוצא בערך אותו הדבר. בכל מקרה אני מצרף לך כמה מחירים להשוואה.אלה מחירים שתמצא בסופרמרקט. כמובן שיש מקומות זולים יותר ויקרים יותר, מה שציינתי כאן הוא יחסית באמצע. המחירים בדולרים טאיוואנים. 1 דולר טאיווני שווה 13 אגורות בערך (32 דולר טאיוואני שווים בערכם לדולר אמריקאי אחד) מוצרי מזון: כיכר לחם -40 דולר טאיוואני חבילת ביצים - 35 חלב - 105-130 דולר (בקבוק של 1.8 ליטר) סוכר - 20 דולר (חבילה של חצי קילו) עוף - 4 כרעיים בערך 170 דולר חזה עוף - 75 דולר לחבילה של 300 גרם בערך אורז - בערך 200 (לחבילה של 4 קילו) קופסת מיונז - 120 פירות וירקות ממש יקרים פה יחסית לארץ. קילו עגבניות - יכול להגיע ל-100 דולר טאיווני בננות - 40-45 דולר לקילו מלפפונים - בין 60 ל80 דולר לקילו תפוחים - נמכרים ביחידות בודדות, בד'כ נמכרים 6-4 תפוחים ב-100. עלויות אחרות: דלק - אין לי מושג, אני נוסע בתחבורה ציבורית. חופשי חודשי עולה לי בערך 1000 בחודש חשבונות - אנחנו דירה של שלושה שותפים אלה העלויות שלנו (של כולם ביחד): אינטרנט - 900 דולר לחודש לחבילה של2 מגה מים - בערך 450 דולר (משולם פעם בחודשיים) גז - בערך 900 (גם כן משולם פעם בחודשיים) חשמל - התעריפים וכמויות הצריכה משתנים לפי העונה, בקיץ הכי יקר (כי מפעילים מזגן כל הזמן) בחורף יחסית פחות. בשיא חשבון החשמל שלנו הגיע ל1800 למקרה שאתה יודע סינית, או חש הרפתקן, אני מצרף לך את הלינקים הבאים. אלה המבצעים האחרונים ברשת הסופרמרקטים WELLCOME, גם אם אתה לא יודע סינית תוכל להסתכל על התמונה ועל המחיר ליד ולהבין מה קורה שם בערך. http://www.wellcome.com.tw/shopping/20070323/p3.html http://www.wellcome.com.tw/shopping/20070323/p4.html

אMור

New member
איזו מן רשימה זאת? חסר מלא דברים

. נראה לי שהבנאדם התכוון למן הוצאה חודשית משוקללת והבאת לו כאן רשימת מכולת לתפארת... תשמע, סחתין על ההשקעה..

1ori

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif

בהחלט רשימת מכולת, אבל מאוד שימושית. אין כמו הפרטים הקטנים... המחירים שציינת מאפשרים לבנות את התמונה הגדולה. שבוע הבא אני שם אז אולי אני אוכל להשלים את החסר. בכל מקרה, הייתי שמח אם יש עוד איזו אינפורמציה חשובה שעולה לך בראש. ושוב תודה!

izzy g

New member
אין משהו מיוחד שעולה לי לראש

טאיוואן בגדול היא מדינה מאוד מערבית ונוחה, יש בעיות שנובעות מתרבות ושפה אבל יחסית נוח להסתדר פה. אם יש לך עוד שאלות לפני הנסיעה או כשאתה פה אתה מוזמן לפנות אליי.

baozi

New member
אני קונה מיונז בפחות...

איזי אתה רציני שבא לבכות, קיץ 2007?

Naomicare

New member
relocation to Taiwan

Ori hi We are a professional Israeli relocations company, can help you in everything you need when you move to Taiwan. You can contact me at [email protected] and I'll explain . Nomi.

הילהמי

New member
חייתי שם 4 שנים..

חייתי שם ארבע שנים ואני יודעת הכל על המקום, צרפו את כתובת האי.מייל שלכם

מיכל גק

New member
מעבר לטייון

אורי שלום, אנחנו גרים בטייפה כשנה ומאד מרוצים. קל מאוד להסתדר בעיר. אינני מכירה את שינזו, ולא יכולה ליידע אותך. הזרים בטייפה גרים בשני מקומות- טיינמו, שבצפון העיר ובמרכז, באזור ה-101. רב הישראלים גרים בטיינמו, כי בתי הספר בינלאומיים נמצאים שם. יש בטייפה מרכז קהילתי של כל קהילת הזרים בטייוון, ובין השאר הוא מפרסם ספר על החיים בעיר ועל מעבר לטייון, עם כל המידע השימושי. (מה להביא, מה אין, בריאות, חינוך וכו'.) taipei living גם אם בסוף תחליטו לא לגור בטייפה, מומלץ לך לרכוש את הספר בעת ביקורך. טלפון של הנציגות הישראלית- 886.2757.9692

1ori

New member
היי מיכל

שלחתי לך מסר אישי. בגלל הפסח הנציגות סגורה. אפשר לקבל קצת יותר פרטים על הספר כדי שאוכל למצוא אותו בקלות. תודה

מיכל גק

New member
לחיות בטייפה

היי אורי, שלחתי לך מסר אישי. המסר שלך לא הגיע. לספר קוראים living in Taipei. וזהו פרסום של מרכז הזרים של טייפה. אומנם הוא מדבר בהרחבה על החיים בטייפה, אבל רלוונטי לגבי מגורים בטייוואן בכלל ולמה לצפות, מה כדאי להכין ולהביא, מה יש או אין וגם מה לראות ואיפה לטייל. חוץ מזה, רוב האנשים איתם דיברתי חושבים שזה לא הגיוני לגור בטייפה ולעבוד בסיינשו. במקרה הטוב, מדובר בשעה וחצי לכל כיוון, הרבה פעמים זה לוקח יותר זמן. יש שם קהילת זרים, אני לא יודעת לגבי ישראלים. אולי משפחה אחת, שנמצאת כבר הרבה שנים. מיכל

למעלה