עוברים להולנד

sidlog

New member
עוברים להולנד

שלום, בעוד כחודשיים אנחנו עוברים להולנד. כוון שהעבודה שלי תהיה באמסטרדם, והילדים צריכים ללכת לבית ספר דובר אנגלית, חשבנו על עיר Amstelveen. האם שמעתם על העיר, ואם כן, מה דעתכם ? האם כדאי ? ואם כדאי אז באיזה אזור של Amstelveen. תודה, Sidlog

giulietta

New member
Amstelveen

היא עיר חביבה, צמודה לאמסטרדם (מדרום), מתאימה למשפחות עם ילדים כיון שהיא פחות צפופה וסואנת מאמסטרדם. ממרכז אמסטלפיין ניתן להגיע למרכז אמסטרדם (בטראם) תוך כ- 30-40 דקות. יש הרבה תלמידים בבי"ס באמסטלפיין שמגיעים בהסעות מאמסטרדם (וגם מערים אחרות, רחוקות יותר). אישית אני סבורה שעדיף לגור סמוך לביה"ס ומי שיעשה את הנסיעות הארוכות זה ההורה העובד ולא הילדים. שיהיה בהצלחה :)

sidlog

New member
פנסיה בהולנד

שלום, שלוש שאלות : ======== 1. נושא של הפנסיה. הוצעה לי תכנית פנסיה ע"י החברה בה אעבוד. אבל בכל מקרה, איך הפנסיה עובדת בהולנד ? מהי ההפרשה המקובלת ( או החוקית - מונדטורית ) של המעביד וזו של העובד ( באחוזים כמובן ) ? בנוסף, האם בתום תקופת העבודה, נניח, וארצה למשוך את הכספים שצברתי בקרן הפנסיה, האם אצטרך לשם קנס על הוצאתתם ( שבירת קרן הפנסיה ) כפי שזה קורה בארץ ? אם כן, מהו הקנס ? האם יש מקרים יוצאי דופן ל EXPATS ? 2.כאשר שוכרים את הדירה, יש משהו שנקרא DEPOSIT. לפי מה שהוסבר לי זהו סכום הפקדה המשמשת כ"שטר בטחון" שכולנו מכירים כאן בארץ. העניין הוא, מדוע הפקדון הזה משולם פיזית ולא מהווה ערבות עתידית ? מהו גובה הפקדון הזה בדרך כלל ? איך מחזירים את הפקדון הנ"ל בתום תקופת השכירות ? 3. היכן עורכים קניות באזור AMSTELVEEN ? האם יש אתרי אינטרנט של הסופרמרקטים וכד' ? המון תודה.

jefrat

New member
רמת השרון

Amstelveen זה כמו רמת השרון ואמסטרדם תל-אביב. רק שהתחבורה הציבורית יותר זמינה ונעימה. ובאופניים... 30 דקות ואת בכל מקום (עם הילדים). איפה ב-Amstelveen? בכל מקום. משפחות, הרבה ישאלים וזרים אחרים, בי"ס בינלאומי וגם ראש-פינה, הבי"ס היהודי שהרבה ישראלים אוהבים, לא רחוק. אני אישית גרה באמסטרדם, שולחת את הילדים לבי"ס הולנדי ורוכבת על אופניים כל יום ל-Amstelveen בגלל עבודה... הכל די קומפקטי כאן
בהצלחה!!!

liorJSB

New member
חצי שעה על אופניים נשמע לי מאתגר.. :)

אפילו שזאת אחלה התעמלות.. יש לי גם הצעה לעבור לשם ואני מתלבט: עם משכורת של 60000 יורו לשנה באמסטרדם ליחיד.. עשיתי איזה חישוב מיסים וזה יוצא בסביבות ה 3700 יורו נקי לחודש. ת'כלס נשמע לי לא רע אבל גם לא מדהים... מה נראה לכם? מה מבחינת עלויות של דירת שני חדרים במקום של צעירים בעיר עצמה. כמה עולה לקנות רכב? אני רוצה לגור במקום שיש שם מוזיקה ואנשים קולים ואמנים
יש כזה?.. גם בארץ אני גר במרכז תל אביב ולא ברמת השרון. . . האמת שהכי מפחיד אותי זה שאין שמש.. ושאני אהיה די לבד..
תודה מראש :)

gesus

New member
בעניין השמש והאפרוריות

אני גר בשבדיה כבר חודש ורק היום שמתי לב שבאמת יש הרבה ימים שלא רואים את השמש. כלומר זה לא כזה נורא, אבל זה עניין של רצון לאדפטציה. לי אישית זה לא מפריע למרות שמישראל כל הזמן מתנגחים על הענין של הקור והאפרוריות.

liorJSB

New member
ת'כלס נכון...

אני לא כזה סובל מחוסר שמש.. אבל כולם אוהבים לדבר על זה.. יש לי חבר שפרסם על זה youtube...: חביב. . http://www.youtube.com/watch?v=ByZa0Eg7BBc

TrigATUSA

New member
אני מבין שב 1000 לחודש אתה מסודר על דירה

טובה במקום מרכזי באמסטרדם

merguy

New member
מה זה האתר הזה?

מישהו פה שמע עליו? זה נראה לכם בטוח?

liorJSB

New member
זה קרייגס ליסט

אתר ניו יורקי בעקרון.. אבל יש גם בכל העולם.. נחשב בטוח מאוד עד כמה שאני יודע

liorJSB

New member
בשביל כל מה שנוגע ליד שניה..

זה ממש האתר הכי ניו יורקי שיש להכל... יש גם לתל אביב. . . .http://telaviv.craigslist.org/

למעלה