עוברים לגרמניה

michalp1

New member
עוברים לגרמניה

אנו עוברים לגרמניה בעקבות עבודתו של בעלי, לבעלי ושני ילדי דרכון אירופי. אני מבקשת את עזרתכם בקבלת מידע על עלות המחיה בגרמניה (באזור נירנברג): מיסים, בריאות, בתי ספר (אם יש דוברי אנגלית), גנים, בריאות וכו'. אשמח לקבל גם כתובות לאתרים שבהם אוכל לברר.... האם מישהו יוכל לעזור לי??

אין לי תשובות להכל

כי אני לא גרה באזור הזה, אבל אולי בכל זאת מה שאני יודעת יעזור קצת. ראשית- אישור שהיה בשבילך (איחוד משפחות) הוא זריז וקל ולוקח רק כמה שעות, ומכיוון שאת מישראל את אפילו לא מחוייבת לקחת קורס גרמנית (אם כי עדיין מגיע לך לקבל קורס במחיר מסובסד של 1 אירו לשעה). יש פקידים שלא יודעים שישראלים לא חייבים לקחת קורס שפה- אז כדאי לשים לב. לגביי כל השאר, באזור פרייבורג (באדן-וורטמברג)- מיסים- אנחנו שוכרים בית בסכום כולל שבתוכו גם המיסים והחימום, אבל אם נוציא את זה מהסכום הכללי, זה יוצא 200-250 לחודש כולל הכל. גנים- שתי ילדות בגן גרמני (מצויין אגב) עולות לי 120 בחודש (אחרי 20 הנחה כי הן 2 ) בריאות- לנו יש ביטוח מהעבודה כך שזה לא קשור, אבל אני יודעת שאם את נרשמת ללימודים ונחשבת סטודנטית יש ביטוח רפואי מוזל. בתי ספר- אין לי מושג, לא הייתי בונה על בי"ס דובר אנגלית.

למעלה