עוברים לאמסטרדם

redgrapefruit

New member
עוברים לאמסטרדם

שלום לכולם, הגעתי לפורום הזה דרך גוגל והוא נראה מלא במידע מעניין ואנשים מעניינים.
אנחנו עוברים לאמסטרדם עוד ארבע חודשים בערך לתקופה של מספר שנים, אולי לתמיד. אין לי מושג איך להתחיל עם זה, מה להכין, בתי ספר, מגורים, שפה... כל הבירוקרטיה...
מישהו כאן אולי מכיר אתר, קובץ, משהו שמרכז מידע לישראלי שעובר להולנד?

FalseFlat

New member
אפשר להתחיל בפורום הזה

קצת מאוחר להתחיל לסגור דברים ארבעה חודשים לפני
אני יודע שזאת עבודה שחורה אבל היא יוצאת הכי יעילה בסוף פשוט כי זה מה שאני עשיתי :

יש פה ארכיון הודעות ויש שם כמות אינפורמציה אדירה על הנושאים של שפה מגורים בתי ספר בירוקרטיה
הכל בעברית ושל אנשים שעשו\עושים מעבר.

חוץ מפה יש הרבה אתרים בהולנדית - I AMSTERDAM מרכז הכל בצורה דיי טובה.

ככה בקטנה המלצות - ללמוד כמה שיותר שפה פה לפני,
אישורים אם אין לכם אישור שהיה או דרכון אז אין כמעט על מה לדבר,
כשאתם שם יש גוף בשם IND שאחראי לנושא.
ובעיקר להתחיל ללמוד הולנדית

חנהר

New member
וואו, איפה מצאת את הקישור הזה ?

redgrapefruit

New member
תודה על התשובה

אני יודע שזה ברגע האחרון, אישתי קיבלה הצעת עבודה רק לפני שבועיים, אני מעריך שהם יסדרו את נושא ההגירה.
התקשרנו למספר בתי ספר ,כולם מלאים ואין להם רשימת המתנה, מה שמלחיץ אותנו מאוד.
בכלל, כולם בחופשת קיץ עכשיו ואין כל כך עם מי לדבר מה שעוד יותר מלחיץ.
אנחנו יודעים שיש שכונות טובות יותר וטובות פחות למשפחות עם ילדים, יש לך מושג איפה אפשר למצוא מידע על האזורים השונים באמסטרדם?
שוב תודה על התשובה המהירה

חנהר

New member
עניין של טעם כנראה

ישנן שכונות מאוד נחמדות ולא יקרות במזרח אמסטרדם, שם גרים כל סוגי הלאומים, כולל בני דודינו ממדינות שונות ומשונות.
אני מקווה שחברי הפורום שגרים באמסטרדם או בקירבת אמסטרדם יוכלו לייעץ לכם.
ואם תרצו לגור מחוץ לאמסטרדם שזה יכול להוזיל את המחירים, גם תלוי בשכונה, אני ממליצה לכם לחפש בארכיון הפורום אודות קהילות יהודיות באמסטלויין/אמסטלפיין או גוגל Amstelveen, תנסה לעשות חיפוש כאן.
כאן תוכל למצוא מידע אודות שכונות מגורים ב-Amsterdam.
מקווה שזה יעזור קצת לבינתיים

חנהר

New member
עוד המלצה

תסתכלו על המפה היכן ממוקם מקום העבודה של בת זוגתך ותעשו חישוב רדיוס של מרחק נסיעה מהבית לעבודה, אוםנים, ברגל, תחבורה ציבורית או רכב. לגבי רכב באמסטרדם זה כמו בתל אביב למרות שעדיין תלוי במיקום.

redgrapefruit

New member
תודה רבה

ותודה על המידע. מקריאה בפורום ובאינטרנט נראה שהשכונות הדרומיות / אמסטלפיין מתאימות יותר למשפחות. זה נכון או שאני טועה?

משפחות או לא להיות

אני לא מבין במקומות למשפחות אבל כמו שחנהר המליצה לכם: תסתכלו איפה מקום העבודה ומשם תחשבו מאיפה אתם יכולים להגיע אליו.
אני הייתי ממליץ לגור יחסית קרוב לקו טראם כי הטראם זו הדרך הכי פשוטה לנוע בעיר (למעט אופניים).

דרום העיר עשיר יותר מאיזורים אחרים אבל גם שם יש יוצאים מן הכלל. אולי גם תסתכלו כמה רחוקה השכונה מהפארקים או ממקומות סואנים כמו כביש הטבעת.

redgrapefruit

New member
שאלה נוספת

האם אפשר להסתדר בלי רכב או שמשפחות צריכות להחזיק אחד?
כמה עולה אחזקת רכב בהולנד?

למעלה