עוברים לאיזור ניו יורק

אא7576

New member
עוברים לאיזור ניו יורק

שלום לכולם, בקיץ הקרוב אנו עוברים לניו יורק, משפחה עם שלושה ילדים (שניים בגילאי בית ספר) עוברים עם ויזת L1a אך לא מתכננים שאשתי תעבוד לפחות עד שהילדים יתאקלמו אם בכלל. רוב החברים שהתייעצנו עימם גרים במנהטן או בטנפליי ושכנותיה. העבודה שלי במרכז מנהטן כך שאני מודע לכך שאאלץ לבלות בדרכים בבקרים ובחזרה. אנו מגיעים לסיור מקדים עוד מספר שבועות על מנת להינעל סופית על איזורים ולשלוח את מתווך הנדלן לחיפושים, נודה לתגובות מישראלים החיים באיזורים הנוספים שעשויים להיות רלוונטיים עבורנו (וודמייר, פורסט הילס, ווסטצסטר, ריברדייל, או כל איזור מומלץ אחר) חשובה לנו מערכת חינוך ציבורית טובה לילדים בגיל בית הספר. מבחינת שכד, אנו מעוניינים להוציא באיזור ה- 5000 לחודש שכחתי משהו? תודה מראש לעונים

Ben Megidish

New member
אני שמח שהפעם גם אני יכול לעזור :)

אמנם בתהליכי התאזרחות והגירה אני רק נעזר, דווקא פה אני מתמצא נשארה שאלה קצת טיפשית, כי אני מקווה שהתכוונת ל5000 דולר ולא שקל. אמנם 5000 דולר זה המון, אך זה פחות רחוק מהמציאות משקלים. דירת שלושה חדרים (שים לב להבדלים, שם נוקבים במספר חדרי השינה ללא סלון, כלומר דירת שני חדרי שינה) בlower east side של מנהטן תעלה לך כאלפיים דולר לפני הוצאות. בupper west זה יהיה מעט יותר יקר, שוב תלוי ברחוב, מרחק מתחבורה ומצב הדירה מה lower east לוקח לי בערך 20 דקות בסאבווי למיד טאון, מה upper west מעט יותר, שוב, הכל מתוך ניסיון אישי ולא חישובים או התמצאות אני לא מכיר את טנפליי, אבל דירת שני חדרי שינה במצב טוב שבדקתי באנגלווד עלתה 1800 דולר, ולטנפליי יש מוניטין של עיר יקרה מעט יותר. teaneck יותר זולה באופן כללי, והרבה יותר זולה ככל שמתקרבים לחלקים הנחשלים שלה מקווה שעזרתי. אם התכוונת ל5000 דולר ואתה בכיוון לשכור וילה, אני מצטער אבל אין לי מושג ירוק בהצלחה!

אא7576

New member
בהחלט התכוונתי ל5000 דולר...

ואנחנו מחפשים 4 חדרי שינה

Boston Guy

New member
אתה צריך להגדיר לעצמך איזה סוג איזור אתה רוצה

באזורים שהזכרת מעורבבות שכונות עירוניות מאוד ושכונות "כפריות" של וילות ועצים. שכונות יוקרה מעורבבות עם שכונות "פועלים" של מעמד בינוני נמוך. שכונות "מהגרים" שכל אדם שני שהולך בהן ברחוב הוא שב"ח, יהודי דתי אדוק או שילוב של השניים - וכאלו שבהן רמת המחירים אינה מאפשרת לציבור הזה לגור. די קשה להמליץ לך על משהו כשלא ברור מה אתה מחפש. - עיר או כפר? פורסט הילס היא שכונה שמקבילה לשכונות כמו שכונת שפירא או יד אליהו תל אביב - וטנפליי היא שכונה שמקבילה לכפר שמריהו או רישפון. קשה לדבר על שתיהן בנשימה אחת. אני מבין מהודעתך שבכוונתך לשלוח את ילדיך למערכת החינוך הציבורית של המקום שבו תגור, ולא לבתי ספר פרטיים. אני יכול לנחש אלף ואחד ניחושים, אבל למדתי שהכי פשוט לשאול שאלות ולקבל תשובות ישר מהמקור: כמה אתם "קרובים לדת" שלכם? נקבת בשמות של שכונות שבישראל לפחות היו נחשבות לשכונות של "הציבור הדתי". בנוסף - האם אתה מודע לעובדה שבמקומות כמו מנהטן, קווינס וכ"ו מערכת החינוך העירונית לא ממש עומדת בקריטריון האיכות שציינת? מי שגר שם וידו משגת שולח לחינוך פרטי - ולכן הילדים בביצפר הם אלו של מי שידו לא משגת.

אא7576

New member
כשכתבתי ישראלים לא התכוונתי יהודים...

מכיר בהחלט את ההבדל המשמעותי בין ישראלים יהודים לאמריקאים שבמקרה או שלא הם יהודים.... מבלי לפגוע במי מהאמריקאים, אני מחפש שכונה טובה למגורים ורמת חינוך טובה. העדיפות שלנו היא לאזורים ה"כפריים" בשכונות/איזורים שציינתי או אחרים, להגדרתך, אין בושה במעמד הפועלים, אך ציינתי שאני מעוניין להשקיע באיזור ה-5000+ דולר לחודש. אנחנו לא מחפשים בתי ספר יהודיים ועל כן נוכל "להסתפק" בבתי ספר ציבוריים טובים שלעיתים עולים ברמתם על פרטיים יהודיים במקומות מסויימים כפי ששמעתי מחברים שניסו או שעדיין מנסים. מה שאני בעיקר מחפש זה לשוחח עם אנשים שעשו את המעבר הזה לאזורים השונים, ברגע שנתמקד על איזור יהיה לנו הרבה יותר קל למצוא נכס מתאים... אני מכיר אנשים הגרים כמעט בכל השכונות שציינתי, לצערי רובם מקומיים יהודים/נוצרים, קולגות לעבודה. באיזור ווסטצ'סטר אני מכיר כמה יהודים מאוד טובים, לא דתיים לחלוטין אך גם לא ישראלים, כששאלתי אותם לגבי ישראלים אמרו שיש המון, כשביקשתי שיקשרו אותי לכאלו שעברו בשנים האחרונות זה כבר היה סיפור יותר מורכב... לעומת זאת, בטנפליי וסביבתה קיבלתי המון הפניות ושוחחתי עם די הרבה אנשים מכל ארבע הערים המרכזיות... תודה בכל אופן...

nygener

New member
...

ווסטצ'סטר אחלה של מקום, כמעט בכול העיירות (ויש המון) נמצאים בתי ספר מהטובים בכול ארה"ב, ישנם כמה עיירות שכף רגלך לא תדרוך בהם כגון כול העיר יונקרס (בשפת המקומים צפון ברונקס) מאונט וורנון (שפעם היתה עיירה יהודית וכיום היא גטו ולא של יהודים). הכניסה לניו יורק הרבה יותר מהירה מאשר מניו ג'רסי וגם (כמעט) אין טולים, חצי שעה בבוקר ברכבת אקספרס של מטרו נורת' לתוך 42 סטריט גרנד סנטראל (לא מאפר ווסטצ'סטר אלא מלואר ווסטצ'סטר). בתים פרטיים להשכרה תלוי בשכונה, יכולים להיות מסביבות $4000 , כמובן בסקרסדייל שבה בית ספר בין הכי טובים באמריקה יותר לכיוון ה$7000 וצפונה, יש ישראלים מפוזרים בכול הקאונטי אבל אין איזור שרובו ישראלי. אם שולחים לבית ספר יהודי פרטי כמו סלומון שכטר לא חייבים לגור בשכונה שבה בתי הספר מעולים אבל שכר לימוד בסלומון שכטר בסביבות ה $20,000 לשנה לכול ילד. עוד שאלות?

אא7576

New member
תודה

תודה, בהחלט שמעתי על בתי הספר באיזור ועל הפייט הטוב שהם נותנים לאיזור טנפליי, האמת שאני מתכנן ביקור בסקארסדיל ובברוק ריי אצל חברים, אך קיוויתי למצוא גם ישראלים שם שאוכל לשוחח איתם על המעבר שלהם... לגבי הנדל"ן שם, קיבלתי כמה נכסים מעניינים באיזור מסוכנת נדלן במחירים סבירים 5000-6000 המתאימים לדרישותיי.

iry

New member
רק הערה לגבי טנפליי

אם אינך מתכנן לנהוג למנהטן, קח בחשבון קומיוט מעצבן- אין רכבת מטנפליי, בניגוד לעיירות אחרות. הייתי מציעה לכם לשקול עיירות נוספות ואם תרצה עוד מידע אענה בשמחה במסר.

ynbike

New member
אם זה התקציב, תבדוק עיירה בשם ridgewood

מבחינת הקומיוט לעיר היא עולה על טנפליי. דבר נוסף, מערכת החינוך שם נחשבת למעולה.

אא7576

New member
אני לא בטוח לגבי יותר טובה או פחות

מבחינת מערכת החינוך היא בהחלט ברמה מדהימה, שמעתי רק דברים טובים... מבחינת קומיוט יש את האופציה של הרכבות, אך הבנתי שצריך להחליף רכבת בנורטאיסט... מה שמאריך את זמן הנסיעה גם בהלוך וגם בחזור... אתם משם? נוסעים לעיר הרבה?

Ben Megidish

New member
מבחינת קומיוט

הובוקן יותר קרובה למידטאון מרוב החלקים של מנהטן

ynbike

New member
אני מליד, נוסעת לעיר יום יום.

ההחלפה לוקחת בדיוק 7 דקות כך שאם עובדים בדאון טאון או מ 34 דרומה. מגיעים לעיר עם הרכבת ממש בצ׳יק. אני בדרך כלל נוסעת באוטובוס, או עם האוטו (ה gw פנוי בחודשים האחרונים) מניסיון אישי שלי, תמיד טוב שיש אופציה נוספת לאוטובוס. כבר קרה ולא אחת (שלג, תאונה בג׳רזי שגרמה לפקק עצום) חפץ חשוד בטאנל ועוד. . שמצאתי את עצמי נוסעת ברכבת. מהכרותי את האיזור, ridgewood עולה על טנפליי אם מבחינת מערכת החינוך, אם מבחינת העובדה שאין בה קיבוץ ישראלי, אם מבחינת הקרבה שלה לכל המולים ואם מבחינה עיצובית. פשוט עיירה יפיפייה.

gil1908

New member
נסה גם את Livingston

טיפה יותר רחוק אבל לא נורא. מקום יפה, שקט ויש גם ישראלים. המחירים יותר זולים מטנפליי ובתי הספר מצויינים.

למעלה