עוברים ודוח מעבדה
שלום לכולן,
אשמח אם תעזרו לי עם הידע שלכן ומנסיונכן,
אני בת 38, עברתי בחודש שעבר איויאף לשם הקפאת עוברים לשימור פוריות, אין לי שום בעיה רפואית וכל הבדיקות תקינות, זה היה ההליך הראשון בחיי שעשיתי בנושא ההריון.
יומיים לאחר השאיבה החזירו לי עובר טרי וקיבלתי תמיכה הורמונלית שבועיים,לא נכנסתי להריון מהחזרה זו ): האיויאף היה פרטי במימון עצמי, לא אציין כרגע את הבי"ח בו זה נעשה.
נשאבו לי 15 ביציות, סיכמתי עם הרופא מראש שאת ההפריה יעשו חצי טיבעי וחצי בשיטת איקסי, נוצרו 9 עוברים, הוחזר עובר אחד (בן שני תאים שנוצר בהפריה טיבעית, לא איקסי) , ונשארו 8 עוברים, ביום השלישי להתפתחות הוקפאו 3 עוברים בלבד, (הרופא יידע אותי מראש שהם נוהגים להקפיא העוברים ביום השלישי), הרופא אמר כי יתר העוברים לא התפתחו מספיק טוב ולכן נתנו להם עוד כמה ימים לנסות להתפתח והם לא התפתחו ולכן לא הוקפאו.
קיבלתי מהרופא את דו"ח המעבדה של העוברים, ועולות לי כמה שאלות ותהיות מהדו"ח,
דברים שאני מקווה שלא יסתבר שבדיעבד לא חבל שלא ידעתי אותם קודם,
שאלות ותהיות שאני מעדיפה קודם לשאול אתכן לפני שאני פונה איתן אל הרופא.
אני לא לגמרי מבינה את כל המונחים שמופיעים בדו"ח, יש מיקראה של חלק מהראשי תיבות,
אבל ממה שרואות עיני, אני יכולה רק להעלות השערות, וכאן אני צריכה את עזרתכן.
אסביר מה מציק לי ומה השערותי,
מכיון שהרופא אמר שיתר העוברים ביום ההקפאה, היום השלישי , לא התפתחו מספיק טוב כמו השלושה שכן הוקפאו, אז חשבתי שאני אבדוק בדו"ח מה היה מצבם של העוברים שלא הוקפאו.
אני מסתכלת בדוח, ואני רואה שחלק מהעוברים שלא הוקפאו הם 4 תאים, ודרגה 2,
שזה מספר תאים ודרגה אפילו יותר גבוהים מאשר היו העוברים שכן הוקפאו.
העוברים שהוקפאו, שניים מהם דרגה 1 והשלישי מתוכם דרגה 2.
ואלו שלא הוקפאו , באותו יום בדיוק, היום השלישי, היו רובם דרגה 2. אתן יכולות לראות זאת בדוח שצרפתי להודעה. אלו שלא הוקפאו , אם הבנתי נכון את המיקראה של הדוח , הם איקסי.
שאלותי הן, ככל שיש יותר תאים זה אומר שהעובר יותר טוב?
עובר בדרגה 2 הוא יותר טוב מדרגה 1?
אם התשובות לשתי השאלות הן כן, אז עולה השאלה למה לא הקפיאו גם אותם ביום השלישי ? או רק אותם אם הם יותר טובים מאלו שהוקפאו..?
האם יש גם מדד של מראה התאים, משהו שלא מצויין בדו"ח אלא רק רואים בעין, ואולי בגלל זה הם לא הוקפאו? (הרופא אמר שהם לא התפתחו כמו אלו שהוקפאו..)
האם המדדים של מס' תאים ודרגה זה לא מעיד על התפתחות...?
אם זה אכן כך, אז העוברם שלא הוקפאו היו יותר טובים.... ולא בחרו בהם להקפאה...
או, שאולי יש מדיניות לאותה מעבדה, שמחצית מהעוברים מקפיאים ביום השלישי, והמחצית השנייה, על אף שהם עוברים לא פחות טובים מאלו שהוקפאו, נותנים להם להמשיך להתפתח? (לבלסטוצי..)
(הרופא לא אמר לי דבר כזה, הוא רק אמר שהם מקפיאים ביום השלישי)
האם זה לא מיקרי שהקפיאו את העוברים שנוצרו טיבעי ולא באיקסי?
ולגבי העובר שהוחזר, אני תוהה למה דוקא הוא הוחזר,
האמבריולוגית נתבקשה "לבחור את העובר הכי יפה"..
ראיתי אותו במיקרוסקופ, הוא היה נראה כמו שני עיגולים יפים , שני תאים, הוחזר ביום השני לשאיבה, עובר שנוצר טיבעי ולא באיקסי.
אני מסתכלת בדו"ח ורואה את המידע על כל העוברים שהיו ביום השני, ואני לא מבינה למה דוקא הפספוס הזה נבחר
היו עוברים בני 4 תאים, אז למה בחרו לי להחזרה עובר בן שני תאים?
יכול להיות ששאר העוברים לא היו "יפים" כמוהו..? או שהאמבריולוגית לא השקיעה יותר מידי מאמץ..?
האם יש עדיפות קודם לנסות להחזיר עוברים שנוצרו בשיטה הטבעית ואח"כ את העוברים שנוצרו באיקסי?
הוא היה דרגה 1, אם דרגה 2 היא יותר טובה (במידה ותגידו לי שזה כך), אז למה לא החזירו עובר של דרגה 2?
אולי שוב, ייתכן שיש משהו שלא מצויין בדוח ושרואים במראה של העובר, ועל פי זה מחליטים?
אשמח שתפזרו את הערפל שבו אני נמצאת עם הדברים
תודה רבה לכן,
וחג שמח
דנדן
שלום לכולן,
אשמח אם תעזרו לי עם הידע שלכן ומנסיונכן,
אני בת 38, עברתי בחודש שעבר איויאף לשם הקפאת עוברים לשימור פוריות, אין לי שום בעיה רפואית וכל הבדיקות תקינות, זה היה ההליך הראשון בחיי שעשיתי בנושא ההריון.
יומיים לאחר השאיבה החזירו לי עובר טרי וקיבלתי תמיכה הורמונלית שבועיים,לא נכנסתי להריון מהחזרה זו ): האיויאף היה פרטי במימון עצמי, לא אציין כרגע את הבי"ח בו זה נעשה.
נשאבו לי 15 ביציות, סיכמתי עם הרופא מראש שאת ההפריה יעשו חצי טיבעי וחצי בשיטת איקסי, נוצרו 9 עוברים, הוחזר עובר אחד (בן שני תאים שנוצר בהפריה טיבעית, לא איקסי) , ונשארו 8 עוברים, ביום השלישי להתפתחות הוקפאו 3 עוברים בלבד, (הרופא יידע אותי מראש שהם נוהגים להקפיא העוברים ביום השלישי), הרופא אמר כי יתר העוברים לא התפתחו מספיק טוב ולכן נתנו להם עוד כמה ימים לנסות להתפתח והם לא התפתחו ולכן לא הוקפאו.
קיבלתי מהרופא את דו"ח המעבדה של העוברים, ועולות לי כמה שאלות ותהיות מהדו"ח,
דברים שאני מקווה שלא יסתבר שבדיעבד לא חבל שלא ידעתי אותם קודם,
שאלות ותהיות שאני מעדיפה קודם לשאול אתכן לפני שאני פונה איתן אל הרופא.
אני לא לגמרי מבינה את כל המונחים שמופיעים בדו"ח, יש מיקראה של חלק מהראשי תיבות,
אבל ממה שרואות עיני, אני יכולה רק להעלות השערות, וכאן אני צריכה את עזרתכן.
אסביר מה מציק לי ומה השערותי,
מכיון שהרופא אמר שיתר העוברים ביום ההקפאה, היום השלישי , לא התפתחו מספיק טוב כמו השלושה שכן הוקפאו, אז חשבתי שאני אבדוק בדו"ח מה היה מצבם של העוברים שלא הוקפאו.
אני מסתכלת בדוח, ואני רואה שחלק מהעוברים שלא הוקפאו הם 4 תאים, ודרגה 2,
שזה מספר תאים ודרגה אפילו יותר גבוהים מאשר היו העוברים שכן הוקפאו.
העוברים שהוקפאו, שניים מהם דרגה 1 והשלישי מתוכם דרגה 2.
ואלו שלא הוקפאו , באותו יום בדיוק, היום השלישי, היו רובם דרגה 2. אתן יכולות לראות זאת בדוח שצרפתי להודעה. אלו שלא הוקפאו , אם הבנתי נכון את המיקראה של הדוח , הם איקסי.
שאלותי הן, ככל שיש יותר תאים זה אומר שהעובר יותר טוב?
עובר בדרגה 2 הוא יותר טוב מדרגה 1?
אם התשובות לשתי השאלות הן כן, אז עולה השאלה למה לא הקפיאו גם אותם ביום השלישי ? או רק אותם אם הם יותר טובים מאלו שהוקפאו..?
האם יש גם מדד של מראה התאים, משהו שלא מצויין בדו"ח אלא רק רואים בעין, ואולי בגלל זה הם לא הוקפאו? (הרופא אמר שהם לא התפתחו כמו אלו שהוקפאו..)
האם המדדים של מס' תאים ודרגה זה לא מעיד על התפתחות...?
אם זה אכן כך, אז העוברם שלא הוקפאו היו יותר טובים.... ולא בחרו בהם להקפאה...
או, שאולי יש מדיניות לאותה מעבדה, שמחצית מהעוברים מקפיאים ביום השלישי, והמחצית השנייה, על אף שהם עוברים לא פחות טובים מאלו שהוקפאו, נותנים להם להמשיך להתפתח? (לבלסטוצי..)
(הרופא לא אמר לי דבר כזה, הוא רק אמר שהם מקפיאים ביום השלישי)
האם זה לא מיקרי שהקפיאו את העוברים שנוצרו טיבעי ולא באיקסי?
ולגבי העובר שהוחזר, אני תוהה למה דוקא הוא הוחזר,
האמבריולוגית נתבקשה "לבחור את העובר הכי יפה"..
ראיתי אותו במיקרוסקופ, הוא היה נראה כמו שני עיגולים יפים , שני תאים, הוחזר ביום השני לשאיבה, עובר שנוצר טיבעי ולא באיקסי.
אני מסתכלת בדו"ח ורואה את המידע על כל העוברים שהיו ביום השני, ואני לא מבינה למה דוקא הפספוס הזה נבחר
היו עוברים בני 4 תאים, אז למה בחרו לי להחזרה עובר בן שני תאים?
יכול להיות ששאר העוברים לא היו "יפים" כמוהו..? או שהאמבריולוגית לא השקיעה יותר מידי מאמץ..?
האם יש עדיפות קודם לנסות להחזיר עוברים שנוצרו בשיטה הטבעית ואח"כ את העוברים שנוצרו באיקסי?
הוא היה דרגה 1, אם דרגה 2 היא יותר טובה (במידה ותגידו לי שזה כך), אז למה לא החזירו עובר של דרגה 2?
אולי שוב, ייתכן שיש משהו שלא מצויין בדוח ושרואים במראה של העובר, ועל פי זה מחליטים?
אשמח שתפזרו את הערפל שבו אני נמצאת עם הדברים
תודה רבה לכן,
וחג שמח
דנדן