עובי חוטים 1.5 או 2.5

spider5

New member
עובי חוטים 1.5 או 2.5

שלום לכולם בחדרי קיימים 3 שקעי חשמל שהיו קיימים בזמן בניית הדירה במהלך השנים הוספתי נקודה נוספת כשקע ומפסק מחליף למאוורר תקרה ותאורה. היום אני עורך "שיפוץ" בחדר (שינוי מיקום שולחן ומיטה) הבעייה שלי היא כך: כל המכשירים מחוברים על שקע אחד מוארך (מסך,ממיר,טלויזיה,DVD,RECIVER,סורק,טלפון אלחוטי, מטען לפלאפון*2,מנורת שולחן) 1. השאלה היא כך: האם אני צריך להחליף את החוטים ל-2.5 מ"מ או מספיק 1.5מ"מ 2. אני מעוניין להעביר גם את המפסק חילופין לצד שני האם אני יכול להעביר חוטים נוספים בתוך הצינור (אני לא מעוניין לחצוב תעלות) תודה מראש משה

kashat8

New member
בעיקרון התקן לקו שקעים הוא

(שלא כבעבר) 2.5 ממ"ר. כך שרצוי להחליף . בקשר לחוטים בצינור, אם יש לך רק חוטים לשקע (פזה ,אפס, הארקה), לא צריכה להיות בעיה להשחיל עוד 2-3 חוטים 1.5. (רצוי שהצינור יהיה בקוטר 16 ממ"מ)

spider5

New member
עובי חוטי חשמל

תודה על התגובה המהירה אני צריך כמו שציינת 3 חוטים לשקע (פזה,אפס והארקה) ובנוסף 3 חוטים בשביל השקע מחליף לכן אני מבין ממך שאת השקע שאני מחבר אליו את כל המכשירים החשמליים כמו שציינתי בהודעה הקודמת אני פשוט מעביר לו חוט של 2.5 מ"מ ואת שאר החוטים 1.5 מ"מ האם זה נכון? תודה משה

lekner

New member
אסור להכניס בתוך צינור אחד

קווים שונים למעט מקרים מיוחדים שהקוים הם משותפים (כח ופיקוד של מכונה וכו....) לכן או שתחליף את המוליכים בתוך הצנרת ל 2.5 ותגדיל הגנה ל 16 אמפר או שתוסיף קו חדש בהצלחה

lekner

New member
הארה נוספת

במידה והקווים שיש לך מגיעים מאותה הגנה אתה יכול להעביר באותו צינור עוד מוליכים גם לתאורה

spider5

New member
עובי חוטים

שוב תודה על התגובה אני צריך 2.5 לשקע ואני צריך עוד 3 חוטים למפסק מחליף כולם מגיעים מאותה נתיך מתח בארון החשמל האם אני יכול להעביר את כלם באותה תעלה? השאלה הכי חשובה כרג האם אני צריך להחליף את החוטים ל-2.5 במקום 1.5 תודה משה

lekner

New member
שים לב

למפסק מחליף אתה צריך מוליך אחד עד למפסק (בין המפסקים מובילים עוד ) במידה וזה אותו מעגל כמו שציינת אתה יכול להוליך באותה תעלה/צינור אני לא יודע מה קורה אצלך אבל אלו האפשרויות 1. במידה ואתה רוצה להעלות את ההספק להוסיף עוד צרכנים ו/או להגדיל את ההגנה ל 16 אז אתה צריך להחליף את המוליכים 2. אם כרגע ההגנה היא 16 אמפר והמוליכים 1.5 ממ"ר אז אתה חייב להחליף את המוליכים 3. במידה והמוליכים 1.5 וההגנה 10 אמפר אתה לא חייב להחליף את המוליכים המלצה אישית במידה ואין לך בעיה למשוך את המוליכים ולהשחיל 2.5 ולהעלות את ההגנה ל 16 אמפר זה עדיף אך זאת רק המלצה כמובן שבמידה ואתה לא חשמלאי בעל רישון מתאים (מינימום מעשי) אז זה לא חוקי לבצע את זה לבד ואתה צריך חשמלאי בעל רישיון מתאים לביצוע העבודה בהצלחה

spider5

New member
עובי חוטים

שלום רב לגבי המפסיק מחליף אני יודע איך לעשות את זה השאלה שלי היא אם לשקע אני צריך חוטים של 2.5 מ"מ או לא ואיך אני יכול לדעת מהו האמפראז' של אותו נתיך. כמו כן זה עבד בעבר רק במיקום שונה כלומר מיקום אחר בחדר. אבל לאחרונה אני חושש שזה פשוט לא מספיק. לגבי ניסיון מעשי יש, כבר עשיתי את זה בעבר באותו חדר. אני פשוט רוצה לשים שקעי גביס בחדר ולא המפסקים הרגילים. תודה משה

kashat8

New member
אם השקע והמפסק מחלף הם על אותו

מעגל לא צריכה להיות שום בעיה.

kashat8

New member
בדיוק כמו שכתבת

את החוטים שמזינים את השקע (פזה אפס והארקה) תחליף ל2.5 . החוטים של המפסק חילוף יכולים להיות 1.5. אם אתה לא יודע מה לחבר לאן בדיוק זו כבר בעיה שאני לא יכול להסביר לך כאן וגם להיות בטוח שתבין אם אתה לא חשמלאי. אז אולי כדאי שבכל זאת תזמין חשמלאי .

spider5

New member
עובי חוטים

דבר ראשון תודה רבה באמת עזרת לי. לגבי המפסק מחליף אני יודע את החיבורים כבר עשיתי זאת בעבר. שאלה נוספת היא: מקודם ציינת שעליי להחליף את הנתיך ל-16 אמפר, איך אני יכול לדעת מהו האמפראז' של אותו נתיך שמשוייך לחדר והאם חובה עליי להחליפו תודה מראש משה

kashat8

New member
דבר ראשון בימינו זה כבר מזמן

לא נקרא נתיך אלא מאמ"ט (מפסק אוטומטי מגנטי טרמי) , דבר שני, על כל מאמ"ט רשום האמפרז' שלו. דבר שלישי, עכשיו שאני חושב על זה , אולי באמת יש לך עדיין לוח עם נתיכים , אז מ י ד להחליף למאמט"ים וממסר פחת.

spider5

New member
עובי חוטים

שלום הבנית הוא בן 10 שנים וקיים תלת פאזי בבית. אז אני מניח שלא מדובר על נתיכים אלא על ממ"ט. כלומר אני צריך לפרק את הממ"ט ולראות מה רשום עליו מהחלק הפנימי? תודה משה

kashat8

New member
בעיקרון לא צריך לפרק כלום

אמור להיות כתוב על המאמ"ט מול עיניך (ולא בפנים) בדיוק כמה אמפר הוא, אם לא כתוב אז אולי נמחק.

lekner

New member
ניתן להתייחס אליו

כ מא"ז (מפסק אוטומטי זהיר) מאמ"ת זהוא שם שכולל את כל סוגי ההגנות המגנטיות טרמיות כולל מגן מנוע (pkzm) מפסקים נשלפים לזרמים גבוהים וכו.... במקרה שלך על המא"ז רשום זרם נומינלי ואופיין לדוגמא 10C על החזית שלו אני מאוד ממליץ לך להזמין חשמלאי לביצוע העבודה ובנוסף להמלצה שלי זו עבירה על החוק להחליף לבד ללא רישיון

wil

New member
אין לך בעיית הספקים בכלל

כל המכשירים הנ"ל לא צורכים הרבה זרם, אפילו ביחד. ככה שאין הכרח בהחלפת חיווט. אם מדובר באותו מעגל (ואין סיבה שלא) אז מותר להעביר מוליכים נוספים בצינור לצורך המפסקים המחליפים. שים לב לסגירה טובה של כל הברגים ועבודה אך ורק כאשר המא"ז הרלוונטי במצב כבוי. עבודה נעימה.

למעלה