עובי בדים

עובי בדים

בוקר טוב לכולן, יש לי שאלה מצאתי בד לרקע של הפרחים הוא מאוד דק עם הדפס עדין של עלים, ניסיתי לעשות משושה ורואים את הבד המקופל אחורה, אז ניסיתי לעבוד אותו עם פליזלין ונראה לי שהמשושה יצא עבה יותר משאר המשושים של הפרחים, האם זה יכול לפגום מעבודה אם אני אחבר עוביים שונים של בד?, למישהי יש רעיון אחר? תודה ויום טוב איריס

justmom

New member
יש כמה בעיות בשימוש בבדים מאוד דקים.

הראשונה היא שהבד הדק נמתח ומתעוות בתגובה ל"משיכה" של הבדים העבים והכבדים יותר, מה שעלול לעוות את המראה של השמיכה הסופית. נראה לי מאוד בעייתי אם את מתכוונת להשתמש בבד הזה לרקע של השמיכה כולה. והבעיה השנייה, שהיא יותר משמעותית, היא שבדים דקיקים הרבה פחות עמידים מהבדים שמשמשים בדרך כלל לתפירת שמיכות, ועלולים להישחק ולהתפורר הרבה לפני הבדים האחרים. כואב הלב להשקיע כל-כך הרבה עבודה בשמיכה רק כדי לראות אותה מתפוררת. בקיצור- אישית הייתי מחפשת בד אחר, יותר עבה.

עובי בדים

אם אני מעבה את הבד הדק עם פלזלין האם ניתן לשלבו בשמיכה? תודה על ההתיחסות ויום טוב איריס

justmom

New member
לא. כלומר, ההחלטה היא שלך, אבל

הנחת היסוד שלך צריכה להיות שהבד חייב להיות בעובי ובצפיפות סבירים בלי עזרים. אני נמנעת משימוש בכל בד שנראה לי דק מדי.

ציפי טל

New member
שלום איריס.....

יש "בד" פליזלין מנייר, הוא דק יותר מהפליזלין ואפשר להשתמש בו כתחליף, זוכרת שראית אצלי?! ביי

שום בד פלזלין בין אם הוא מניר או כל חומר אחר

אינו מוסיף חוזק או עובי לבד דק בעבודת טלאים. לדעתי --- חבל מאד להשקיע בד עם פלזלין , יפה ככל שיהיה, במוצר עתיר עבודה כמו טלאים.הוא לעולם לא יחזיק מעמד כמו בד בעובי הנכון. ההחלטה כמובן שלך.

הדור

New member
אם הבד כותנה 100%

אז כדאי.אם לא ,לא לגעת לקח לי שעות רבות בתחילץ הדרך לתקן את השמיכות הגדולות

חולקת על דעתך לא כתוב בתורה

שכל הבדים חייבים להיות בעובי אחיד .פליזלין מעצב את הבד ונוח לעבוד עם בד כשהוא על פליזלין ברור שהכוונה לא בעבודה חופשית שבה סוגי הבדים ועוביים אינו משנה.

justmom

New member
זכותך. מה שאני כן יכולה לומר לך

זה שמאוד מעציב ומתסכל לראות שמיכה שהושקעו בה עשרות, אם לא מאות שעות עבודה, מתפוררת בגלל שימוש בבדים דקים מדי ולא מתאימים. עקרונית, בד שה-threadcount שלו נמוך ושהוא מספיק שקוף שאפשר יהיה לראות בעדו לא מתאים לשימוש בשמיכה, וזה משהו שרצוי לציין לידיעה כללית. מכאן והלאה, כל אחת תנהג כמובן לפי שיקול דעתה.

ברצוני להוסיף שהגישה לפליזליו בתפירה אינה

דומה לעבודת טלאים. המחשבה הבסיסית להכנת בדים לשמיכה היא שהבדים יחזיקו מעמד בשמוש ובכביסה ובד עם פליזין אינו ממלא את הצורך. וכמובן שכל אחת מחזיקה בדעתה.

ציפי טל

New member
פליזלין נייר....

היה לי בד שהתעקשתי לשלב אותו בעבודה, כיון שמאד מצא חן בעיני, השתמשתי בפליזלין מנייר על מנת לייצב את הבד, כדי שאוכל לעצב לו את הצורה הרצוייה לי, עברו שנים ,העבודה קיימת, ואמנם מהכביסות רואים שהנייר מעט נקרע ,אך זה בקושי מורגש ,ולא פוגם מיפי העבודה.

למעלה