עובד עבור החברה

usafun

Member
עובד עבור החברה

הנני שכיר העומד לפתוח חברה. מכיוון שדרושה הסכמת המעביד לעבודה נוספת, ומכיוון שהסכמה כזו עלולה שלא להנתן, אני שוקל לפתוח את החברה ע"ש אשתי (היא כרגע עצמאית - עוסק פטור). שאלתי: מהו המעמד העדיף מבחינתי לעבוד בחברה, במידה ואשיג אישור ממקום העבודה -כשותף בעל שיעור כזה או אחר של אחוזים? ואולי כעובד שכיר - "כאילו" נשכרתי לעבודה ע"י אשתי? ואולי בכלל לעבוד בלי כל מעמד (האם זה בכלל אפשרי)? במקרה זה, לא איכפת לי שהרווחים יילכו לחברה או למשכורת עבור אשתי כי ממילא הכל נשאר במשפחה. האם יש הבדלי מיסוי לכל אחת מהאפשרויות הנ"ל? מה עדיף?

נפתלי ג

New member
תשובה

קשה לתת תשובה מכיוון שחסרים פרטים בתמונה הכללית במה אתה עוסק? במה אשתך עוסקת? במה החברה החדשה תעסוק? בכל מקרה כל יצירת פיקציה עלולה ליצור בעיות .השפעת המס תלויה בגובה המשכורת שלך ושל אשתך. מכיון שיש יותר מדי אפשרויות אעמוד על שתיים. כל מעורבות משותפת שלך ושל אישתך בחברה החדשה בכל צורה של חלוקת רווח תגרום לחישוב משותף של מס הכנסה על ההכנסות האלה. אפשרות שרק אישתך תקבל הכנסה מהחברה כאשר אתה עושה את העבודה ובמידה והכנסתה של אישתך נמוכה משלך תגרום לחיסכון ממס אולם עלולה לגרום לך בעיות עם מס הכנסה. אני ממליץ תמיד על הדרך הישרה.

rccpa

New member
ייעוץ

אתה עומד להקים ולהפעיל חברה !? משמע אתה צריך לעמוד היטב על משמעויות הדברים ! חסרים הרבה נתונים חשובים, גש לרואה חשבון והיוועץ ! ללבן ענינים תוכל איתנו, בשמחה. רוני כ. רו"ח

למעלה