עובד ביקורתי

M r N i c e

New member
עובד ביקורתי

שלום יש לי התייעצות קצרה עימכם... יש לי עובד שכפוף תחתי (עבודה שיווקית במחלקה של 15 איש) אשר מדי פעם מרשה לעצמו למתוח ביקורת עליי בפרט ועל צורת ההתנהלות בחברה בכלל. עכשיו, מצד אחד זה נשמע מאוד לגיטימי, העניין הוא שהדבר כבר חוזר על עצמו המון פעמים בעיתויים שונים ובאמת שרוב הדברים (ועל כך מסכימים גורמים נוספים) הם שוליים ועל פניו נשמעים כהתקטננות ילדותית על דרכי העבודה רק כדי להישמע ולתת הרגשה שצורת העבודה במחלקה קסטרופלית. הדברים המוטחים לא עוברים מאוזן לאוזן וחשוב לי שכל עובד ידע שדלתי תמיד פתוחה, אבל כמו בכל דבר יש לשמור על איזון ולא להגיע למצבים קיצוניים. 1. איך להתמודד עם מטרי ביקורת שלא תמיד רלוונטית? 2. האם לגיטימי להיכנס בכלל לדיונים מציקים אלו שבחלקם אף ישנם הערות אישיות כלפיי? 3. האם יש להציב גבולות? פרט קטן: מספר עובדים והוא בינהם די קרובים אליי יחסית לאחרים, ואני מתייחס אליהם בצורה מאוד חברית. תודה

היי../images/Emo140.gif

לדעתי אתה צריך להקצות זמן לישיבת מחלקה אחת לשבוע. תבקש שהעובדים יעלו בעיות רק בישיבה השבועית. כל פעם שהעובד יתחיל למתוח ביקורת, תקטע אותו מיד, תאמר לו שאתה מוכן לשמוע את הביקורת שלו רק בישיבה השבועית. תכנון הישיבה השבועית: 1. תבקש מהעובדים להגדיר את הבעיה אותה הם מעלים. יתכן שמדובר בסופו של דבר במיספר בעיות. 2. מי שמעלה בעיה צריך לבוא גם עם לפחות הצעה אחת לפיתרונה. 3. משתתפי הישיבה יעלו הצעות נוספות במהלך הישיבה, ותינתן להן אפשרות עד הישיבה הבאה לבוא עם עוד הצעות במידת הצורך. הקצה זמן לרישום ההצעות שהועלו על לוח קיר. בקש מן המשתתפים לא להתווכח על ההצעות בעת העלאתן והרצאתן. אחרי העלאת ההצעות כולן, נסה להפריד ביניהן לבין המשתתפים שהציגו אותן. 4.נסה לדון בכל הצעה שהועלתה עם חברי הקבוצה כולם ולאו דווקא עם הוגה הרעיון. נסח מחדש את דברי הביקורת בצורה חיובית. 5. בישיבה הנוכחית או הבאה, תבחנו את התוצאות ואת הסימפטומים מהשארת המצב הקיים על כנו / שינוי המצב הקיים. 5. זכותך לסרב לקבל פיתרון מוצע אם הפיתרון אינו מסביע את רצונך.

dudusch

New member
קרא אותו לסדר

פעם ראשונה, פעם שניה, ואם זה ממשיך - פטר אותו. אומנם לא הייתי אף פעם בפוזיציה בה הייתי אמור או בעל יכולת לפטר עובד, אבל על פניו נראה שהוא חותר תחתיך ומכין את הקרקע שאם יקרה משהו, הוא יוכל להצביע על עצמו כעל "נביא בשער". כאילו הוא התריע שוב ושוב, ואילו אתה בחרת להתעלם. מעבר לזה, הוא מחרבן את יחסי העבודה בצוות, מערער על סמכותך ועל יכולתך לתת הוראות שיתאימו לתרבות הארגונית והניהולית הנהוגה אצלכם. אין לך מה להיכנס לוויכוחים קטנוניים, אתה יכול לאמר לו שהערתו נקלטה, ואם יימצא לנכון לפעול לפיה הוא יעודכן. כמו לביאה, גם אני ממליץ לכנס ישיבות צוות שבועיות, כשמעבר למה שהיא כתבה, הן יאפשרו לך לקבל תחושה מה הלך הרוחות בצוות, האם מישהו מגלה נטייה לחבור למחנה שלו וכו'.

למעלה