עובד אדמתו

יוסי ר1

Active member
נראה שהוא הפנים גם את המשך הפסוק,

"ישבע לחם". נראה לי שיהיה נחמד אם יתפתח לשרשור עם תמונות של חקלאים אותנטים. לי יש תמונה אחת לפחות שאם אמצא אותה, שווה להעלות.

renjintso

New member
בבקשה, עובדת אדמתה

מוציאה לחם מן הארץ. לא מהארץ שלנו אמנם.

ihtiyar

New member
מילא הרפתן

אהבתי את המגפיים של הרפתן החרוץ
מזכיר לי את החבורה שבתמונה: עברתי בשוליו של שדה וראיתי נשים עורמות חיטה קצורה על מרומי עגלה, כשהגברים יושבים בצל ודנים על בעיות שברומו של עולם. כשהתחלתי לצלם, ביקשו ממני הגברים להמתין, וזינקו חיש קל לדגמן פוזה של עובדים

מה רע במגפי ניו באלאנס?

ואילו אני עברתי פעם עם מיניבוס בכביש ראשי במדינת קרנטקה בהודו. הכביש הראשי ההוא נראה כמו דרך עפר משובשת מלאת מהמורות עם שרידי אספלט. כשראו הכפריים את האוטובוס מתקרב (נסענו כ30 קמ"ש) מיהרו ושפכו שיבלים על הדרך. השיאה שלהם לדיש - שופכים שיבולים על הכביש ומחכים שיגיע אוטו גדול... וכאן אותו רפתן בסיור מקצועי בחו"ל

אלי ו.

New member
אותו רפתן היה אמור להרביץ תורה בגויים

וללמדם שאין חוסמים שור בדישו

אלי ו.

New member
זהיתי גם זהיתי

את רמי יקירנו. ועדיין הוא יודע הלכות שור בדישו.

יוסי ר1

Active member
מדהים, כי לפחות את ההלכה הזו הם מקיימים

גם אם לא את מצוות לא תחסום שור בדישו. "המוציא את תבנו וקשו לרה"ר לזבלים והוזק בהן אחר חייב בנזקו וכל הקודם בהן זכה רשב"ג אומר כל המקלקלין ברה"ר והזיקו חייבין לשלם וכל הקודם בהן זכה ההופך את הגלל ברה"ר והוזק בהן אחר חייב בנזקו: דף ל,א גמרא לימא מתני' דלא כר' יהודה דתניא ר' יהודה אומר בשעת הוצאת זבלים אדם מוציא זבלו לרה"ר וצוברו כל שלשים יום כדי שיהא נישוף ברגלי אדם וברגלי בהמה שעל מנת כן הנחיל יהושע את הארץ " (בבלי בבא קמא ל' א') אחת התקנות שתיקן יהשוע כשהנחיל את הארץ היא שבתקופת הקייץ בעלי רפתות יכולים להוציא את זבליהם לרשות הרבים, על מנת שעוברים ושבים ירמסו את הזבל ויהפכו אותו ראוי יותר לדישון!

אלי ו.

New member
תמונה יפהפיה

אם תמרחי קצת את הצבעים יצא משהו דמוי ואן גוך.

renjintso

New member
תודה,

היא גם אישה יפהפייה ויוצאת דופן, המצולמת. אני אוהבת אותה מאד.

למעלה