עובדים זרים

sheketz

New member
עובדים זרים

קישור מ YNET במשרד החקלאות דורשים להביא עווד 17,000 עובדים זרים עקב מה שהם מכנים מחסור בידים עובדות במשקים. זאת בנוסף ל26,000 עובדים זרים שכבר חיים ועובדים בארץ. נוצרת כאן קואליציה מעניינת בין מפלגות חברתיות כביכול : העבודה, ש"ס ומר"צ , ואפילו הליכוד משתתף בחגיגה. פתאום שוכחים לגמרי את השיעור הנמוך של המועסקים מכוח העבודה, את ההתעללות בעובדים הזרים שהיא חלק בלתי נפרד מהנוף בארץ, את המיליונים שהשקיעו במשטרת ההגירה, את ההשפעה של העובדים הזרים על השכר בפועל שמשולם לעובדים ישראלים. הנה מדברים למשל על הכפלת היצוא החקלאי אולם שוכחים לקזז מזה את התשלומים שמעבירים העובדים הזרים לחו"ל, את ההשקעה שהמדינה צריכה להשקיע במפעלי התפלה על מנת לספק צריכה מוגברת של החקלאות.... לדעתי זו שערוריה.

ערב רב

New member
זו המציאות, אנשים לא רוצים לעבוד

משתלם לאדם חסר השכלה עם לא הרבה כסף לייבא עובדים זרים, לחכור קרקע, ולהעביד אותם, הרבה יותר משישתלם לו לעבוד בעצמו כפועל חקלאי. אני לא רואה איך אתה יכול לגנות אותו, אלא אם אתה פועל חקלאי בעצמך (אבל, מן הסתם אתה עובד במשרד ממוזג).

sheketz

New member
אני לא מגנה את החקלאים

אני מגנה את ההחלטה או המגמה הזאת בכנסת, ועל הנטיה שלא לחשוב על דברים עד הסוף.

ערב רב

New member
ודאי שגיניתך אותם

רמזת בצורה מאוד עבה לסטט' מקומות העבודה, קרי, שאתה רוצה לראות את הישראלים עובדים בעבודות השחורות האלה. אז קדימה, אתה ראשון!

sheketz

New member
אז אני כבר עובד ../images/Emo13.gif

למי שלא עובד יש לא אלטרנטיבה שיותר טובה מעבודה בעיניו. חלק גדול מזה זה תוצאה של מדיניות של המדינה...

טשאפק

New member
בלי עובדים זרים לא תהיה חקלאות

גם כך היא די נעלמת. כדי להיות תחרותי חקלאי לא יכול לשלם יותר ממה שהוא משלם לעובד זר. ישראלי לא יעבוד בשכר כזה בעבודה פיזית חדגונית. (הזכרת את עניין המים: מכסות המים לחקלאות בקיצוץ מתמיד כבר שנים, הצריכה בתעשייה ובמגזר הפרטי עולה).

sheketz

New member
בשביל לתמוך בחקלאים

המדינה פשוט יכולה לתת להם כסף/סובסידיה. זה יהיה יותר זול למשק. אז הם יוכלו להעסיק עובדים ישראלים בשכר יותר גבוה. יבוא של עובדים זרים שקול לנתינת כסף לחקלאים, אבל לוקחים אותו מהעובדים שמשתכרים שכר נמוך ולא מהתקציב. בין אם זה על ידי הורדה של השכר, או על ידי הקטנה של העבודות הזמינות בשכר המינימום. . מה שמפתיע אותי (או שלא) שזה בא דווקה מהמפלגות החברתיות לכאורה.

טשאפק

New member
השאלה אם זה יקרה

בארה"ב ובאירופה אגב יש סבסוד עצום לחקלאים, ועם זאת העבודה בשדות נעשית בחלקה הגדול ע"י עובדים זרים.

ערב רב

New member
תמורת איזו משכורת תסכים לעבוד

בקטיף עגבניות שרי בחממות לוהטות 12 שעות ביום?

אשרת

New member
השאלה היא -

מה הסכום השחלקאים מוכנים לשלם עבור זה שאתה תעבוד בקטיף עגבניות שרי בחממות לוהטות ת12 שעות ביום, ובאילו תנאים כמובן? הישראלי אומנם די סלקטיבי בעבודות שלו, אבל ראוי מדי פעם גם לראות את התנאים שהחקלאים מוכנים לתת.

אנדרי ז

New member
והשאלה הנוספת

מתי המדינה תתחיל סוף סוף לשלול קיצבאות ממה שמסוגלים לעסוק בעבודות כאלה ומסרבים לעשות זאת (בתנאי שמוצעים להם תנאים הוגנים)?

ערב רב

New member
מהם אותם התנאים ההגונים?

תמורת כמה שקלים בחודש תסכים אתה לעבוד בקטיף?

אנדרי ז

New member
אני כבר עובד, תודה

כשאני אבוא לבקש קיצבאות מהמדינה וגם לדרוש לא לעבוד תמורתן, אז תשאל אותי את השאלה הזאת. בינתיים אני דווקא נותן כסף למדינה, והרבה.

sheketz

New member
מאיפה הדרישה לעבוד 12 שעות ביום?

למה שמונה שעות ליום עבודה לא מספיקות? ולמה חייבים לקטוף באמצע היום? לדעתי אפשר גם לקטוף בשעות הבוקר ואפילו בערב, אני לא חושב שטעמן של העגבניות יפגע
אני כבר ציינתי כאן בעבר שעבדתי בעבודות שונות ומשונות, ואני לא מצאתי שום עבודה בזויה. בשביל שתשכנע אותי לעבוד בעבודה כזאת תצטרך מן הסתם לשלם סכום שאינו ברשותך כי תצטרך לשלם לי כנראה סכום הגבוה יותר ממה שאני מרוויח כעת
. אבל זה לא אומר שצריך לשלם את הסכום הזה לכל אחד.. אני מניח שיהיו כאלו שיתפשרו על סכומים נמוכים הרבה יותר, אנשים שאין להם את האלטרנטיבות שלי.

ערב רב

New member
אז אתה בעצם מציע למרר

את חייהם של הישראלים עד שיהיו נואשים כמו העובדים הזרים ויסכימו לעבוד באותם התנאים בחקלאות? האם אני צריך להתחיל לפרט את אורחות החיים בכפר הממוצע בתאילנד? ושלא יהיו ספקות, זה בדיוק מה שאתה מציע - בלי המסים של אנשים כמוך מצבם של ישראלים רבים יהיה כמצב התאילנדי הממוצע. זאת כמובן זכותך לא לרצות לממן משכרך את העלאת רמת החיים של ישראלים רבים מזו של התאילנדי הממוצע לזו שהם מצויים בה היום, אבל אל נא תטען שטובתם עומדת לנגד עיניך.

sheketz

New member
לא קראת את מה שכתבתי? כך נראה...

אין לי מושג מאיפה אתה שואב את מה שאתה מייחס לי. אתה עושה צחוק מעצמך כעת. אחרי שתקרא את מה שכבר כתבתי ותראה שאין לך בעיות של הבנת הנקרא נוכל להמשיך ולדון בעניין. כול טוב.

ערב רב

New member
דווקא עשיתי לך טובה כשהתעלמתי

מהמשפט "יבוא של עובדים זרים שקול לנתינת כסף לחקלאים, אבל לוקחים אותו מהעובדים שמשתכרים שכר נמוך ולא מהתקציב" ששקול למשפט "הוצאת אדם מחוץ לתכנית ויסקונסין היא למעשה לקיחת כסף ממנו" - מעניין שכל משתתפי התכנית מעוניינים לצאת ממנה, איזה טיפשים!

sheketz

New member
ערב רב, הכל בסדר?

האמת היא שאני קצת מודאג ממך. נראה לי שמשהו עובר עליך בזמן האחרון, משהו לא טוב. אני מציע לך לנוח קצת בסוף שבוע, להשתחרר קצת, להתאוורר ולהרגע, ותראה מה קורה אז. בסדר?

למעלה