עובדות החיים

שוקו50

New member
עובדות החיים

שלום,
אומנם הבן שלי לא בדיוק נחשב מתבגר, אך הנושא שמעסיק אותי קשור לעולם ההתבגרות.
הבן שלי עולה לכיתה ג'.
כבר הרבה זמן שרוצה לדעת איך ילדים באים לעולם.
בעבר הסברנו שחלק קטן עובר מאבא אל אמא ופוגש חלק קטן של אמא, הם מתחברים וכך נוצר, אך ההסבר הזה כבר לא מספק אותו.
שוב ושוב הוא שואל: איך החלק עובר מאבא אל אמא? איך יודעים שהוא עבר? מתחבקים ומתנשקים ומה קורה אז? ניסיתי לענות שכשיגדל יידע וירגיש ושזה נושא שלא מתאים לדבר עליו כעת.
אני מודעת לגילו הצעיר אבל אני חושבת שכדאי שאספק מענה מלא לתשובותיו כדי לא להשאיר חלל ריק, ושמישהו אחר יסביר לו בצורה שלא מקובלת עליי.
אז תוהה איך לעשות זאת?
רעיונות? עצות?
תודה!

את בהחלט צודקת בהחלטה להפסיק לנסות "לסבן אותו"

בסיפורי סבתא... כמו שקלטתי הילד לא טיפש וכבר הבין שיש פה משהו ששווה לחפור לך עליו (ולו רק כדי לראות אותך מתפתלת...) והאמת - מצליח לו! מה עושים? אין צורך להראות לו סרט פורנוגרפי... אפשר להגיד לו במילים פשוטות: "הפין של הגבר נכנס לפתח מיוחד בפות של האישה, שם הוא פולט זרעונים שמתחברים לביצית שיש לאישה ברחם. הביצית והזרעון שמתחברים הופכים לעובר שגדל ברחם של האישה 9 חודשים עד שהוא הופך לתינוק ובשל לצאת לעולם." את יכולה לקנות ספר הסברה שיעזור לך בזה (יש ספר הומוריסטי מצחיק שהילדים שלי מכירים כבר מגיל 5, הוא נקרא "כשאבא הטיל ביצה"), או להעזר בתמונות או סרטונים מהאינטרנט. שיהיה בהצלחה

אימם

New member
כדאי לזרום איתו בהסבר שמתאים להבנתו

אל תמתיני שהוא ייכנס לסרטי סקס באינטרנט.
את יכולה גם להראות לו סרטון מיוטיוב. לדוגמא זה:
https://www.youtube.com/watch?v=PBgf5QQD9cc
אבל הדבר הכי חשוב בעיני זה לא לשדר שסקס זה משהו שמסתירים או מתביישים בו.

סיפרתי על הדברים האלה לילדים שלי בגיל יותר צעיר מגילו של בנך

פשוט לקנות ספר (יש כמה ספרים טובים בעיניין) ולקרא ביחד. חשוב מאוד לייצר דו-שיח פתוח בעיניין הזה ולהראות לו שאת לא נבוכה מזה... קחי בחשבון שהוא נכנס אוטוטו לגיל ההתבגרות, ואם את רוצה שהוא ידבר איתך על הדברים האלו, אז חשוב לדבר איתו בגובה העיניים ולענות על כל השאלות... אחרת הוא יחתוך אותך מהדברים הכי חשובים בחייו.

למעלה