עובדות החיים

פלגיה

New member
עובדות החיים

זה מה שגילתה הבת שלי במהלך סוף השבוע: "כיף לי בבית הספר רק בהפסקות"
האחים הגדולים יותר הנהנו בהסכמה.

Kalla

New member
כל הכבוד לה שהיא רואה את חצי הכוס המלאה.../images/Emo8.gif

../images/Emo6.gif גם אצלנו כך! ונצל"ש לעדכון על הראיה

אצל האופטומטריסטית. התחלנו בבדיקה בסיסית שביצעה המזכירה: בין היתר, הבדיקה המפורסמת לעוורון צבעים, זו שצריך לראות בה מספר מסוים על רקע צבעוני. הילדה טעתה כמעט בכל המספרים, מה שנראה לי חשוד קמעה כי מעולם לא חששתי שיש לה איזושהי בעיה עם ראיית צבעים או בזיהוי ספרות
אחר כך נכנסנו לאופטומטריסטית שתחקרה אותנו (היא ממצמצת? לא. מתי התחילו לה כאבי הראש? לפני חודש ומשהו, כשהתחילה כתה א'). ואז הייתי צריכה לצאת לכמה דקות כדי לאסוף את הצעירה מההסעה. כשחזרתי, האופטומטריסטית בדיוק סיימה את הבדיקה ואמרה לילדות ללכת לשחק בחדר ההמתנה כדי שהיא תוכל לשוחח אתי. (ואני כבר מתכוננת לבחור לילדונת משקפיים). היא רואה מצוין או כמעט מצוין, אמרה האופטומטריסטית. אולי יש לה רבע מספר שלא מצדיק משקפיים. היא סיפרה לאופטומטריסטית שלאחת הילדות בכתה יש משקפיים והיא רוצה גם. העייפות וכאבי הראש הם ממשברונצ'יק של תחילת כתה א', ככל הנראה. היא אמרה לי שהיא רואה לא מעט ילדים שמבקשים משקפיים
עדכנתי את אב הבית והסכמנו שצריך לספר לילדונת את הסיפור הידוע "זאב, זאב"... הנה עוד סיפור לאוסף המשפחתי.

אפרת_ח

New member
LOL לשתי התלמידות ../images/Emo6.gif

כמעט אי אפשר שיהיה לילדה עיוורון צבעים אם לאבא שלה אין. אולי קשה לה לזהות ספרות שמורכבות מעיגולים ולא כתובות כרגיל.

אגוזים1

New member
שמחה עבורכם

ויחד עם זאת, שווה להמשיך להיות עם היד על הדופק ולשים לב לראיה ואם כאבי הראש ממשיכים לא הייתי פוסלת בדיקה אצל רופא עיניים כולל הרחבת אישונים. עם כל הכבוד לאופטומטריסטים בדיקה ללא הרחבת אישונים היא לא בדיקה מלאה ויכולה לפספס דברים וחבל (אצלנו זה קרה!).

../images/Emo5.gif לא ידעתי...

חשבתי ש
אצל האופטומטריסטית משמעו שסך הכל הכל תקין. (מקווה שהבדיקה בגיל שש תהיה טראומטית פחות מהבדיקות שהיא עברה מלידתה ועד גיל שנה בערך - ככה זה אצל פגים).

אגוזים1

New member
לא רציתי להלחיץ../images/Emo24.gif

ובסך הכל אני מניחה שרוב הסיכויים שבאמת הראיה תקינה
. פשוט חשוב לדעתי להמשיך ולשים לב... אצלנו אגב ה"פיספוס" היה דווקא בבדיקה של רופאת עיניים! שמשום מה החליטה לבצע את הבדיקה ללא הרחבת אישונים... האם בגלל הפגות היו ממצאים שדרשו המשך מעקב? או שזה "נוהל" סטנדרטי? (באיזה שבוע היא נולדה אם מותר לשאול?)

סטנדרטי

לגילה (שבוע 30) ולמשקלה (800 גרם). עברה עלינו פגיה יחסית ללא אירועים, רק ארוכה בגלל המשקל הזערורי. ועדיין עקבו אחרי מצב העיניים כדי לודא שהן מבשילות כמו שצריך.

פלגיה

New member
כבר אמרתי לך

שלי אמרו שגיל 6 מחייב עדין בדיקת ראיה אצל רופא. יש גם אפשרות של אלרגיה שמתבטאת בעינים ובכאבי ראש. עוד משהו על כאבי ראש - יש ילדים שסובלים ממיגרנות. כדאי להיות מודעים גם לאפשרות הזאת.

רחל5

New member
אם כבר בפילוסופיה עסקינן

נדמה לי שלא סיפרתי עדיין את הסיפור המאלף הזה כאן. בתחילת שנת הלימודים אבא שלי שוחח בטלפון עם בובי. הוא שאל אותו על בית הספר ובובי היה רחוק מלהביע התלהבות, בלשון המעטה. אבא שלי אמר לו "אתה יודע שכל המבוגרים היו רוצים לחזור לבית הספר?" מה ענה לו הדרדק? "בטח! זה בגלל שאתם לא רוצים למות!" (יעני - רוצים לחזור ולהיות קטנים כדי להתרחק מהמוות ההולך ומתקרב...) שנו פילוסופינו - "אני לומד, משמע אני קיים"...

יש לו תפיסה, לבובי שלך

הילדונת שלי מזכירה לי מדי פעם שאני צריכה לצבוע את השיער "כי אני לא רוצה שתהיי זקנה ותמותי". היום היא עידכנה שבבית הספר היא אוהבת את ההפסקה וגם את שיעורי החשבון. יש התקדמות.

החינוך צריך להכנס לפוליטיקה עם השרשור הזה.

עם מעט יותר תקציבים ורצון טוב אפשר לבנות מערכת חינוך ראויה. יש משהו חשוב יותר?

יש לי אחות בכיתה א' שיודעת כבר הכל

היא ממש יודעת יותר מדי יום אחד היא ראתה אותי הולך בלי חולצה, אז היא נגעה לי בפיטמה ואמרה "אוי זה לא שווה.. אתה לא יכול להניק עם זה!"

למעלה