עובדה

לילית36

New member
עובדה

עובדה כמנהגינו בקודש, אחת לחודש הלכנו לבקר בביתו של הרב, כך סיפר חסיד לחבריו. כשאנו שקועים בסיפורי חסידים, בנפש צמאה ופיות פעורים, חלפו השעות, החמה שקעה והגיע זמן תפילת "מנחה". כשאנחנו עומדים מוכנים לעניין, נוכחנו כי חסר אחד למניין. הסתכל הרב כה וכה והנה בפינת החדר עומד מקלו, נגע בו הרב ברגלו ואמר: מה אתה עומד תעשה מצווה בו תשלים מניין למנחה. מיד הצטרף המקל לתפילה ובכך יצאנו ידי חובה. התפלא אחד החברים ושאל: מקל עומד ומתפלל מנחה? ענה החסיד ...עובדה.

לי יש 'מעיישה' יותר גדול !

מעשה בשלושה חסידים שהתווכחו למי יש את הרב'ה הכי גדול, הראשון אמר:"הרב'ה שלי ענק ! פעם נסענו ברכב, פתאום ראינו ים לפנינו, הרב'ה אמר "מים לפה מים לפה" והים נבקע !!! סיפר השני:"זה כלום, פעם נסענו הרב'ה אני ברכב, פתאום ראינו קיר ממול. הרב'ה אמר:"קיר לפה קיר לפה" והקיר נחתך לשניים !!! אמר השלישי:"זה כלום ! פעם נסענו אני והרב'ה באוטו, ופתאום ראינו שתכף נכנסת שבת, הרב'ה צעק:"שבת לפה שבת לפה" והמשכנו לנסוע !

טעית

שישי לפה, שבת לפה. הבדיחה מופיעה בגרסאות שונות בספר הבדיחה והחידוד של דוריאנוב. ספר חובה בכל בית יהודי. הערה- כדי להבין חלק ניכר מהבדיחות יש להיות בקיאים ביהדות מעשית..

על ספורי הצדיקים נהג לומר רבי מנחם מנדל מקוצק

שמי שמאמין שוטה ומי שאינו מאמין, אפיקורס.

דיוק קטן, ברשותך

ר' מנחם מנדל מקוצק אמר לגבי סיפורי צדיקים שמי שמאמין שזה באמת מה שקרה- שוטה ומי שלא מאמין שזה באמת יכול לקרות עם הצדיקים- אפיקורוס אני בטוח שלכך התכוונת, אלא שלא כולם מכירים את המשפט וראיתי לנכון, ברשותך, לפרוס אותו באופן יותר ברור.

אתה הבאת את ההסבר המקובל

אני הבאתי את הציטוט. האמת היא שהרבה מהציטוטים המיוחסים לקוצ'קער כנראה שאינם שלו. במקרה הזה, הציטוט הוא כפי שהבאתי אותו, קצת פרדוקסלי, קצת מצחיק ובעיקר מעורר מחשבה.

מבקש הסבר

כיצד יש להבין את המשפט/ הציטוט, בהנחה שהם כן שלו כוונתי להבין שונה ממה שהצעתי

היה לי הסבר נפלא

מלא בהגיון שמסביר איך אפשר להסביר את הציטוט בצורות שונות, אלא שבדקתי ומצאתי שאתה צדקת ואני טעיתי ובמספר מקומות הציטוט מופיע: המאמין במופתים - אינו אלא שוטה ומי שאינו מאמין שיוכלו להיעשות על ידי הצדיקים - אינו אלא אפיקורס וזה הרס לי לגמרי את ההסברים המצויינים. שוב עובדות הורסות תאוריות מצויינות. http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/mabua/40/imrot-2.htm

ידידי, אפנה אותך ל'מקור' נוסף

בספר של שאול מייזליש על הרבי מקוצק, הציטוט שונה גם ממה שאתה אמרת וממה שאני אמרתי.... ככה שזה רק ממחיש את התוכן של הציטוט.. (=שאין מהימנות מלאה בסיפורים, בציטטות וכו', אך יש אמונה מלאה..)

I S A A K

New member
לילי זו אזהרה אחרונה לפני החסימה../images/Emo240.gif../images/Emo243.gif

מאחר שאני מקבל תלונות במסרים על אופי התנהגותך בפורום ,מכניסה אופי מאוד מסוים לפורום - של התגרויות והתרסה. וכתבו גולש/ת הפורום הפך לפורום של התנצחויות, לעגנות והתרסה. על כן אני מודיע לך רשמית שאם לא תשני גישתך כלפי יעוד הפורום ,אין מקומך איתנו

לילית36

New member
הרסת לי את הלילה

אתה מנהל פורום חילוני, וקשה לך להתמודד עם דעות שונות משלך, אשר על כן, תחילה טענת שאני מסיתה נגד היהדות . עכשיו, אחרי שהצלחת להבריח כמה חילונים שהרגישו מאויימים, נשארת עם רוב חרדי בפורום , אתה טופל עלי האשמות חדשות. התנצחויות, זה קצת קשה להתנצח לבד. התגרויות, התרסה, רק מי שרואה עמצו מיצג בלעדי של היהדות יטען כך. הכפתור אצלך, אתה יכול לחסום , ברם אולם, מישהו יצטרך לתת הסברים לאי אלו תגובות בפורום קדוש זה כמו ההתרסה שאיני יהודיה, ולתגובות שאולי כבר נמחקו מההסטוריה. גם אני מקבלת מסרים, לא מהפורום, מכאלה שעזבו בגלל אופי הפורום, אגלה לך סוד איזק היקר, כבר לפני כשנתיים השתתפתי בפורום זה (נדמה לי שאופירA היתה כבר אז) נחסמתי (באותו שם) בטענה של "הסתה נגד הדת". לאחר ברור שנמשך שבועיים החסימה הוסרה.

לילית, זה אינו פורום חילוני

זה פורום המאפשר לאנשים שאינם דתיים ומתענינים ביהדות למצוא מענה לשאלות ולדון דיונים בנושא. זה אינו פורום אמונה בעד ונגד, יש מספיק פורומים בתפוז שעוסקים בוכוחים מהסוג הזה. לא הייתי רוצה להיות בפורום קרבות מחזירים בתשובה מול אתאיסטים וזאת אינה מטרת הפורום.

לילית36

New member
מאליו

תפנה אותי למקום בו אני מתריסה נגד האמונה. למה אינך רוצה להיות בפורום של אתאיסטים, הם לא נושכים.

לילית, אני חושב שהייתי ברור

1. כפי שכתבת בעצמך בשרשור מקביל, מדובר בפורום אורתודוקסי שפונה לחילונים, לא בפורום המנסה לדון בגישה חילונית לאמונה הדתית. 2. מי אמר שאיני רוצה לחלוק פורום עם אתאיסטים? בחלק מהפורומים בהם אני כותב יש גם אתאיסטים, עם כמה מהם אני נפגש בנסיבות חברתיות. אני לא הייתי רוצה לכתוב בפורום בו יש וכוחים אמוניים של אתאיסטים מול מחזירים בתשובה מכיון שפורום כזה הוא לא רק משעמם אלא אין לי מה לחפש בו. את עמדתי לגבי וכוחים אמוניים הרי כבר סכמנו ואפילו באופן נדיר הסכמנו עליה. אני לא כתבתי שאת מתריסה נגד האמונה, לא ראיתי שגם ISAAK לא כתב את זה. מה שכן, נראה שאת צריכה להפנים שלא מדובר בפורום "האמונה היהודית בעד ונגד" אלא בפורום המיועד לאנשים המתענינים באמונה היהודית תוך דגש על ההשקפה הדתית.

לילית36

New member
במחילה מכבודך

לי לא היית ברור. כשאתה עונה לי שזה לא פורום אמונה בעד ונגד, משתמע מכך שאני באה מערערת על האמונה , אם הייתי רואה כפי שאתה מייחס לי, הייתי נעזרת באתר המשוקץ "דעת אמת". כשמישהו כותב יש הוכחה... אתה מבקש ממני ומחילונים אחרים להגיד אמן. שכן אם שואלים שאלות ומתעקשים לקבל תשובות במקום התפלפלויות, אתה רואה בכך קרבות(אהבתי את הדימוי) ולא בקשה הוגנת לתשובה. והרי אתהכתבת למישהו תגיד לה שזו האמונה שלך, תרצה תקבל לא תרצה לא תקבל. מה שאתה ואחרים עושים זה סתימת פיות, את מסורתי ואחרים הצלחתם להבריח. אכן כתבתי שזה פורום אורתודוקסי, יש לך ספק בכך? והרי אתה מסיים את תגובתך ב"תוך דגש על השקפה דתית", ראה את תחילת השרשור "קבלת שבת רפורמית". האם איזק ייתן לרפורמי לפרוס את משנתו בפורום?. אני לא מבינה את ההיתממות, הרי לדעתך יש רק זרם אחד ביהדות. הפורום לא בא לדון בגישה החילונית לאמונה דתית, שכן כבר הסכמנו שדיון בנושא אמונה הוא עקר. חילונים נכנסים לפורום לשאול בין אם לתאריך עברי,בין אם חלב ובשר, או כל שאלה אחרת, וכשהתשובות לא מספקות חלקם מקשים, ואזמאשימים אותם בהתגרויות, לא בכדי הייתה הודעה "אני חילוני למהדרין, האם אסור לי לשאול שאלות". כשמישהו פוסל זרם ביהדות, אני מרשה לעצמי לכתוב "זרם חשוך". מי שגר בבית מזכוכית שלא יזרוק אבנים. אם אתה מנהל או משתתף בפורום לחילונים, אתה חייב להתאים את עצמך לפורום, ולהיות פתוח לדעות וסגנונות שונים משלך, בפורום חרדי סגור תפסול, תכפיש, ותשמיץ את מי שאתה רוצה, וברוך השם הם יודעים לעשות זאת. אתה לא היית רוצה לכתוב בפורום בו יש ויכוחים בין אתיאיסתים למחזירים בתשובה, זה משעמם אותך. פתח דבר, אני לא רואה כל פסול בויכוחים, אתה לא חייב להשתתף בכל שרשור. לא ראית שאיזק מאשים אותי בהסתה? קרא את השורה הראשונה בהודעת האיום שלו בחסימה. יום טוב

לילית36

New member
לפני חסימה

עשיתי חשבון נפש, ויצא לי 7, תוצאה לא סבירה, נראה שחסרו לי כמה נתונים, כך שאזדקק לעזרתך לפני החסימה. צר לי שהדבר נעשה בפורום ולא במסר, אבל איך אומרים אצלנו, אתה התחלת. אתה מאיים לחסום אותי בגין התגרויות, התרסה, התנצחויות, והסתה, אני מבקשת שתפנה אותי להודעות המצביעות על אחד מאלה, שלא אמצא בתגובות אחרות. כמו כן אתה מאשים " כל מטרתך בפורום אינה להתענין ולדון בנושאי יהדות אלא לנגח ולעורר מדון." "הפורום הזה מיועד לאנשים שמתעניינים ביהדות ולא במי שרוצים לכפות את דתם האתיאיסטית לא נועד להשתלחות ביהדות" "את ודומייך עשו את העם היהודי עם פנטילים כולם טפשים מטומטמים שמעולם לא חשבו ולא עמדו על דעתם" אני לא יודעת מה עשו דומי, אני מבקשת לדעת מהיכן ההבנה הזאת. "לילי אומרת אם אני גוי כולם גויים" איפה אמרתי את זה. מנהל הפורום, אני דורשת הבהרות לכל אחת ואחת מהאשמות. בהצלחה

באהבה1

New member
../images/Emo191.gif../images/Emo151.gif../images/Emo151.gif../images/Emo153.gifיאללה מכות יאללה

אייזיק אני רוצה להגיד לך משהו... היהודים נמשלו לזית!!!!! ולמה?? כי זית דוקא כשלוחצים עליו יוצא שמן זית טהור!!!!! אותו דבר פה בפורום... אם לא ילחצו עלינו לא יהיה שמן! אז מה יהיה??? זיתים! זיתים הם מרים וגורמים לשכחה! אז תחשוב על זה...

KOBBRA

New member
אני וחברי הפורום מעדיפים את הזיתים המרים

אחרת יעלו כאן כל מני יצורים שיהרסו את הפורום,וזה חבל,תחשוב על זה

למעלה