עד מתי

עד מתי

שלום לכם, אציג בפניכם את הבעיה: אני יחסית קשיש לגיל לימוד נהיגה (54). ובכן, עשיתי 19 שיעורים על גיר רגיל ולאחר שלא הסתדרתי עם זה ספונטנית ובפרט שאני מתכוון לנהוג על אוטומט, החלטתי שאני עובר לאוטומט. הבעיה שלי היא שהמורה נהיגה של האוטומט החליט שמבחינתו אני צריך ללמוד הכל מחדש, הוא עשה לי כבר עשרים שיעורים, ולטענתו אני רחוק מאוד מהרשיון. כשאני מנסה לשאול אותו מתי נראה לו שאני יכול הוא אמר לי שכשאני יהיה מוכן הוא יודיע לי ואיני צריך לדאוג בענין. כמו"כ הוא טען שאין לו שום מושג מתי אני יהיה מוכן, כיוון שכל תלמיד מתפתח אחרת. כתוצאה מהחלטתו שאיני כשיר עדיין הוא לא מתקדם איתי לנושאים קשים יותר ובעצם אנחנו בשיעור עושים סיבובים באותם מקומות כל פעם. אני מסתפק אם הוא מנסה למשוך אותי או לא, כיוון שאני בעצמי מרגיש שאני לא מספיק טוב על הכביש או שבעצם כדי שאני ירגיש בבית אני צריך לנהוג שנה ובעצם כל נהג חדש מרגיש כך. מה אני עושה איתו? הטופס הירוק אצלו, וזה לא פשוט לעזוב וללכת למורה חדש שאולי גם הוא יחליט שהוא רוצה ללמד אותי מהתחלה. אנא עזרתכם

מתן1002

New member
פשוט מאוד

תדבר איתו ותסביר לו את כול מה שפירטת כאן, ואת כול מה שאתה מרגיש, ואם אחרי זה תיראה שהוא לא מתייחס לדברים בשיעורים שלאחר מכן פשוט תעזוב אותו.

PinkyRaSta

New member
תזרוק אותו!!! ../images/Emo210.gif

אתה <קוקוריקו100> לא במצב למשחקים עכשו. אתה רוצה רשיון וזהו. ומזה השטויות האלה שהוא לא מחשיב לך את ה19 שיעורים הקודמים? תשאל מכרים/ חברים/ ידידים/ ות אם יש להןם להמליץ לך על איזה מורה, אני בספק אם יהיו להרבה מהם המלצות ל'אוטומט' אבל תנסה, כמו כן אתה יכול לשאול כאן בפורום, תציין את איזור מגורייך ושאתה מחפש מורה ותקבל הצעות. אתה יכול לפתוח ספר טלפונים תחת 'מורי נהיגה' או 'מורים לנהיגה' ולחפש שם. תסביר למורה מראש שאתה לא בא לשחק. אני גם מציעה את מה שמתן אמר לך- להגיד את כל מה שאמרת לנו למורה הנוכחי שלך. ואם לא- תיקח את הטופס הירוק ותעזוב. פשוט וקל.

הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

טוב, אז ככה, דיברתי איתו היום דוגרי. הבן אדם אומר לי שאין לו שום בעיה ופשוט לטובתי כדאי לי להמשיך ללמוד הואיל ואני רחוק מלהיות ראוי לנהיגה. אז סיכמתי איתו שאני רוצה לעשות טסט ושמצידי יעמוד על הראש, הוא אמר לי שהוא יסדר לי שבוע הבא טסט פנימי ולאחר מכן הוא יגיש אותי לטסט. הוא גם אמר לי שאדרבה אין לו שום אינטרס למשוך אותי משום שלפני כל טסט עלי לשלם לו 300 ש"ח, כך שהואיל והוא בטוח שאין סיכוי שאני יעבור בטסט הוא עוד ירוויח מכך בגלל שלדבריו אין שום סיכוי בעולם שאעבור. מה דעתכם עליו? זה מקובל לתת למורה 300 ש"ח על כל טסט? ומה זה הקטע של המבחן הפנימי, זה חובה של משרד התחבורה או סתם קפריזה של בית הספר? תודותי לתשובתכם

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

300 ש"ח זה סביר לטסט (לפחות באיזור שלי). המבחן הפנימי זה חובה של משרד התחבורה.

הנבחן

New member
לדעתי שמוטב לך לעזוב

אותו לפני שתיגש לטסט כי הוא בטח יצחק עליך אם ניכשלת בטסט והוא יורד עליך. לדעתי שיותר טוב לעזוב אותו ולעבור למורה אחר בביהס אחר. זה רק הדעה שלי. נהג חדש 3.7.06

הנבחן

New member
שכחתי להוסיף. תגיד לי בכנות

אם אתה באמת מוכן לגשת לטסט? אם אתה עדיין לא בטוח אז חבל לזרוק עוד כסף לטסט מיותר.נהג חדש 3.7.06

aviGODFATHER

New member
אחי הבנו שעברת טסט...

אתה לא צריך להוסיף את זה לכל הודעה שלך...

Cervantes

New member
שלום לך

ראשית אציין כי ברוב מוחלט מן הטסטים\ התלמיד, אשר יכול להכשל בטסט הן מבחינה טכנית (כלומר תפעול גיר) והן מבחינת התנהגות כביש (תמרורים, נתיבים וכו') נכשל בד"כ מטעויות כביש ולא מתפעול האוטו - > פועל יוצא מכך שרובן המוחלט של בעיות תפעול האוטו, נעלמות אט אט בשיעורים עם רכישת ניסיון. אמנם יש כאלו שלומדים את רעיון הגיר מהר, ויש כאלה שלאט. אותי אישית הוא אף ייאש הרבה פעמים, אבל בסוף הבנתי את הטריק. לכן, אני מציע לך, אולי שווה לשקול שוב את המעבר מידני לאוטומטי, איך אומרים - אם הם יכולים, גם אני יכול! (המלצה אישית: כדי לעבוד עם משהו, צריך להבין איך הוא עובד. למידה של הגיר, אותי לפחות, הביאה למצב ששלטתי בו הרבה יותר טוב) במידה והחלטת כי הקלאץ' היא דוושה מיותרת באוטו, אנחנו מגיעים למורה נהיגה: חייב להיות כימיה בינך לבין מורה הנהיגה שלך. שלא כמו בבית הספר שהיית בו די מזמן, ברשותך הזכות לבחור מי הוא יהיה. במידה ואתה לא מחבב אותו, אתם לא מתחברים, או שהוא מתחמק מהסברים על מצב הנהיגה שלך - עבור מורה. עם זאת, אינני חושב כי זהו המצב. 20 שיעורים, לרבים מן התלמידים הם מעט מאוד להבנת הנהיגה, אשר לרבים, מסובכת לכשלעצמה. כנראה שעכשיו אתה רק מסיים לתפעל את הגיר והאוטו וניסיון הכביש שלך הוא מועט. לכן כאן אנו חוזרים לנקודה האם שווה לעבור בכלל לאוטומטי (תזכור שרוב הנכשלים, כמעט כולם, נכשלים בגלל הנהיגה ולא הגיר) שוב: תשקול אם עניין הגיר. לאחר מכן תנסה ליזום שוב שיחה עם המורה. לימוד נהיגה הוא תהליך שטומן ברובו הרבה מהכל ובקיצוניות: תקווה, יאוש, אושר, פחד, לחץ. חשוב שהמורה יהיה איתך ולא נגדך. במקרה הכי גרוע: תבקש ממנו את הטופס הירוק. זה לא מסובך כמו שאתה חושב. רק כך בחשבון שהמורה החדש כן יעשה איתך הרבה שיעורים מההתחלה. שיהיה המון בהצלחה! אלון

זה בדיוק הבעיה

לא אכפת לי ללכת למורה חדש, לתת לו אלף ש"ח ושיגיש אותי לטסט עכשיו, אין לי עצבים להתחיל וללמוד סתם הכל מחדש.

aviGODFATHER

New member
אין סיבה שתצטרך ללמוד מחדש...

אתה לא הראשון ולא האחרון שעובר מורה, תאמין לי שלא כולם מתחילים הכל מהתחלה... בסה"כ אתה צריך לבקש מהמורה שלך אישור שבו רשום שעשית X שיעורים והוא צריך לחתום על זה (היית צריך לעשות את זה גם במעבר הראשון). אח"כ עם המורה החדש אתה צריך לעשות מס' שיעורים עד שיהיו לך לפחות 28 שיעורים (האלה שעשית על גיר ידני לא נחשבות אם אין לך אישור - אבל אתה יכול ליצור קשר עם אותו מורה ולקבל אישור). בהצלחה

אם הוא עדיין לא

התקדם איתך לנושאים קשים יותר אז איך תגש לטסט? רק אחרי שהוא ילמד אותך הכללל תוכל לגשת וגם לעבור..

למעלה