עד מתי????

lirco85

New member
עד מתי????

הסיפור שלי הוא כזה...
כבר בגיל צעיר מאוד ידעתי שיש לי שחלות פוליציסטיות וטסטוסטרון גבוהה מגיל צעיר ידעתי שבשביל להכנס להריון אני יצטרך ״קצת״ טיפולים .
לפני קצת פחות משנתיים התחתנתי ובגלל שידעתי מראש על מצבי ישר הלכנו לרופא נשים אני ובעלי להתייעצות הרופא ראה את ההיסטוריה הרפואית שלי והחליט בשביל הפרוטוקול ולמרות שהוא סקפטי לתת לנו שלושה חודשים לנסות לבד ותוך כדי שלח את בעלי לעשות בדיקת זרע.
מיותר לציין שהשלושה חודשים האלו היו סתם בזבוז של זמן ולמזלנו הבדיקת זרע יצאה תקינה ואפילו כל רופא שראה אותנו אחר כך ממש התלהב שזרע כזה כמעט ולא רואים היום..
הרופא נשים הפנה אותנו להמשך טיפול אצל רופא פוריות והגעתי לפרופסור אלנבוגן בחדרה בהלל יפה . הזרעות לא היינו צריכים כי הבעיה היא לא בזרע אלא בזה שאני לא מקבלת מחזור ובטח שלא מבייצת התחלנו בהתחלה בשתי סבבים של זריקות וטבעי זאת אומרת הזרקתי חודש ואז ניסינו לבד ככה פעמיים ולא נקלטתי ואז הגשתי בקשה לivf שלקח קצת זמן עד שהגיע האישור להתחיל.. כשהגיע האישור פניתי לפרופסור ואמרתי לו ששוב לא קיבלתי מחזור אז הוא נתן לי שוב פרוגינובה כמו בעשרות פעמים קודמות אבל... הפעם לא קיבלתי מחזור גם עם הפרוגינובה הגעתי לפרופסור שוב והוא אמר לי לעשות בדיקת הריון ביתי ולהפתעתי הבדיקה יצאה חיובית הפעם הראשונה בחיי!!! אבל כמו שהשמחה היתה גדולה ככה גם האכזבה ובשבוע 12 קיבלתי ציטוטק כי ההריון לא היה תקין. ואז התחלתי ivf ...
בסבב הראשון נשאבו 4 ו 1 הוחזר השאר הלכו לעולמם-שלילי
בסבב השני נשאבו 6 הוחזרו 2 והשאר הלכו לעולמם- שלילי
בסבב השלישי נשאבו 9 הוחזרו 3 והשאר הלכו לעולמם- שלילי
בסבב הרביעי הגדילו לי מינונים ונשאבו 27(!!!) לאחר התלבטויות - הוחזר 1 בן 8 תאים והחזרה שניה של בלוסטיציס אחד משמע- החזרה כפולה- גם פה השאר לא שרדו והלכו לעולמם.. ביום העשירי להחזרה הכפולה התחיל לי דימום קל מאוד ונתנו לי תמיכה בזריקות וזה לא עזר ואז הגיעה התשובה השלילית שוב .
מצטערת שחפרתי כל כך הרבה אבל אני כל כך מתוסכלת איך לעזאזל נקלטתי להריון בין טיפולים ללא זריקות ככה בטעות לפני הivf למרות שההריון לא היה תקין למה אין לי אפילו תשובה חיובית אחת עד עכשיו ?!?! למה לעזאזל אף פעם אין לי מוקפאים וכל חודש וחצי אני צריכה לעבור שוב פעם שאיבה?!?
מה אני יכולה עוד לעשות???
לא מבינה מה פה לא בסדר?? איך זה שכבר נקלטתי בעבר טבעי ועכשיו כלום לא מצליח???
אשמח לשמוע מכן אולי מניסיונכן מה עוד אפשר לעשות שלא עשיתי???
הפרופסור כשהגעתי אליו אמר לי אני בטוח שבטיפול הראשון תיקלטי וגם אני הייתי בטוחה הרי כל הבעיה שיש לי זה שאני לא מבייצת לבד ורק עם זריקות.. אז עכשיו אני כן מבייצת אבל לא מצליחה להחזיק אצלי עובר וזה לא משנה מה אני עושה!!!!

napit

New member
מנסה לענות

היי,
אצל מי את מטופלת? אולי שווה לנסות להתייעץ עם עוד רופא רק בשביל לקבל חוות דעת שניה.
להתייעץ עם הרופא שלך, אולי כדאי לבדוק:
היסטרוסקופיה אבחנתית (לבדוק אם לא נשאר משהו ברחם לאחר אותה הפלה)
בדיקות קרישיות
קריוטיפ
נוגדנים לבלוטת התריס

מאחלת לך שההריון התקין יגיע כמה שיותר מהר!

lirco85

New member
תודה רבה

אני מטופלת אצל פרופסור אלנבוגן בהלל יפה יש לך המלצה לעוד איזה רופה? אני מרוצה מאוד ממנו אבל אולי באמת כדאי התייעצות נוספת

cookiii

New member
יורה באפלה

אולי כדאי לנסות להשיג פחות ביציות אבל באיכות יותר טובה.
אם היה הריון הרחם יודע להחזיק אותו ולכן כנראה שהביציות לא הכי איכותיות בגלל הכמות הגדולה.
ובכל מקרה תדעי שאצל זוג בריא לחלוטין ללא שום בעיות פוריות יש סיכוי של בין 33-25 אחוז בכל חודש להיכנס להריון.
אלו לא סיכויים כל כך גדולים לכן עדין אל תכנסי ללחץ.

lirco85

New member
ההריון היה לא תקין

היה שק הריון ללא חלבון עובר ללא עובר בכלל איזו בדיקה צריך לעשות לבדוק את איכות הביציות?

טוליתי

New member
עד שיהיה ילד, לא
?

עשית לא מעט, אבל לא ניסית כל כך הרבה דברים, כך שיש עוד תקווה.
מה קורה למוקפאים? האם מקפיאים אותם ביום 2?
האם ניסית סטירואידים?
לא כתבת על סוג הפרוטוקולים שעברת, ופעמים רבות הפרוטוקול משפיע על איכות הביציות והעוברים.
מה מצב הרירית? האם ניסת פיפל?
ביצעת היסטרוסקופיה? אם לא, כדאי.
מאוד מאכזב כשהדרך מתארכת, אבל יש עוד כל כך הרבה דברים שלא ניסית, כך שאי אפשר לומר שכלום לא מצליח. אני נמצאת כאן שנים ועוד לא ראיתי פוליציסטית שזו הבעייה היחידה אצלה שלא הצליחה, ומהר יחסית. תזכרי שיש גם סטטיסטיקה מרשעת, וגם כשהכול בסדר, רוב הזוגות נקלטים בתוך 5-6 טיפולים.
&nbsp

lirco85

New member
אז ככה...

2 הסבבים הראשונים היו ivm זה סבב קצר של שלושה ימים זריקות ואז שואבים ביציות קטנות מאוד ומגדלים אותם במעבדה ואחר כך מאחדים בין הביצית לזרע ואז החזרה..

2 הסבבים הבאים היו ivf מקוצר כי ארוך לא כדאי בגלל חשש לגירוי ייתר

בסבב האחרון קיבלתי גם סטרואידים
אני כל כך מיואשת כי לפי מה שהפרופסור אמר בהתחלה אין סיבה שאני לא יקלט סבב ראשון..

מה עוד אפשר לעשות לדעתך שלא עשיתי?

טוליתי

New member
כתבתי מה עוד:

היסטרוסקופיה, פיפל
וגם: US לשלילית נוזלים בחצוצרות.
גם בפרוטוקולים קצרים יש גיוון רב.
ובעיקר, לקחת אויר ולהמשיך עם הסטירואידים ועם הטיפולים עד הסוף הטוב, כי גם כשהכול בסדר, זה יכול "סתם" לא להצליח.

lirco85

New member
תודה רבה אני אבקש

אפשר לשאול את רופאה או משהו? או שזה רק מניסיון רב..

טוליתי

New member
לא רופאה...

יש כ-500 גולשות בפורום מידי חודש, תכפילי ב-7 שנים שאני כאן, ותוסיפי את הניסיון האישי שלי, זה באמת ניסיון רב.

lirco85

New member
מצטערת לשמוע

עניין אותי כי את פה הרבה לפני שאני פה

lirco85

New member
אה ולגביי מוקפאים

לעולם לא היו לי הם אף פעם לא שורדים למצב שאפשר להקפיא אותם

פזית66

New member
זה נשמע לי הכיוון הבעייתי

אני חושבת שזה מוזר שאף פעם העוברים לא שורדים להקפאה והייתי מתעקשת עם הרופא להבין מה יכולות להיות הסיבות לכך ומה אפשר לעשות. אולי קריוטיפ?

lirco85

New member
הרירית

במצב מעולה תמיד אני מגיעה לפחות ל6 ובפעם האחרונה היתה לי 9 שזה היה קצת יותר מידי אבל עדיין הרירית שלי תקינה לפי מה שהרופא אומר

נועה312

New member
עונה

רירית 9 היא בסדר גמור ונחשבת ליותר טובה מרירית 6..
כמה עוברים נוצרו בכל שאיבה ומה היה אחוז ההפריה?
לדעתי כדאי לכם לבקש לראות העתקים של דו"חות המעבדה כדי לקבל יותר נתונים על מצב הביציות, הזרע, ודרגות העוברים ולהבין יותר למה לא היו מוקפאים.

lirco85

New member
ההפריות

כמספר ההחזרות תמיד מה שהופרה הוחזר רשמתי בדיוק כמה הוחזרו רק בטיפול הרביעי שאבו ממני 27 היו 18 הפריות שרדו עד ההחזרה 7 עוברים שמתוכם החזרתי אחד ואת השאר הרופא המליץ לנסות לגדל לבלסטוציסטים ומתוך כל השש שנשארו רק אחד גדל לבלסטוציסט והחזירו לי גם אותו והשאר לא שרדו

את אוכלת אוכל בריא? קראתי שיש קשר

אני לא יודעת אם זה מדע מדויק אבל שווה לנסות.

למעלה