עד כמה רחוק...

ריקי זו אני

Well-known member
הערב מתחתנת בשעה טובה נכדה של אחותי...
השמחה תהיה גדולה ולו מהטעם שהכלה אינה פרגית צעירונת. עסקינן בבחורה עם הרבה שכל בראש ועד כה אפס הצלחה למצוא את החתן... וזה הגיע. נהיה שם נשמח עם הזוג הצעיר והמשפחה ונשמח חתן וכלה...
אבל הווטסאפ שלי מתמלא בהזמנות לחתונות בכל רחבי המדינה...
למשל... בן דוד שלי מצד אבי מחתן נכד... ובהתרגשות אומר לי 'ריקי את חייבת להתיצב'...
ואני אומרת...
בימים שבני דודים התחתנו... היינו שם.
כאשר בנות ובנים של אותם בני דודים התחתנו... ועכשיו דור הנכדים. עד איזה מרחק ממני עוד אוזמן לחתונות...
ובואו, אמיתי, אני את בני הדודים שלי עוד מכירה... את שמות מאות ילדיהם? איך איך?
איפה עוצרים את המבול??? Help

משתפרת1

Well-known member
השמחה תהיה גדולה ולו מהטעם שהכלה אינה פרגית צעירונת. עסקינן בבחורה עם הרבה שכל בראש ועד כה אפס הצלחה למצוא את החתן... וזה הגיע. נהיה שם נשמח עם הזוג הצעיר והמשפחה ונשמח חתן וכלה...
למשל... בן דוד שלי מצד אבי מחתן נכד... ובהתרגשות אומר לי 'ריקי את חייבת להתיצב'...
ואני אומרת...
כאשר בנות ובנים של אותם בני דודים התחתנו... ועכשיו דור הנכדים. עד איזה מרחק ממני עוד אוזמן לחתונות...
אוי, הלוואי שהיתה לי הבעיה הזו. פרט למשפחה של אחי ז"ל אין לי קרובי משפחה בארץ. רק ידידי משפחה. מהצד של האיש שלי יש כמה ניצולים שהגיעו ארצה. אשרייך שיש לך משפחה רחבה ומאחלת לך שמחות רבות.

ריקי, לדעתי המדד לגבי אם לבוא או לא צריך להיות תמונת ראי של המצב: אם את מחתנת נכדה- היית מזמינה את אלה שמתחתנים היום? היית מזמינה את הוריהם? את הסב (בן הדוד מצד אביך) כנראה כן היית. הייתי מגיעה לשמחה של אלה שמספיק קרובים כדי שאזמין אותם לאירוע משלי, לאחרים הייתי שולחת ברכות. במקרה של ספק הייתי מעבירה שי (שבהרבה אירועים הוא בעצם הסיבה להזמנה) ומוצאת סיבה מדוע לא הגעתי.

ריקי זו אני

Well-known member
אוי, הלוואי שהיתה לי הבעיה הזו. פרט למשפחה של אחי ז"ל אין לי קרובי משפחה בארץ. רק ידידי משפחה. מהצד של האיש שלי יש כמה ניצולים שהגיעו ארצה. אשרייך שיש לך משפחה רחבה ומאחלת לך שמחות רבות.

ריקי, לדעתי המדד לגבי אם לבוא או לא צריך להיות תמונת ראי של המצב: אם את מחתנת נכדה- היית מזמינה את אלה שמתחתנים היום? היית מזמינה את הוריהם? את הסב (בן הדוד מצד אביך) כנראה כן היית. הייתי מגיעה לשמחה של אלה שמספיק קרובים כדי שאזמין אותם לאירוע משלי, לאחרים הייתי שולחת ברכות. במקרה של ספק הייתי מעבירה שי (שבהרבה אירועים הוא בעצם הסיבה להזמנה) ומוצאת סיבה מדוע לא הגעתי.
משפחות גדולות זה כאב ראש לא קטן...
אם נצא מהנחה ש3/4 מהקרובים שלי בארץ... נגיע למאות של קרובים כשהכוונה לא לשלוש מאות... חחח
אם אימי ילדה 9 צאצאים, ואם אבי עשרה...
אלה מבחינתי דודות ודודים שהביאו לעולם בממוצע 4 צאצאים... שהביאו לעולם... אין לזה סוף.
חוץ מזה עברנו חתונות של חבר'ה של הילדים שלנו... ואיפה המשפחה של אישי...
וכן... אני אוהבת חתונות... אבל הפסקתי לאהוב חתונות שאני כמעט לא מכירה... כי הבני דודים הראשונים שלי... הם בד"כ מנותקי קשר ואת אלה שפוגשים תמיד בחתונות ובלוויות...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
משפחות גדולות זה כאב ראש לא קטן...
אם נצא מהנחה ש3/4 מהקרובים שלי בארץ... נגיע למאות של קרובים כשהכוונה לא לשלוש מאות... חחח
אם אימי ילדה 9 צאצאים, ואם אבי עשרה...
אלה מבחינתי דודות ודודים שהביאו לעולם בממוצע 4 צאצאים... שהביאו לעולם... אין לזה סוף.
חוץ מזה עברנו חתונות של חבר'ה של הילדים שלנו... ואיפה המשפחה של אישי...
וכן... אני אוהבת חתונות... אבל הפסקתי לאהוב חתונות שאני כמעט לא מכירה... כי הבני דודים הראשונים שלי... הם בד"כ מנותקי קשר ואת אלה שפוגשים תמיד בחתונות ובלוויות...
בני דודים ראשונים, אחיינים, עבורי הם משפחה קרובה כמו ילדיי ונכדי.
כשבני דודיי מזמינים אותי לבר מצווה של הנכד שלהם זה רחוק לי ולא הולכת.

Harrington

Well-known member
מנהל
ואני אומרת...
אם מזמינים, הרי שענו בשבילך על השאלה :). כל שנותר הוא אכן להתייצב כפי שאמר מי שאמר. כשאת תחתני ילדים/נכדים יהיו לך את השיקולים שלך. לפעמים אלו כלכליים, לפעמים אחרים. הכל לגיטימי וכל אחד נוהג בהתאם לאפשרויותיו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ואני אומרת...
אוהבת חתונות, מתרגשת בחופה, נהנת ממפגש עם בני דודים שלא יוצא להפגש מאז שההורים הלכו לעולמם.

רוב המזמנים אותי יודעים שאגיע. (כולל אילו שלא הגיעו לאירועים שלי).
יש משהו קסום בחתונות,
מצפה למסיבה לרגל 60 שנות נישואים.

לא אוהבת להגיע לבר מצוות שהזמנו אותי סבתות.

nothing but the truth

Well-known member
מתנצל, אני לא כל כך מסוגל להתחבר לביטוי של "מחתן נכד/נכדה", בקושי מתחבר ל"מחתן בן/בת" .
מעולם לא נתקלתי במצב שהסבא והסבתא של האנשים שמתחתנים מעורבים ברשימת המוזמנים, מילא ההורים....

לגבי עד איזה מרחק - אין חוקים, בהתאם להרגשה שלך. אני יכול לומר שעם הזמן פחות נעים לי בחתונות (אני לא יודע אם זה משום שאני התבגרתי, או שסגנון האירועים השתנה - או שילוב), והיו אפילו בני דודים שלי שלא הייתי בחתונתם, וזו צריכה להיות קרבה ממש רצינית כדי שאגיע היום לחתונה.
לחתונה של עצמי אמנם הגעתי, אבל לו יכולתי , גם על זה הייתי מוותר :)

למעלה