עד כמה להלחיץ?

imanub

New member
עד כמה להלחיץ?

התחלנו טיפולים לפני כמה חודשים אבל הטיפולים ממש קשים ומציקים. הרופא שלח אותנו ל-3 הזרעות והשאלה אם חייבים לעשות את זה חודש אחרי חודש ולרוץ לIVF (אם זה לא יעבוד) או שאפשר לעשות את זה מרווח יותר לקחת הפסקה של חודש בין הזרעה להזרעה, לא לעשות בפסח וכו'.
הפרופיל שלנו בסה"כ סדר אבל יש בעיה בפיזור בצד אחד (בצילום) - אחרי שנה ניסיונות בגיל 35.
מה דעתכם?

פאשון

New member
מה זאת אומרת שלח ל-3 הזרעות?

ראשית כל חשוב לעשות הפסקה של חודש בין לבין כדי לתת לשחלות לנוח. זה לפחות לפי רוב הרופאים ששמעתי.
שנית, מה זאת אומרת שלח אותך ל-3 הזרעות? הוא לא אמור לראות אותך בין לבין? הרופא אמור לעשות מעקב במהלך החודש ואם לא מצליח לחשוב על למה ואולי לשנות משהו ואז להמשיך לסבב הבא. ככה זה בהזרעות, כמו ב-IVF. אולי אני לא הבנתי נכון?
לגבי הצילום - למה הכוונה בעיה בפיזור? יש לך חסימה בחצוצרה אחת? אם כן, אז הזרעות יכולות לא להצליח בגלל זה. מה הרופא אומר?

imanub

New member
עוד פרטים

להבנתי, בדר"כ רופא לא רואה אותך בין הזרעה להזרעה. רופא קובע תכנית ואז יש אולטרסאונד זריקות והזרעה עם הרופא שנמצא במקום. רק בסיום התוכנית (אם היא לא תצליח) נראה שוב את הרופא להמשך טיפול. במהלך החודש הוא ממליץ על שינוי מינונים אבל התקשורת איתו היא דרך אחיות.
בצילום רואים שהחצוצרה מתמלאת ומתרוקנת לחלל אבל אין פיזור טוב לחלל הבטן, לא ברור ממה זה נגרם וגם אין דרך לתקן את זה.

פאשון

New member
הבנתי

הוא שלח אותך להזרעה אחת ולא סדרה של הזרעות...אם אני מבינה נכון. זה נשמע יותר הגיוני. ואכן ככה התקשורת בקופה. זה בסדר.
לגבי הצילום - אני הייתי מתייעצת על זה. לא נשמע לי תקין לגמרי....

תכיפות הטיפולים תלויה רק בכם

את יכולה לעשות אותם במרווחי זמן בהתאם לרצונך.
אני הייתי לוקחת בחשבון את הגיל, נכון 35 זה לא מבוגר אבל הרזרבה והאיכות מתחילות להתדרדר בגיל הזה, כך שכן הייתי שמה לב לנתון הזה, ומתייעצת עם הרופא שמכיר את התגובה שלך והנתונים הספציפיים שלך.
צריך 3 הזרעות עם הורמונים לפני שהקופות מאשרות IVF (אלא אם יש בעייה המצדיקה "מסלול מהיר", ואני מבינה שזה לא כך אצלכם אם הרופא שלח להזרעות), כך שזה גם שיקול בעיניי.

a morph

New member
רק מוסיפה לגבי הבעיה בפיזור

כמו שאמרו לך, אפשר לעשות את ההזרעות איך שבא לך - חודש חודש (אם לא נשארות ציסטות מהטיפול הקודם) או עם הפסקות, זה לגמרי לשיקולך.
מה שצריך לקחת בחשבון זה שאם ראו בעיה בפיזור בצד אחד בצילום, זה כנראה מרמז על חסימה חלקית או מלאה באותה חצוצרה, מה שאומר שבחודש בו הביוץ יהיה בשחלה באותו צד, הזרעה לא תהיה רלוונטית.
אי אפשר לדעת האם וכמה פעמים זה יקרה, אבל זה יכול לעכב אתכם יותר ממה שתכננתם, אז תכניסי את זה למערכת השיקולים שלך.

למעלה